www.militaar.net

Militaarteemad minevikust kaasaega
Tänane kuupäev 18 Juul, 2019 13:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 1928 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 129  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 13:43 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 13 Jaan, 2010 19:32
Postitusi: 3288
Asukoht: Põllul
Fucs kirjutas:
Svejk kirjutas:
Kuna akftp Fuks ei ole veel saadud löögist (löökidest) paistab et toibunud, siis jätkame ise:


Ma küsiks Teiede jutule vahele, et kasse teema siin on nüüd luuleteema või toiduteema ahh?
Mõlemaga on segased lood... sest 90% jutust käib ikka ja jälle nende lihakonservide kohta 8)

97,5 % Kui täpsem olla.

Aga TEIE, akftp Fuks, armastate väga täpsust ja tähte närida!

Muus osas avaldan kiitust! Otse loomulikult kogu kollektiivi nimel....


P.S.
Tsiteeri:
teisipäeval makarone,
millel maksakaste peal,
kõrval salat "Kevadine",
anti, kes on söönd see teab.

Muideks, ma seda Antit tean - Teie teate ka, maolen Teile temast rääkinud.... 8)

P.S.S.
Tsiteeri:
kolmapäeval punast plohvi,
"Toome" salat, kurgiga.

...tahtsime veel täpsustada, et kas jutt oli Indrek Toome nimelisest salatist...?

_________________
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 09 Veebr, 2017 13:56 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Dets, 2006 22:43
Postitusi: 9359
Asukoht: Metsas / Ämbris
Lemet kirjutas:
OT küsimus, aga aegade hägust kerkis akf juttu lugedes silme ette pilt plekknõus lihakonservist, kus liha ja pleki vahel pergamentpaber oli. Mäletan valesti või võiski nii olla... :roll:


Ma nagu oleks ka midagi kunagi näinud.... :scratch:
..aga ei oska pädevalt kommenteerida ausalt öeldes.

Igatahes need konservid, mis meil 80-ndate keskel NA-s olid, olid ilma igasuguste pärgamentideta ja vana RLK konservid seda ei sisaldanud (uus kombinaat ei toodagi lihakonserve).

Manus:
GOST_pergament.png
GOST_pergament.png [ 258.93 KB | Vaadatud 1829 korda ]




Svejk kirjutas:
...tahtsime veel täpsustada, et kas jutt oli Indrek Toome nimelisest salatist...?


EI. See oli see salat, mida TOODI...s.t. ise ei pidanud viima, vaid nemad tõid.

_________________
Kohustuslik riigikaitseõpetus väldib hilisemaid ERROR-eid riigikaitses !
Pilt


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 10 Veebr, 2017 13:36 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 13 Jaan, 2010 19:32
Postitusi: 3288
Asukoht: Põllul
Fucs kirjutas:
Seepärast oli üks lollikindel ja "kuum" artikkel nt. pakisupid. Põhiliselt oli siin saada siis vene ja UKR vermišelli suppe igasuguseid. Aga kui sa neid pidevalt sööd, siis hakkab ühel hetkel vastu lihtsalt. Seega sai neid suppe seal Soomes siis igatepidi tuunitud, et oleks veidikenegi erinevad. Selleks sobisid eeskätt sinep ja ketšup. Maitse asi, aga see "ketšupisupp" oli väga hea :D ..nii hea, et on saanud siiani kodus vahel korrata.

Räim tomatis keedetud sarvekestega oli teine kuum teema....


Makarone (sarvekesi) ei söö ma enam ammu. Soomes sai neid vahepeal ikka maruodavalt, kas jevro eest kuus 400 grammist pakki v miskit sellist (Toriino )
Sai ennast tõmmatud paari kuuga üle sajakiloseks. Retsept väga lihtne: 400+400+400 (hakkliha, makaronid, makaronid) "Po Flotski". Sibul alla ja läks...
Aga se oli enne, kui ma härra kapteni poolt propageeritud toitumistõdedega kurssi jõudsin: viewtopic.php?p=501242#p501242
Siis tõmbasin ennast ätkinsoniga ehk valgu-rasvadieediga sutsaki 80 peale tagasi.... 8)

Niisiis supid.
Praegu on kaubandusvõrku paisatud odavaid purgisuppe (Säästumarket - Virtuooso jne) ja neid on lihtne suuremaks lüüa.
Kõigepealt sibul alla koos odava konserviga (peab odav olema, kui jubedat haisu tuleb praadides.. 8) - Saastakas on need Virtuooso lehma, sea ja kana ja turistist tehtud konservi 3euri/kilo v pisut alla) ja ülejäänud sisu peale koos ohtra veega. Kõvasti seda "miinikollast" multimaisteainesegu, mida näiteks Maximas üliodavalt müüakse , kus sibul sool, porgand petersell jne kõk koos on.
Kui on üleeilset riisi või kardulast v ükskõik mida üle jäänud, siis tükkideks ja sisse. Pisut keeta ja vsjoo, kastrulitäis kuuma helbitavat.

