Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 02 Dets, 2019 21:59
Kas tõesti keelt ka mingiks subproduktiks peetakse? Mnjah, nüüd tuli mul keelevorsti isu peale
Sissesöödetud ravimid võivad liha omadusi päris korralikult muuta. Kunagi mul ema keetis sülti. Ikka täpselt nii nagu alati (tõsi küll, tol korral mitte omakasvatatud, vaid turult ostetud lihast). Ja pärast - tee või tina! - kaussidesse valatud sült ei kallerdu! Püsib aga vedel ja tee mis tahad. Sai siis sült veelkord ringi keedetud, paras ports želatiini lisatud, aga ei suurt paremat midagi. Maitse olnud ka natuke imelikuvõitu. Läkski lõpuks suuremalt jaolt äraviskamisele. Üks veterinaariat rohkem hablav sugulane siis arvas, et süldiloomale enne tapmist mingeid ravimeid antud. Paar kuud tagasi oli ühel tuttaval sama lugu. Polegi veel jõudnud küsida, mis tal sellest süldilaarist lõpuks sai. Kunagi sai ise töö juures valvekoertele suure pajaga tapamajast toodud seakonte keedetud ja pärast keenud kontide küljest pudru sisse liha pudistatud. Töö käigus tuli aja jooksul välja nii mõndagi - paranemata luumurde (kont katki ja liha kõik ümbertringi juba tumedaks tõmbunud verd täis), osaliselt paranenud, täielikult paranenud ja ka valesti kokkukasvanud luumurde. Mõned korrad trehvasin kondil koguni imelikku koraljat moodustist. Arvatavasti mingi luukasvaja.Fucs kirjutas: Liha (ja peki ja subproduktide) kvaliteet oleneb muuhulgas looma vanusest, mida talle on sisse söödetud, millise on looma tervis, stressist, kas looma on ainult laudas peetud või ka karjamaal, loomale sisse pumbatud ravimitest, looma tapmisest ja veretustamisest, mida värske lihaga edasi on tehtud ja kuidas käideldud (jahutamised, külmutamised jms) jne.