Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Toodetud 040711, partii number 483 A239, säilivusaeg 3 aastat. Lahti ei ole teinud, toon Eestisse kingituseks arakile peale haukamiseks.
.
.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Hästi mäletan. Olid vürtsisealiha ja turisti eine, võibolla midagi veel. Võrreldes praegu saadaolevatega olid tõelised delikatessid, sealiha oli parajalt rasvane küll, aga suurema osa konservist moodustas siiski mõnusalt vürtsine liha. Turisti eine oli ka hoopis teisest ooperist, liha kenasti kallerdises, rasva peaaegu polnudki. Üsna defitsiitne ja hinnatud kraam oli. Nii kõva valuuta kui Vana Tallinn või korralik täissuitsuvorst nad ehk polnud, aga juba 4-5 karpi kellelegi vajalikule asjapulgale pihku laotuna avas nii mõnegi ukse. Keerulisematel ja tõsisematel juhtudel tuli mõnikord ka terve kast välja käia. Meie peres neist puudust polnud kuna isa töötas kohas, kus neid konserve tehti .Kapten Trumm kirjutas:Kui paljud mäletavad taolisi ilma igasuguse etiketiga karbis sealihakonserve, mida vahetevahel poes kohtas (enamasti vist ametühingud neid jagasid)?
Eristamiseks polnud muud kui karbi kaane sisse pressitud numbrid.
Vot sellised olid tegelikut "spetsrezerv", siin vist pole vaja selgitada, kuskohast need pärinesid ja miks tähtaja lõpuni vähe aega oli.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Siin on üks väga huvidav konserv. http://www.varusteleka.com/en/product/k ... nned/27360
Aga nats kallis on see küll, 5.99/konserv.
Aga nats kallis on see küll, 5.99/konserv.
A traditional Finnish delicacy in a can! This has to be the perfect outdoor meal - fresh for about 5 years in room temperature and is made entirely of the stuff they call "superfoods" these days, i.e. natural, good quality ingredients (but no cock). Try it, you might just love it!
"Kalakukko" or Fish Cock, is essentially pork and fish squeezed between two layers of rye bread - sort of like a hamburger, but very very healthy, proper good food. Don't tell anyone, but the 5 years shelf life is the official best before time - in reality this will remain edible much much longer.
Ingredients: smoked salmon, rye bread (whole grain rye flour, rye [50%], wheat flour, water, yeast, rye malt, sea salt [1,2%]), pork, salt 1,3%.
Nutritional facts:
100 g contains: energy 1124 kJ (269 kcal), protein 14.6 g, carbs 15.5 g, fat 16.4 g.
Portion of 170 g contains: energy 1911 kJ (457 kcal), protein 24.82 g, carbs 26.35 g, fat 27.88 g.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Pagan, siga ja kala koos , see võib päris imelikult maitseda.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Sai proovitud. Hästi maitses aga väga palju soola on sees.herman30 kirjutas:Siin on üks väga huvidav konserv. http://www.varusteleka.com/en/product/k ... nned/27360
Aga nats kallis on see küll, 5.99/konserv.
A traditional Finnish delicacy in a can! This has to be the perfect outdoor meal - fresh for about 5 years in room temperature and is made entirely of the stuff they call "superfoods" these days, i.e. natural, good quality ingredients (but no cock). Try it, you might just love it!
"Kalakukko" or Fish Cock, is essentially pork and fish squeezed between two layers of rye bread - sort of like a hamburger, but very very healthy, proper good food. Don't tell anyone, but the 5 years shelf life is the official best before time - in reality this will remain edible much much longer.
Ingredients: smoked salmon, rye bread (whole grain rye flour, rye [50%], wheat flour, water, yeast, rye malt, sea salt [1,2%]), pork, salt 1,3%.
Nutritional facts:
100 g contains: energy 1124 kJ (269 kcal), protein 14.6 g, carbs 15.5 g, fat 16.4 g.
Portion of 170 g contains: energy 1911 kJ (457 kcal), protein 24.82 g, carbs 26.35 g, fat 27.88 g.
Peekonimaitse mina küll ei leidnut. Maitse on rohkem nagu tuunikala konservis. Rukkileiva maitse oli ka natuge.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Soolane eeldab palju vedelikku ehk vett - seljakotti ei sobi....aga väga palju soola on sees
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Raskel maastikul raskelt liikudes on nagunii vedelikku vaja, rohkem kui muidu. See "soolane" võib tähendada ka mineraalide suuremat sisaldust ja sealtpoolt hoopis head.Jalutu kirjutas:Soolane eeldab palju vedelikku ehk vett - seljakotti ei sobi....aga väga palju soola on sees
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 40175
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Liha (ehk valkude) seedimine nõuab nagunii kõvasti vett, see on igas ellujäämisõpikus kirjas - kui sul pole vett, siis mõtle kaks korda, kas tasub esimest kinnipüütud looma pintslisse pista.