P.S.

Ja üleüldse hakkab iga normaalse toidu tegemine sibula allapraadimisest... 8)

Akftp Fuks võtab selle nüüd kah kenasti teadmiseks ja võib vabalt ja sõnatult minestusse langeda :)

Sest see universaalne tõde kehtib ka pannkookide puhul! :D (viewtopic.php?p=494321#p494321)

_________________
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 10 Veebr, 2017 22:20 
Eemal
Liige

Liitunud: 11 Aug, 2008 10:25
Postitusi: 1616
"Nostalgia" fännidele, Maximas on soodukas neile konservidele, va naturaalse seakoodi konserv, mis maksab kaks korda rohkem kui teised. :roll:
Ahjaa, ise läksin alt ja haarasin samasuure 525gr ja samalaadse kujundusega Lossi Lihameistrite veiseliha konservi http://lossi.eu/et/konservid/veiseliha- ... las-detail . Kirjas on turustajaks miski kohalik OÜ aga kolmurgas asuv tehasekood algab PL. Kodus vaatasin, et sisaldab koguni 33% veiseliha, nii et päris Valla toode polegi.

Pilt


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 13 Veebr, 2017 7:49 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 13 Jaan, 2010 19:32
Postitusi: 3288
Asukoht: Põllul
Fläshbäkk minevikust:

Manus:
nutria.jpg
nutria.jpg [ 36.86 KB | Vaadatud 1396 korda ]


Räägitakse, et Hiiumaa "Sõpruse" kolhoosi oma...

_________________
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 13 Veebr, 2017 10:18 
Eemal
Liige

Liitunud: 31 Mai, 2007 14:17
Postitusi: 2940
Nutria on igati söödav loom, kahjuks on Euroliit ta nüüd ära bänninud (invasiivne liik - Eestis ta looduses elada ei suuda, aga see neid ei huvita).
Ukrainlaste juurest Aasovi merest on meile tulnud teine võõrliik - ümarmudil. Ukrainas on ta populaarne kala, meil suurt midagi teha ei osata. Hakkasin huvi tundma, et mida seal tast tehakse. Juutuubis palju igasugu õpetusi, õllesõbrad võiksid näit. kuivatada. Vene keeles on bõtšok. Jutustan siin ühe retsepti keeleoskamatutele ümber. Kilo mudilaid, pea maha koos külguimedega, soolikad välja, maha ka kõhu- ja sabauim. Näpuga ara rebida ka peapoolne lühike kõva selgroo osa, ülejäänud selgroog on pehme ja võib sisse jääda. Kaduma läheb u. pool, järele jääb pool kilo. Ajada koos 3 sibulaga läbi hakklihamasina 2 korda, 100 gr. pekki ka läbi hakklihamasina ja lisada (muidu jääb kuiv). Maitsestada, vormida kotletid ja praadida. Soomuseid pole vaja eemaldada ega muid luid, need "lahustuvad" ja ei jää tunda.
Täienduseks - kotletitaina sisse käis ka 1 muna. Vormida õliste kätega, jahu pole vaja.


Viimati muutis Jaanus2, 13 Veebr, 2017 11:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 13 Veebr, 2017 10:32 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Apr, 2006 16:49
Postitusi: 17001
Mudil on igati väärt söögikala.

_________________
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 14 Veebr, 2017 22:06 
Eemal
Liige

Liitunud: 11 Aug, 2008 10:25
Postitusi: 1616
Suutsin ka lõpuks Õunapuu tänaval asuvasse Kirsipuu poodi sisse murda ja varustada ennast igast 97,5% sarja konservist ühega. Proovida pole veel jõudnud, põhihuvi oli tootja suhtes, sest etiketil oli vaid tellija info - €3000 kuukäibega Lasnamäel asuv ühemehe ehitusfirma. Aga pole olemas võimatuid ülesandeid, on vaid saamatud inimesed - niisiis pisukese luuretöö tulemusel leidsin üles konservide tegeliku tootja. Saldus gaļas kombināts SIA.
Nende tehtud tooteid leiab näiteks siit http://escargots.lv/en/konservi.html

Mis kukalt paneb sügama, on see, et nende konservides on 93% liha, aga süsivesikuid/rasvu/valke ja kaloreid täpselt samapalju kui meile müüdud 97,5%... Samas kodulehel konserve vaadates tundub tegu olevat delikatesskonservide tootjaga, nii et siukse pisukese näpuka pärast vast põdema ei pea.

