www.militaar.net

Militaarteemad minevikust kaasaega
Tänane kuupäev 28 Mai, 2020 10:20

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 2715 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 177, 178, 179, 180, 181  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 02 Mai, 2020 22:46 
Eemal
Uudistaja

Liitunud: 07 Aug, 2016 22:06
Postitusi: 6
Fucs kirjutas:
Vahepeal kõrvalpõige Travellunch Lightweight Food ja Adventure Food müslide maailma....

Manus:
Müslid jms.jpg


Minul see asi alla ei lähe. Ei piima ega jogurtiga. :twisted:
Isegi naisel ei lähe... või läheb väga vähe ja harva :scratch: :D
No tuumasõja puhul muidugi läheks. Aga selle poolkõva koroovaviiruse ajal vat mitte ei lähe.

Seega tuli leida tuumasõjavarude sellele artiklile mingi koroovapandeemia olukorra eripärasid arvestav vastav kasulik lahendus.

Väike idee siis neile, kellel seda müslit liiga palju üle ja/või kellel selle sõõmisest täielik siiber juba on, aga ära visata ka ei raatsi...

MÜSLIKÜPSISED !

400-500 gr müslit
3-4 muna
100-150g sulatatud võid
(väiksemate müsli koguste puhul muna ja või hulka siis vastavalt vähendada umbestäpselt)

...kokku segada, vormida pätsikesed ja küpsetada ahjus.
Peris head on !

Manus:
Müsliküpsised.jpg

Ma sõin täna hommikul seda müslit. Kuum vesi peale ja jumala okei asi. Jah, aastaid ma sama asja süüa ei tahaks, aga kriitika, et süüa ei kõlba, on küll liiast.

Konservide osas, need on tegelikult ikka väga mugavad asjad. Viskad priimuse peale ja hiljem saad kogu taara ära visata ja ei määrinud nõusid.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 03 Mai, 2020 10:19 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Dets, 2006 22:43
Postitusi: 10243
Asukoht: Metsas / Ämbris
Tsiteeri:
...aga kriitika, et süüa ei kõlba, on küll liiast.

Kõlbab süüa küll AGA mina ei söö müslit, mida ma ka üritasin ühemõtteliselt väljendada.
Lihtsalt mulle see ei maitse kohe mitte kuidagi.

*

OK

Kui juba siia kirjutamiseks läks, siis lähme oma koroovaaja toitudega edasi.

Kuna konservidest sai vahepeal isu täis, siis kiikasin vahelduseks grillkraami poole.

Manus:
Matsimoka 1.jpg
Matsimoka 1.jpg [ 398.71 KB | Vaadatud 1084 korda ]


Julgen soovitada Matsimoka grillvorste. Kõik artiklid on väga head. Kuna täiuslikke asju pole, siis annan 9 punkti kümnest.
Seekord sai küpsetatud: Matsimoka "sašlõkivorst sibulaga" (eelküpsetatud) ja "sašlõkivorts sibula ja äädikaga" (toorvorst, järgmisel pildil).

Manus:
Matsimoka 2.jpg
Matsimoka 2.jpg [ 577.13 KB | Vaadatud 1084 korda ]


Juurde sai võetud Nõo "Triibuliha marinaadis". Sellel annan 8 punkti 10-st.

Manus:
Nõo peekon.jpg
Nõo peekon.jpg [ 512.44 KB | Vaadatud 1084 korda ]


....

_________________
Kohustuslik riigikaitseõpetus väldib hilisemaid ERROR-eid riigikaitses !


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 03 Mai, 2020 10:26 
Eemal
Liige

Liitunud: 09 Dets, 2018 21:26
Postitusi: 896
Minu meelest parim poest saadav grill-liha on see https://www.selver.ee/armeenia-saslokk-armeenia-grill-kg

Ainuke asi selle juures mida peab tähele panema on see, et see on nii phemeks marineeritud, et ei vaja väga pikalt grillimist, korra kummaltki poolelt kergelt pruuniks. Kui hakata tahtma seda tõsiselt grillida, siis kuivatab ära ja ei ole enam hea.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 03 Mai, 2020 10:27 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Dets, 2006 22:43
Postitusi: 10243
Asukoht: Metsas / Ämbris
...

