Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Koorega keedetud kartuleid saab pärast keetmist palju õhemalt koorida kui tooreid.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kartulisalati jaoks võiks keeta koorega kartuleid, muidugi enne salatisse hakkimist koorida, aga mulle koorega kartuleid süüa ei meeldi keedetult ega küpsetatult. Millegipärast satub ikka mingi liivaterake koorega kartulite küljest hamba all krõbisema, ma ei salli seda.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mina isiklikult pesen kartuleid enne koorimist või keetmist.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma ka pesen ja siis koorin kartuleid ning peale koorimist loputan veel külma veega üle, aga mõtlen just söögikohtades pakutud koorega kartulitest toite ja siis neid sügavkülmalettides suurtes kottides müüdavaid koorega ja maitsestatud kartulisektoreid, mis vaja ahjus üle küpsetada enne söömist. Ei ole pääsenud liivaterade krõbistamisest kahjuks.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Toorelt kooritud kartuleid saab keedu ajal maitsestada erinevate vahenditega erinevatest maitseainepurkidest mis koorega keetmisel ei anna mingit efekti. Samuti nõuab nii mõnigi retsept ainult toorelt kooritud kartuleid - näit. ahjukartulid.Kriku kirjutas:Koorega keedetud kartuleid saab pärast keetmist palju õhemalt koorida kui tooreid.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
-
- Liige
- Postitusi: 283
- Liitunud: 12 Jaan, 2014 18:11
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
No küll on teil probleemid....
Mu kadunud ema rääkis kuidas neil tuli süüa Siberis asumisel külmunud ja poolmädanenud kartuleid mida hoiti sõnnikust, põhust, heinast ja pajuokstest tehtud väikse maja pööningul. Need tambiti peeneks, lisati suka-ja püksisääres salaja põllult toodud viljateri mis siis väikse käsikiviga oli ära jahvatatud ja neist tehti väikseid pätsikesi mida siis pliidil küpsetati. Jutu järgi olid need olnud imehead..... muud ju ei olnudki võtta. Stepis vedeles vilja lademes hunnikutes aga võtta ei tohtinud. Kombain oli võtnud senikaua kuni punker täis ja kuna autot ei tulnud, lasti vili põllule hunnikusse. Sinna see vili vedelema jäi. Karistused olid karmid, võtta ei tohtinud. Talveks tuli neile viljahunnikutele paks ja kõva koorik peale. Kolhoosi töölised siis käisid sealt vilja võtmas külmaga. Hunniku sees oli vili kuiv....
Mu kadunud ema rääkis kuidas neil tuli süüa Siberis asumisel külmunud ja poolmädanenud kartuleid mida hoiti sõnnikust, põhust, heinast ja pajuokstest tehtud väikse maja pööningul. Need tambiti peeneks, lisati suka-ja püksisääres salaja põllult toodud viljateri mis siis väikse käsikiviga oli ära jahvatatud ja neist tehti väikseid pätsikesi mida siis pliidil küpsetati. Jutu järgi olid need olnud imehead..... muud ju ei olnudki võtta. Stepis vedeles vilja lademes hunnikutes aga võtta ei tohtinud. Kombain oli võtnud senikaua kuni punker täis ja kuna autot ei tulnud, lasti vili põllule hunnikusse. Sinna see vili vedelema jäi. Karistused olid karmid, võtta ei tohtinud. Talveks tuli neile viljahunnikutele paks ja kõva koorik peale. Kolhoosi töölised siis käisid sealt vilja võtmas külmaga. Hunniku sees oli vili kuiv....
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mundris tuhlid. Väga militaarsed kartulid.
https://lood.delfi.ee/omamaitse/tervis/ ... d=74336277
Muuseas:
https://et.wikipedia.org/wiki/Koor
Ja kas te elus kunagi lõkkes (tuhas), küpsetatud karuleid olete söönud? Kui ja, kas koorisite enne ära?
Lillelapsed saavad vast kartulikeeduga veel hakkama, aga siiruviirulistest lumehelbekestest põlvkonnale on juba praegu kartulikoorimine üle mõistuse raske töö, sest moblas Äppi ju ei ole.
https://lood.delfi.ee/omamaitse/tervis/ ... d=74336277
Muuseas:
https://et.wikipedia.org/wiki/Koor
Ja kas te elus kunagi lõkkes (tuhas), küpsetatud karuleid olete söönud? Kui ja, kas koorisite enne ära?