Lisaks ostsin "Kaarli" kaubamärgi all turustatavat suitsusinki "Tõmmu". Pakendil ausalt pisikeses kirjas, et valmistatud Poolas, Unimex Foodsi poolt. Minu rõõmuks on sinna soolvesi süstimata ununenud ja tegu on täiesti maitsva taheda suitsuliha tükiga.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 15 Veebr, 2017 12:36 
Eemal
Uudistaja

Liitunud: 16 Apr, 2005 13:44
Postitusi: 29
Asukoht: Tartu
"Mudilastest" :) rääkides - neist tehtud konservid kaubandusvõrgus täiesti saadaval. Sai eelmine suvi proovitud ja midagi erilist ei olnud. Minuarust oli kodumaine tootja ja sai just imestatud, kas neid meite vetest juba niipalju välja püütakse.

_________________
Kuni targem järele annab, annab kavalam talle kerepeale.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 16 Veebr, 2017 20:35 
Eemal
Liige

Liitunud: 08 Nov, 2005 16:52
Postitusi: 1374
Asukoht: Pärnu
Kui mudilast rääkida ...
Ostsin ca sügisel(2016) paar kilo prooviks. Praetud mudil on parem kui räim ja silk, puhastada on viletsam(harjumatum), luud on natuke teises kohas. Rasvasus on täiesti OK, meenutab koha.
Kui kevadel taas kuskil näen siis võtan ka kuivatamiseks paar kilo, samuti tuulehaugi ja lesta. Hea võrrelda.
Kui mudil nii massiliselt teiste kalade marja ei sööks siis mina ütleks küll, tere tulemast.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 17 Veebr, 2017 10:00 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 21 Mär, 2005 16:20
Postitusi: 934
Some kirjutas:
"Nostalgia" fännidele, Maximas on soodukas neile konservidele, va naturaalse seakoodi konserv, mis maksab kaks korda rohkem kui teised. :roll:
Ahjaa, ise läksin alt ja haarasin samasuure 525gr ja samalaadse kujundusega Lossi Lihameistrite veiseliha konservi http://lossi.eu/et/konservid/veiseliha- ... las-detail . Kirjas on turustajaks miski kohalik OÜ aga kolmurgas asuv tehasekood algab PL. Kodus vaatasin, et sisaldab koguni 33% veiseliha, nii et päris Valla toode polegi.

Pilt


Ma ei ole hullemat ztta söönud, kui selle tootja täpselt seesama loomaliha konserv, mille eile huvi pärast ostsin. Plekktoosis on mingisugune arusaamatu rohkete heledate kõvade tükkidega ja torukestega imelik mass, sekka ka valgeid kõõluseid ja kamarat. Ma ei tea, mis rupskitest see on kokku keeratud, aga maitsesin ja viskasin kõik ära. Nostalgiast on küll asi kaugel.

_________________
http://eesrindlane.webs.com
http://ensvpreemiad.webs.com


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 17 Veebr, 2017 21:00 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 08 Okt, 2004 17:59
Postitusi: 2630
Asukoht: Viljandi
tossom kirjutas:
Ma ei ole hullemat ztta söönud, kui selle tootja täpselt seesama loomaliha konserv, mille eile huvi pärast ostsin. Plekktoosis on mingisugune arusaamatu rohkete heledate kõvade tükkidega ja torukestega imelik mass, sekka ka valgeid kõõluseid ja kamarat. Ma ei tea, mis rupskitest see on kokku keeratud, aga maitsesin ja viskasin kõik ära. Nostalgiast on küll asi kaugel.

Lugesin seda kommentaari, mis võttis kukalt sügama, nimelt ostsin ka ise selle sooduskampaania ajal kaks Nostalgia loomalihakonservi prooviks. Seisid mul külmikus, nüüd otsustasin järele proovida ja kas teate mis? Akf tossomil on täiesti õigus! Nii hullu paska, kui sealt plekkpurgist mulle vastu vahtis, pole ennem proovinud. Igasuguseid valgeid tükke ja kõõluseid täis sodi oli täiesti võimatu maitsega, isegi mu koer ja kass keeldusid seda söömast (koer kui (senini) kõikesööja veidi proovis, kuid jättis varsti sinnapaika). Täiesti arusaamatu värk, kui varasemate kommentaaridega võrrelda, räägime justkui hoopis erinevate tootjate tootest. Kas tõesti kvaliteet kõigub partiidest sõltuvalt nii suurel määral?

_________________
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!

...kui jahimees oled, klikka siia!!!