Manus:
Matsimoka 3.jpg
Matsimoka 3.jpg [ 383.42 KB | Vaadatud 1074 korda ]


...juurde sai veel tehtud Grossi sašlõkki (lahtiselt letist, mitte ämbritesse pakituna).
Kui kaks ja kolm aastat tagasi oli üllatuseks Grossi sašlõki liha hea kvaliteet (+ ilusad normaalsed ühesuurused kvaliteetsest lihast tükid), siis seekord pidin natukene pettuma.
Oli korraliku liha hulgas ka "sõlmelisi tükke" ja osad tükid nii suured, et pidi pooleks lõikama. Kuidagi lahja marinaad oli ka ja sai lisatud mehiselt 30% kanget äädikat juurde enne (mingi 10-15 minutit jõudsid selles kangemas asjas seista), sest mulle meeldib tugevalt marineeritud sašlõkk.

Grossi sašlõkile siis annaks seekord 6,5...7 punkti kümnest.

Kartulit ja marineeritud peeti kõrvale, ning sai kokku päris hea kooslus.

Manus:
Nõo ja Matsimoka tarelkal.jpg
Nõo ja Matsimoka tarelkal.jpg [ 484.29 KB | Vaadatud 1074 korda ]


Igatahes väga tervitatav vaheldus makaronide-riisi-tatra jms konservide segule.

_________________
Kohustuslik riigikaitseõpetus väldib hilisemaid ERROR-eid riigikaitses !


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 04 Mai, 2020 13:11 
Eemal
Liige

Liitunud: 27 Dets, 2006 21:35
Postitusi: 2584
Asukoht: Tallinn
Nende riiklike toidupakkide eesmärk on hoida võitleja võitlejana, mitte muuta marodööriks või meditsiiniteenistuse sisendiks kuni väliköö käima pannakse. Mis karantiini ajal kurjaks ajab, on see, et Eesti lihatoodete saadavus halveneb. Õnneks on viimase 10 a tekkinud juurde kohalikke valmistajaid, kes suudavad teha söödavat toodet või siis tuleb lihtsalt Prisma lihaletist "tappa" paarkolm kilo liha ja seda ise maitsestada ning vaaritada. Igasugu riiklike toidupakkidega on niimoodi, et kui tekitavad palju kõrvetisi, kinnisust ja lahtisust, siis meditsiiniülem suhtleb tagalaülemaga ja teatud sodi enam ei osteta. Kindel välitest on vaadata, mida kaader sööb ja süüa sama. Mõned päevad nende pakkide peal saab keskmine inimene oldud, siis on järjekord ukse taga - ülehappesus, kinni või lahti või vaheldumisi kõik kolm.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 04 Mai, 2020 13:50 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 01 Dets, 2004 18:53
Postitusi: 2007
Asukoht: Saarel
Ma olengi viimasel ajal seda teed läinud et võtan paar kilo liha, lõikan parajad ja ühesuurused (küpsemisel/valmimisel üsnagi oluline) tükid, lisan kõvasti sibulat, veidi pipart ja soola, sorts vett ja äädikat. Ja saab väga hea.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 04 Mai, 2020 14:53 
Foorumil
Liige

Liitunud: 27 Okt, 2012 23:11
Postitusi: 1943
Asukoht: Reval
Kaukaaslased kasutavad miskipärast marinaadis leotamise asemel erinevaid grillpulbrite ja -ürtide segusid millega liha kokku hõõrutakse. :scratch:

_________________
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 04 Mai, 2020 16:02 
Eemal
Liige

Liitunud: 09 Dets, 2018 21:26
Postitusi: 896
Walter2 kirjutas:
Kaukaaslased kasutavad miskipärast marinaadis leotamise asemel erinevaid grillpulbrite ja -ürtide segusid millega liha kokku hõõrutakse. :scratch:

Kaukaaslased ei kasuta jah üldse äädikat marineerimiseks, see tegelikult kuivatab liha. Ei kujutagi ette, kust see komme on tulnud. Tehakse ikka ürtidest nn. kuivamarinaad ja pannakse liha hakitud ürtidega koos kilekotti tõmbama.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 04 Mai, 2020 16:13 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 28917
Happelised marinaadid muudavad liha lihtsalt pehmemaks, mistõttu on seda vähem vaja kuumutada. On selleks siis äädikhape (äädika või veiniäädika marinad) või piimhape (keefirimarinaad).

