Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
johnbull
Liige
Postitusi: 470
Liitunud: 07 Jaan, 2007 0:59
Asukoht: Saaremaa
Kontakt:

Postitus Postitas johnbull »

saaremaal komme siis selline - kes tahab pulma nugiliseks (võõraks valvejoodikuks) tulla peab enne kannutäie õlut enne ära jooma. venna pulmas oli nii äkiline õlu (lisati vist käima sekka mett ja kuuldavasti pudeliga viina) üks nugiline sai poole kannuga hakkama laskis põlvili ja hakkas nutma sest ülejäänuga ei saand enam hakkama. toda õlut jätkus päris hulgaks ajaks :twisted:
Ajalugu kirjutavad alati võitjad, ja kaotanud poolte ajalugu kuulub osalejate kahanevale ringile.
(Joachim Peiper)
meesmetsast
Liige
Postitusi: 341
Liitunud: 18 Veebr, 2006 14:48
Kontakt:

Postitus Postitas meesmetsast »

Keegi ei tea kust õlleankrut osta saab (kui saab enam :D)
juss000
Liige
Postitusi: 383
Liitunud: 13 Dets, 2005 9:02
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

meesmetsast kirjutas:Keegi ei tea kust õlleankrut osta saab (kui saab enam :D)
EEstimaal küll andekaid tegijaid.Ainult avalda oma soovid.Mitu liitrit, mis materjalist, kas universaalne või ainult õlle tegemiseks.Minule tehti tutvuse kaudu Viljandis roostevabast terasest univarsaalne.Millega saab teha nii õlut ja konserve kuumutada.Juba 10 aastat tegutseb.Kiitus tegijatele.
juss000
Liige
Postitusi: 383
Liitunud: 13 Dets, 2005 9:02
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

johnbull kirjutas:saaremaal komme siis selline - kes tahab pulma nugiliseks (võõraks valvejoodikuks) tulla peab enne kannutäie õlut enne ära jooma. venna pulmas oli nii äkiline õlu (lisati vist käima sekka mett ja kuuldavasti pudeliga viina) üks nugiline sai poole kannuga hakkama laskis põlvili ja hakkas nutma sest ülejäänuga ei saand enam hakkama. toda õlut jätkus päris hulgaks ajaks :twisted:
Saaremaa õlu nii hea et viina küll ei oleks vaja lisada.Muidugi nn.retseptid tegijatel erinevad.
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Postitusi: 1069
Liitunud: 10 Juun, 2005 8:57
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

Nonoh, kohe nähe et jaanipäev hakkab katastroofilise kiirusega liginema :lol: :lol: :lol:
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
johnbull
Liige
Postitusi: 470
Liitunud: 07 Jaan, 2007 0:59
Asukoht: Saaremaa
Kontakt:

Postitus Postitas johnbull »

vahva shveik ütles juba et kes õlle hinda tõstab see valitsus kaua ei püsi
Ajalugu kirjutavad alati võitjad, ja kaotanud poolte ajalugu kuulub osalejate kahanevale ringile.
(Joachim Peiper)
LeBon
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 29 Juun, 2007 1:50
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

ormsö kirjutas:Panime siis jaanipäevaks õlle sedapsi käima. Keetsime 40 liitrit vett koos riidest kotti (et ei peaks pärast läbi kurnama) pandud kadakaokstega. Tuli selline tee värvi ollus. Siis jahutasime maha ca 30 kraadini ning lisasime 4 pudelit maltoosat, 1 kg suhkrut ja 60g suhrusvedeldatud pärmi. Vana kombe kohaselt valasime õllejumalale ka ankrusse suts valget viina. Kogu meski siis ankrusse, ankur sauna eesruumi sooja ning 2 päeva pärast läheb ankur kinni. Jaanipäeval peaks siis va märjuke valmis olema. Eks näis mis seekord tuleb.
Kuna plaanis nädalavahetusel õlletegu käima panna, siis lugesin teema läbi ja otsustasin sedapuhku seda retsepti proovida- ainult selle vahega, et viina vist ei riski panna. Samuti peab aru pidama, kuidas siit Tallinna kandist kadakaoksi hankida.
Aga mida kujutab endast see suhkrusvedeldatud pärm? Ma küll enam-vähem aiman aga keegi asjatundja võiks siiski valgustada.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Postitusi: 885
Liitunud: 24 Juul, 2007 9:50
Asukoht: Pärnumaa metsad
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Võtad pulga pärmi ja tühja kruusi/klaasi, pärmi paned kruusi, lisad suhkrut ja üritad neid omavahel segada, jätad seisma sooja kohta, kuni muutub vedelaks. :roll:
LeBon
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 29 Juun, 2007 1:50
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Selge, siis arvasin õieti.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
johnbull
Liige
Postitusi: 470
Liitunud: 07 Jaan, 2007 0:59
Asukoht: Saaremaa
Kontakt:

