Mulle siinkohal meenus 2008 suvel, kui sai viimati Norras seigeldud, üks episood.Lahtised saiad on enamikes suuremates poodides letis. Ka Eesti Prismades need pätsikesed mis kohapeal küpsetatakse. Küll aga olid vähemalt Soome Lidlites ja sarnastes kohtades nad koroonaajal ühekaupa paberisse keeratud. Nüüd on jälle lahtiselt virnas. Torkida tohib, silt on siiski juures et paluks tangidega mitte nimetissõrmega.
Lomi linnake, Jotunheimeni rahvuspargi keskus (seal kus kõige suuremad mäed on).
Linna läbib kärestikuline mägijõgi (vesi heleroheline mineraalidest) ja otse seda ületava jalakäijate silla kõrval on üks pagaritöökoda.
Proovisime siis ära, selline suurem vormisaia laadne kuum päts maksis 42 NOK-i ja samal sillal, jääkülmas veeudus (õues oli +30 muidu) sai see perega pintslisse pandud
Kõige kallim sai, mida söönud olen. 42 NOKi oli toona väärt nii 80 EEKi.
Sellega võrreldes on need Prisma jne käsitöösaiad lausa poolmuidu saadud.
Aga kui neid hindasid seal turistilõksus vaatad, saad küll aru, kuidas sellised butiigid (ja ümbruskonna 5 lamba pidajad) ära elavad. Sedasi elavadki.