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 17 Veebr, 2017 23:40 
Eemal
Liige

Liitunud: 07 Nov, 2012 20:00
Postitusi: 208
Asukoht: Tartumaa
Tähendab siis, et selle kraamiga peabki lahedalt viimsepäevani vastu, ja jätkub kauemakski! Täitsa teemasse! :lol:


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 18 Veebr, 2017 13:45 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Dets, 2006 22:43
Postitusi: 9359
Asukoht: Metsas / Ämbris
Troll kirjutas:
tossom kirjutas:
Ma ei ole hullemat ztta söönud, kui selle tootja täpselt seesama loomaliha konserv,

Akf tossomil on täiesti õigus! Nii hullu paska, kui sealt plekkpurgist mulle vastu vahtis, pole ennem proovinud. Igasuguseid valgeid tükke ja kõõluseid täis sodi oli täiesti võimatu maitsega, isegi mu koer ja kass keeldusid seda söömast (koer kui (senini) kõikesööja veidi proovis, kuid jättis varsti sinnapaika). Täiesti arusaamatu värk, kui varasemate kommentaaridega võrrelda, räägime justkui hoopis erinevate tootjate tootest. Kas tõesti kvaliteet kõigub partiidest sõltuvalt nii suurel määral?


:lol:

Nagu ma kuskil eespool mainisin, siis mina olen saanud neid lihakonserve nii talutavalt normaalsete kui ka täieliku saastana, mistõttu mul tekkis juba siis arusaam, et erinevad partiid erinevad üksteisest nagu siga ja kägu.... just seepärast ma pole neid enam umbes viimase aasta jooksul ostnud. Küll olen ostnud kanakintsukonserve ja pole alt läinud.

Kui seal nendes üübersoodukaga müüdavates konservides on tõesti selline saast sees, nagu siit nüüd kuulda võib, siis kas nad ongi nüüd läinud seda teed, et kõik partiid on sellised, või on valmistatud nüüd mingi eritiräigeks saastaks osutunud partii ja see ongi seisma jäänud seetõttu, ning nüüd üritatakse sellest kopikate eest lahti saada.

Kõige suurema hinnalanguse osaline on just see loomalihakonserv, langedes 3.06-elt 1.79-le.

NB. Selliseid "valgete tükkide" ja "kõõlustega" asja aga pole ma kõigele vaatamata saanud.

AGA

Mulle tundub, et siin on veel üks nüanss.
Nimelt võib olla (minu spekulatsioon!) tegu ka sellega, et Maxima müüb oma kampaaniate käigus justnimelt neid ja selliseid Kuršu Zeme konserve (partiisid), mis mingil põhjusel on kusagil kas välja praagitud või müügikeelu saanud või noh ütleme ongi lihtsalt zitt. Sest just Maxima on harrastanud mingeid imeskeeme nende Kuršu Zeme konservide letile lükkamisel. Samal ajal teised edasimüüjad pole selliseid skeeme kasutanud ja on ostnud otse Kuršu Zeme kui tootja käest. Sellise skeemitamisega on võimalik äralollitada igasugused ametid ja kontrollid...sest keegi enam ei saa sotti, mis partiiga on üldse tegemist ja kes tarnis toorained.

http://www.aripaev.ee/uudised/2013/03/2 ... -maximasse

Tasub lugeda lõpuni. Seal on palju huvitavat.
Ja ilmselt te ei imesta pärast läbilugemist enam, et erinevad partiid võivad olla ka nagu siga ja kägu.

Lätlaste 2016 lihakonservide test.
Kuršu Zeme "Nostalgia" osales ja selle kohta on kirjutatud 2016 aprillis nii:
Tsiteeri:
Говядина тушеная «Ностальгия». SIA Kuršu zeme ****

Состав: говядина (97,5%), нитритная соль, вода, молотый черный перец, пряности.

Мнение экспертов: очень нравится, что в тушенке много мяса! Да и вообще, ее состав просто идеальный, нет ничего лишнего. В открытом виде тушенка выглядит очень привлекательно: хороший бульон с кромкой жира, мясо нарезано большими кусками, а не перемолото. У тушенки приятный запах. Но вот к соли можно придраться – она нитритная и поэтому дает мясу красный цвет. Дома тушенку делают с помощью обычной соли. Теперь о вкусе. Все хорошо, но вот специй немного не хватает. Словом, это очень хорошая тушенка.


http://www.mklat.lv/obschestvo/32110-slavsya-tushenka

_________________
Kohustuslik riigikaitseõpetus väldib hilisemaid ERROR-eid riigikaitses !
Pilt


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 18 Veebr, 2017 14:35 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 01 Dets, 2004 18:53
Postitusi: 1850
Asukoht: Tallinn/Muhu
Aga äkki tootja teebki sama sildiga kahe erineva sisuga konserve, esimene sort turustatakse tavakanaleid pidi ja a la kolmas sort läheb Maximasse?

_________________
Kas me sellist Eestit tahtsimegi?


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1928 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 129  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Eestikeelne tõlge phpbb.ee poolt