Postitus Postitas johnbull »

loe kevadet - vöta anesulg - kasta piima sisse tömma triikrauaga üle küll siis näeb :x
Ajalugu kirjutavad alati võitjad, ja kaotanud poolte ajalugu kuulub osalejate kahanevale ringile.
(Joachim Peiper)
Juhan K

Postitus Postitas Juhan K »

HAH!

Leib leitud, Põlva selvehallis müüakse.
Kodupruulijad, tormake frontaali, kellel soovi. Seal tundus seda jätkuvat, aga mine sa tea, jaan tulemas, äkki ostetakse nina alt ära.
Nimi "Õlletegemiseleib", 1kilogrammine ringikujuline pätsike, kõva kui mõne OMON-lase pea.
Saab äkki jaaniks kenakese pruuli tehtud, enne vaja eelmine sats välja lasta (maltoosast).
Tuju on laes vähemalt :D
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Tuju on laes vähemalt
Kontakteerume siis kusagil 10. augusti paiku :lol:
Juhan K

Postitus Postitas Juhan K »

Augustini asi ei veninud, vaja Jaanipäeal äkki roolis olla :roll:
Lasime maltoosalaari kenakesti pudelitesse ümber. Nagu alati, tuli algul ainult kõrgsurvelist vahtu, mis ämbrikeses kenasti õluks digimuutus.
Pudelitesse villisime õlut läbi t-särgi (puhas särk!), saime teada ka nö. kuldreegli: 1 särk 5liitri õlle peale. Järgmine kord oleme targemad, seekord oli kasutada 2 särki ja töödelda tuli 15 liitrit.
Maitseomadustelt siiamaani kõige parem laar, pärmi hapukat maitset oli küll tunda, ent see oli tingitud sellest, et laari käima pannes liialdasin veidi pärmiga.
Pärast villimist tuli muidugi teha õllele ka töö ja korrasoleku kontroll.
Tööviljakus oli tasemel, kaaspruulija, kes oli enne joonud 3 tavalist õlut, degusteeris ühe liitrise pudeli ära ning konstateeris nukralt fakti, et ta on nüüd koledasti purjus.
Üritus tundub olevat korda läinud ka selle poolest, et korki ei löönud tarbijatel eest ei ülalt ega alt, ka hommikul oli hea olla.

PS! Valmistama hakates lasime 24 tundi käia lahtiselt toatemperatuuril, edasi kaas peale ja külma keldrinurka arenema ja iseloomu koguma. Seal ta tuksus kinniselt 7 ööpäeva.

Pika jutu lühike kokkuvõte: maltoosast on võimalik enam-vähem joodavat märjukest teha. Pühapäeval peab aga õlleleivale kasutust leidma, et aasta kõige valgemal ööl kurk kuivaks ei jääks :wink:
johnbull
Liige
Postitusi: 470
Liitunud: 07 Jaan, 2007 0:59
Asukoht: Saaremaa
Kontakt:

Postitus Postitas johnbull »

KUIDAS SIIS TULEMUSED ON
Ajalugu kirjutavad alati võitjad, ja kaotanud poolte ajalugu kuulub osalejate kahanevale ringile.
(Joachim Peiper)
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Postitusi: 397
Liitunud: 30 Mai, 2009 10:16
Asukoht: TLN, Võru, Värska
Kontakt:

Postitus Postitas gvardimatros »

tegime koos kasutaja Lohetapjaga eelmine sügis õunasiidrit
nüüd jaanipäeval hea lasta viina peale
kui huvi on võin seletada kuidas teha 8)
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 24 külalist