NaCl iseenesest pole mingi vastunäidustatud aine - lihtsalt ta pole nii vajalik kui Ca ja Mg soolad. Mineraalvees ongi enamik mineraalidest tavaline NaCl - lugede pudelilt kui ei usu.
NaCl iseenesest pole mingi vastunäidustatud aine - lihtsalt ta pole nii vajalik kui Ca ja Mg soolad. Mineraalvees ongi enamik mineraalidest tavaline NaCl - lugede pudelilt kui ei usu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Söö toorelt, iga lihaskeha sisaldab kõvasti vett. Või mine küsi kurki, sinimustvalgega käisel saad seda igast talust või suvilast vabalt ...Kapten Trumm kirjutas:Liha (ehk valkude) seedimine nõuab nagunii kõvasti vett, see on igas ellujäämisõpikus kirjas - kui sul pole vett, siis mõtle kaks korda, kas tasub esimest kinnipüütud looma pintslisse pista.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Kahjuks ei ole see elukene nii lihtne, kui konservipurgilt lugeda vöib. Mg-Ca- K peavad olema rangelt tasakaalus, kui see tasakaal rikneb,vöi tahtlikult rikutakse , siis lihtsalt saadakse surma!(lihaskrambid, närvihalvatused)Kapten Trumm kirjutas:Liha (ehk valkude) seedimine nõuab nagunii kõvasti vett, see on igas ellujäämisõpikus kirjas - kui sul pole vett, siis mõtle kaks korda, kas tasub esimest kinnipüütud looma pintslisse pista.
NaCl iseenesest pole mingi vastunäidustatud aine - lihtsalt ta pole nii vajalik kui Ca ja Mg soolad. Mineraalvees ongi enamik mineraalidest tavaline NaCl - lugede pudelilt kui ei usu.
Toitainetes on need ained pöhiliselt tasakaalus ja ei soovita neid (mingi terapeudi soovitusel) tasakaalust välja viia!
Las seda naatriumi olla ülearu, aga kui Kaalium hakkab Kaltsiumi välja törjuma, siis on kuri karjas!
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Viimati muutis kalleb, 27 Dets, 2014 18:26, muudetud 1 kord kokku.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Enese elushoidmiseks... söömata võid olla nädalaid. Aga joomata ei pea vastu kaua. Vesi on tähtis! Kui kere dehüdreerumine pihta hakkab siis on jõud ka kadunud! Konservidega siiski nii, et organism ei seedi neid hästi. Nimi juba ütleb, konserveeritud.
Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Okei, mx77 - teeme eraldi teema ja ma räägin sulle algusest peale kõik ära, millest sa aru ei saanud - kaasa arvatud neegrinaiste tagumikkude gabardiinidmx77 kirjutas:Sveik, ma arvan, et lihasöömisest kasvab sul enne ahter taha.
Hea näide - USA maailma suurim liha- ja piimatoodetesööja per kärss ja kõige rohkem ülekaalulisi, Itaalia - palju teraviljatooteid, aga pakse inimesi väga ei kohta.
Okei teeme siis uue teema.
Kõigepealt - selleks et algusest peale kõik ausalt ära rääkida, ütleksin, et siin on juba mitu teemakest.
1. Miks ei puutu tervislikkuse aspekt otseselt asjasse, kui me räägime vene inimese võimalustest toita ennast liha- ja piimasaadustega ehk millest algas meie vastasseis
2. Nõustun, et Sinu poolt väljatoodud andmed USA ja Itaalia kohapealt on tõesed ja paikapidavad
2.a. Kuid - asjassepuutumatud
3. Sinupoolne väide konkreetselt minu kohta ehk lihatoodetega enda pekiseksöömisest on paikapidamatu
Alustan kõige lihtsamast ehk kolmandast punktist - isikliku näite varal tõmbasin ennast Atkinsoni ehk lihadieediga 105 pealt 80 pealeSveik, ma arvan, et lihasöömisest kasvab sul enne ahter taha
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
- Kilo Tango
- Liige
- Postitusi: 9137
- Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
- Kontakt:
Re: Tervislikud toitumisharjumused, ehk miks tagumik paisub
Huvitav, et USA kodanik pole sugugi maailma suurim suhkrutarbija: http://www.helgilibrary.com/indicators/ ... per-capita
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 30 külalist