See https://www.nature.com/scitable/knowled ... 103874273/ sobib?Viide, palun?
Ja see https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 111704.htm kehtib inimeste kohta ka. Seda enam, et mingi osa siinse rahva genoomist on neandertaalidelt pärit.
See https://www.nature.com/scitable/knowled ... 103874273/ sobib?Viide, palun?
Minu mäletamist mööda oli jutt, et Lähis-Idas hakati teravilja sööma põhitoiduna ca 10 000 aastat tagasi ja sina väitsid, et siinkandis söödi liha edasi. Viide räägib ajast 2,6 milj aastat tagasi toimunust.Benjy kirjutas:See https://www.nature.com/scitable/knowled ... 103874273/ sobib?Viide, palun?
Ja see https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 111704.htm kehtib inimeste kohta ka. Seda enam, et mingi osa siinse rahva genoomist on neandertaalidelt pärit.
Viited on pigem selle kohta kuidas fossiilide abil söödu kohta teavet saada. Ja neandertaalide uuringud on ikka palju värskemate fossiilidega tehtud. Samad meetodid on näiteks pädevad, et veidi värskemaid fossiile uurida. Näiteks https://www.historic-uk.com/CultureUK/I ... chard-III/AMvA kirjutas:Minu mäletamist mööda oli jutt, et Lähis-Idas hakati teravilja sööma põhitoiduna ca 10 000 aastat tagasi ja sina väitsid, et siinkandis söödi liha edasi. Viide räägib ajast 2,6 milj aastat tagasi toimunust.Benjy kirjutas:See https://www.nature.com/scitable/knowled ... 103874273/ sobib?Viide, palun?
Ja see https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 111704.htm kehtib inimeste kohta ka. Seda enam, et mingi osa siinse rahva genoomist on neandertaalidelt pärit.
Selline täisteratoode, kuhu lisatakse suhkrut, on tegelikult variserlik - sest kiudainete (mis tulevadki nendest "täisteradest") eesmärk on raskendada süsikute imendumist - et see siis liiga "raske" ei saaks, paneme sortsu kergesti imenduvat rafineeritud suhkrut juurde.AMvA kirjutas:Eesti leivatootjate (vähemalt Leiburi) toodete koostis on kodulehelt leitav. Ei suutnud tuvastada taimeõli. Suhrut on jah - 100 g kohta ca 4 g (Ruks sari), see teeb viilu kohta ca 1 g. Vaevalt et see eriti tappev on, kui arvestada et teelusikatäies on ca 15 g suhkrutKapten Trumm kirjutas:Nende kasulike täisteraleibade puhul tasub huvi tunda ka muude koostisosade vastu kui pakil leiduv reklaam "palju kiudaineid".
Võib juhtuda, et sinna on maitseomaduste ja kooskpüsimise säilimise nimel lisatud taimeõli (ilmselt siis rapsi) ja suhkrut.
Tavaliselt paistab see 300 kcal/100g klassist kalorsusest välja, kui "tavalisel" on see pigem 200 ringis.
Siin teemas pisut eespool tõi oponent AMvA viite ühele artiklile, kus põhjendati rapsiõli paremust oliiviõli ees vähemate küllastunud rasvhapetegaBenjy kirjutas:Ja nüüd väikene teemavahetus. Veidikene infot selle kohta miks peaks hoiduma kõrge omega6 sisaldusega taimeõlidest.
https://www.bmj.com/content/353/bmj.i1246
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 3671910865
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 4906004898
Ma loodan, et paneb mõtlema.
Pole mõtet postitada linke lühikokkuvõtetele, kus täisartikli lugemiseks tuleb see osta.Benjy kirjutas:Ja nüüd väikene teemavahetus. Veidikene infot selle kohta miks peaks hoiduma kõrge omega6 sisaldusega taimeõlidest.
https://www.bmj.com/content/353/bmj.i1246
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 3671910865
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 4906004898
Ma loodan, et paneb mõtlema.
Oot, inimene sööb reeglina päevas paar viili leiba, sa tahad väita et see 2 g suhkrut on väga suure mõjuga? Arvestades suhet muude toitainetega.Kapten Trumm kirjutas: Selline täisteratoode, kuhu lisatakse suhkrut, on tegelikult variserlik - sest kiudainete (mis tulevadki nendest "täisteradest") eesmärk on raskendada süsikute imendumist - et see siis liiga "raske" ei saaks, paneme sortsu kergesti imenduvat rafineeritud suhkrut juurde.