Lillelapsed saavad vast kartulikeeduga veel hakkama, aga siiruviirulistest lumehelbekestest põlvkonnale on juba praegu kartulikoorimine üle mõistuse raske töö, sest moblas Äppi ju ei ole.
Viimati muutis Vilks, 07 Dets, 2019 18:02, muudetud 1 kord kokku.
Vilks pidi teispool Läti piiri hunt olema?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Lapsena ahju küttes, kui puud olid ära põlenud ja oli aeg siibrit kinni panna, sai visatud mõned kartulid ahju ja oodatud. Tulid mõnusad tuhakartulid, sõin nii, et lõikasin pooleks ja võtsin keskelt lusikaga, või ja soolaga. Eks lõkke all saab ka tuhleid küpsetada.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Koolis sai käidud iga jummala aasta kas kolhoosis või sovhoosis kartuleid korjamas ,ikka sai küpsetatud. Kodus oli suur pottahi , peale kütmist tehti seal kah vahetevahel. Koorekastmega olid head.
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ja mina loll olen kogu aeg teinud nii, et keetnud kartulid koos koorega, siis lasknud juhtuda ning koorinud ja alles pärast seda pannud ahju, eelnevalt segades parajad tükid õli ning maitseaine seguga.Walter2 kirjutas:... Samuti nõuab nii mõnigi retsept ainult toorelt kooritud kartuleid - näit. ahjukartulid.Kriku kirjutas:Koorega keedetud kartuleid saab pärast keetmist palju õhemalt koorida kui tooreid.
Häbenen...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mis ikka häbeneda, igal kokal omad lemmikretseptid. Ahjukartuleid võib teha nii mitmel erineval moel nagu rahvustoit kartulisalatitki. Ise olen elu jooksul õppinud, et kartulisalatisse ei maksa panna midagi muud kui keedukartulit (eelnevalt koorega keedetud ja siis kooritud), hapukurki, keedumuna ja lastevorsti, lisaks Hellmanns majonees ja mingi paksem hapukoor, näiteks Alma. Kui lisada, nagu retseptis soovitatud, ka sibulat, konservherneid ja keedetud porgandit, siis ikka leidub seltskonnas inimesi, kes midagi sellest valikust ei söö. Parem jääda lihtsa retsepti juurde.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Toitlustuskoha "ahjukartulite" saladus oli keedukartul ja fritüür.
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kartulisalatisse ei maksa kartulit üldse panna, see lisab ainult massi aga ei anna mingit maitsenüanssi.
Korraliku kartulisalati saab järgmistest kohustuslikest komponentidest..
1.Hellmannsi majonees ja tummisem hapukoor.
2. Soolvees purgiherned, vanasti Globus, nüüd Bonduelle. Herned on salati suurimate môôtmatega komponendid, kôik teised osised on tarvis hakkida hernest vähemalt neli korda väiksemateks tükikesteks.
3. Krômpsuv marineeritud vürtsikas kurk. Pôltsamaa Piknikukurk on mahedaim vôimalik variant.
4. Kvaliteetjuust, salati baasosa. Valio kauavalminud Goudad on vähim vôimalik kvaliteet.
5. Täissuitsuvorst vôi suitsusink. Igasugused keeduvorstid andke koertele.
6. Sibul ja/vôi küüslauk.
Ning siia vôib siis soovi ja maitse järgi lisada kartulit, tomatit, oliive, konservube, marineeritud peeti ja muud nänni..
Korraliku kartulisalati saab järgmistest kohustuslikest komponentidest..
1.Hellmannsi majonees ja tummisem hapukoor.
2. Soolvees purgiherned, vanasti Globus, nüüd Bonduelle. Herned on salati suurimate môôtmatega komponendid, kôik teised osised on tarvis hakkida hernest vähemalt neli korda väiksemateks tükikesteks.
3. Krômpsuv marineeritud vürtsikas kurk. Pôltsamaa Piknikukurk on mahedaim vôimalik variant.
4. Kvaliteetjuust, salati baasosa. Valio kauavalminud Goudad on vähim vôimalik kvaliteet.
5. Täissuitsuvorst vôi suitsusink. Igasugused keeduvorstid andke koertele.
6. Sibul ja/vôi küüslauk.
Ning siia vôib siis soovi ja maitse järgi lisada kartulit, tomatit, oliive, konservube, marineeritud peeti ja muud nänni..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sho teab kuidas hea salat tehakse!
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Õuna peaks kindlasti lisama. Muidu jutt õige.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 11 külalist