ghost kirjutas:
Kui ma laps olin (NL ajal) võisin igas metsas onni teha, suvalisest mäest suuskadel alla lasta, saada endale tasuta haridus jne. Minu lastel sellised avarad võimalused puuduvad. Ei tea millest küll?
Minu meelest pole tavakodaniku jaoks mingit vahet, milline aeg on. Ajastutel ei ole vahet ainult nimi muutub. Teda lüpstakse ikka. Nõuka ajal oli ladvik kogu aeg üks ja sai omi soodustusi hüvesid. Nüüd vahetub see nii kiiresti, et soodustuste hüvede andmine maksab palju rohkem. Selle all kannatavad teised asjad. Nõuka ajal ei saanud igal pool käia tänu militaarsetele kohtadele (piiritsoonid, polügoonid). Nüüd on mõni mees näiteks ranna enda jaoks reserveerinud ehk oma maja merre ehitanud ning eravalduseks kuulutanud – katsu sinna minna. Selliseid näiteid mustmiljon – lihtsalt tuleb silmad lahti teha. Katsu siis aru saada, millal parem oli. Inimesel on kogu aeg millestki puudus ja omadus kogu aeg millegi üle kurta.
Seega tuleb lihtinimesel kohaneda ja ennast tunda niihästi kui saab või lastakse.
Mina pole küll nõuka ajal täisealise elu elanud, kuid ei tahaks sellele vaatamata proovidagi.
Asi on VÕIMALUSTES. Nendest võimalustest, mis mul täna eneseteostamiseks on, rääkimata reisimisest jms. polnud nõuka ajal haisugi. Ole ainult mees ja haara härjal sarvist.
Ma arvan, et inimesed olid nõuka ajal nagu loomad puuris - söök on, jook on (piiratud valik nagu loomadel ikka), aga HINGELE minimaalselt. Ja kui ka praegu "vorstitasandilt" mõelda, siis oli ehk nõuka ajal tõesti lihtsam (kuigi ega ka vorsti vist alati saanud). Aga mulle ainult vorstist ei piisa.
Mis puutub sellesse, et järvedele-jõgedele on tihti raske ligi pääseda, siis peaksid siin rakendama oma kallasraja kasutamise õigust (omanik ei tohi takistavaid tarasid ette ehitada - kui on ehitatud, kalpsa aga julgelt üle aia).
Muide, kallasrada pole näiteks Norras, Rootsis ega Soomes. Neis maades lubab veepiirini kulgev omandipiir sulgeda kalda-ala liikumiseks.
Haridus on meil 12 klassi tasuta, paremad õppijad saavad ka kõrghariduse tasuta.
Ja see jutt, et pole enam kusagil suusatada... pole ju tõsiseltvõetav, eks?

Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.