See "ainult 4g, aga teelusikatäies on..." on suht libe tee. Suhkru sisaldus on näiliselt väike, kuid kui teda sisaldub kõikjal, on päeva lõpuks ikkagi koos paras glükeemiline koormus. Sest lisaks leivaviilule on teda veel väheke salatis, supis, kotletis, morsis jne ning tegemist on ju mitte mingi raskesti omastatava loodusliku möksiga, vaid pesuehtsa valge suhkru või mis veel hullem - glükoosisiirupiga.
https://www.academia.edu/20177018/Induc ... atty_acidsAMvA kirjutas:Pole mõtet postitada linke lühikokkuvõtetele, kus täisartikli lugemiseks tuleb see osta.Benjy kirjutas:Ja nüüd väikene teemavahetus. Veidikene infot selle kohta miks peaks hoiduma kõrge omega6 sisaldusega taimeõlidest.
https://www.bmj.com/content/353/bmj.i1246
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 3671910865
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 4906004898
Ma loodan, et paneb mõtlema.
Vaevalt et sa isegi täisartiklit lugenud oled.
Ju siis valetati või oli tegu mingi erandiga.Ja nende suhkrusuppide kohta tahaks küll sult KONKREETSET viidet. Ei pannud ei mu vanaema ega ema suhkrut supi sisse ja kui täna oma igapäevases lõunasöögikohas küsisin, kas nad panevad suhkrut suppi, siis vaadati mind nagu segast. Nüüd tood sa veel suhkrukotleti kah mängu, ole ikke normaalne.
Aga miks mitte ka keeduvorst:Toitumisalane teave 100 g kohta
energiasisaldus 120 kJ / 29 kcal
rasvad 1,2 g, millest küllastunud rasvhapped 0,5 g
süsivesikud 3,6 g, millest suhkrud 2,5 g
valgud 0,6 g
sool 0,7 g
Või kohe lausa valetatiKapten Trumm kirjutas:Ju siis valetati või oli tegu mingi erandiga.Ja nende suhkrusuppide kohta tahaks küll sult KONKREETSET viidet. Ei pannud ei mu vanaema ega ema suhkrut supi sisse ja kui täna oma igapäevases lõunasöögikohas küsisin, kas nad panevad suhkrut suppi, siis vaadati mind nagu segast. Nüüd tood sa veel suhkrukotleti kah mängu, ole ikke normaalne.
Lisatud suhkrut sisaldavad praegu praktiliselt kõik poolfabrikaadid, sh supid.
Ei ole palju kasu, kui ei joo limonaadi, sest analoogsed suhkrukogused saadakse ka täiesti "soolasest" toidust.
Võtsin esimese ettejuhtuva purgisupi:
https://www.salvest.ee/tooted/supid/sal ... ors-530-g/Aga miks mitte ka keeduvorst:Toitumisalane teave 100 g kohta
energiasisaldus 120 kJ / 29 kcal
rasvad 1,2 g, millest küllastunud rasvhapped 0,5 g
süsivesikud 3,6 g, millest suhkrud 2,5 g
valgud 0,6 g
sool 0,7 g
https://rakverelk.ee/toode/lastevorst/
Või pasteet:
https://rakverelk.ee/toode/kupsetatud-m ... peekoniga/
Kotletid kah:
https://rakverelk.ee/toode/rakvere-pihvid/
Söögikohtades tehakse tänapäeval suppe kas samade tootjate suurtest purgisuppidest või supipõhjadest. Ja muudest pooltoodetest, sest aeg on raha.
Mida teeb vorsti, kotleti või supi sees suhkur, jääb ka mulle segaseks. Aga seda on lisatud toidu sisse praktiliselt kõikjal ja sellest pääsemiseks pole muud võimalust kui osta põhiained ja kokata ise. Olen õppinud isegi hakklihakotlette tegema ilma jahu ja riivsaiata - riivitud kaalika abil. Ja loomulikult suhkruta.
Ja eriti head kotletid saab ainult siis, kui osta liha ise (nt karbonaad) ja ajada see hakklihamasinast ise läbi, mitte osta mingi "Rakvere perehakkliha", kuhu sisse on hakitud tont teab milliseid ebasündsaid organeid ja jääkrasvasid (mul ajab hirmsasti röhitsema pärast). Lisaks suhkrule tasub muidugi ka muret tunda, misasjad on need "süsivesikud" seal kas tegemist pole näiteks lisatud sojajahuga. Rafineeritud jahude efekt veresuhkrule on analoogne suhkruga ja neid lisatakse lihatoodetesse eesmärgiga siduda tootesse võimalikult palju vett, sest vesi on raske (annab massi), aga ei maksa midagi.
Ajasite isu peale rskJa eriti head kotletid saab ainult siis, kui osta liha ise (nt karbonaad) ja ajada see hakklihamasinast ise läbi, mitte osta mingi "Rakvere perehakkliha", kuhu sisse on hakitud tont teab milliseid ebasündsaid organeid ja jääkrasvasid (mul ajab hirmsasti röhitsema pärast).
Ja mitte ainult Rakvere. Peaaegu kõik topivad suhkrut igalepoole sisse. Suhkur suhkruks, aga topitakse kaalu/mahu suurendamiseks (või toote koospüsimiseks) sisse ka igasugust muud saasta.Ja keegi ei käse sul Rakvere kotelette või pihve süüa, usu mind, ise tehtud on palju maitsvamad.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 73 külalist