Karbonaadist saslõki tegemisel see pole vast eriline probleem, aga lambaliha või veiseliha oleks hea ikka veits enne pehmendada, muidu on kole saapatalla laadne see tulemus :roll: Siin pole ju Kaukaasia, kus lüüakse lammas maha ja kohe tehakse, valides tükke - poes saadaolev tooraine on mitte-sea puhul enamasti selline kiuline tailiha, mis küpsetamisel ei taha väga pehmeneda.

Tsiteeri:
lisan kõvasti sibulat, veidi pipart ja soola, sorts vett ja äädikat. Ja saab väga hea.


Oles hea panna üks sorts taimeõli ka, nt oliiviõli.

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 04 Mai, 2020 18:05 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 08 Okt, 2004 17:59
Postitusi: 2754
Asukoht: Viljandi
Kui kedagi huvitab, siis toon ühe armeenlase Youtube kanali lingi, seal on neid šašlõkiretsepte hulgi, lisaks ljulja-kebabid jms. Olen enamust neist püüdnud järgi teha ja ülihead on välja kukkunud. :D
P.S Äädikas on kurjast, sellele lihtsalt pole kohta armeenia köögis!
https://www.youtube.com/watch?v=5uWaqkZ ... k&index=30

_________________
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!

...kui jahimees oled, klikka siia!!!


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 04 Mai, 2020 18:24 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 01 Dets, 2004 18:53
Postitusi: 2007
Asukoht: Saarel
Armeenia köögis võibolla küll... Aga mina panen veidi ikka ja süldi teeb ta ka hoopis teisemaks, muidu pole nagu päris :D


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 05 Mai, 2020 0:08 
Eemal
Liige

Liitunud: 12 Jaan, 2006 16:57
Postitusi: 4694
Asukoht: Tallinn
Kui juba jutt Armeenia köögile läks, siis minu sealtmaa sõbrad väitsid, et Leedust polnud korralikku šašlõkiliha ka turult võimalik leida, samas oma vaenlaste aserite köögi kohta nad halba sõna ei öelnud. :dont_know:


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 05 Mai, 2020 8:51 
Eemal
Liige

Liitunud: 31 Mai, 2007 14:17
Postitusi: 3076
Šašlõkist on siin teemas juba varem juttu olnud, nüüd teisel ringil. Kunagi oli selline saade Köögikodanikud vist. Wend külastas "vähemusrahvuste" söögikohti ja tegi süüa, suhtlus toimus põhiliselt "rahvastevahelise suhtlemise keeles" mis ei olnud meie riigikeel. Kuskil kaukaasia šašlõkiputkas, ei mäleta enam, millise rahva omas. Liha läks kilekotti marineerima koos sibulalõikude ja tomatilõigud olid vist ka - ainult looduslikud happed. Äädikas on liiga kange ja kui seda kasutada, siis õige natukene.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 05 Mai, 2020 14:57 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 28917
Kas need rämedalt äädikased shaslõki retseptid pole mitte pärit Venemaalt/NSVL-st, mitte Kaukaasiast?
Sellist vängelt äädikast ja rohke sibulaga saslikit harrastavad vanema generatsiooni venekeelsed inimesed.

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 05 Mai, 2020 16:11 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 01 Dets, 2004 18:53
Postitusi: 2007
Asukoht: Saarel
Äädikat tuleb kasutada mõistlikult, kerge maitsenüanss peab olema, mitte rohkem. Üle doseerida on muidugi lihtne, siis pole muud kui liha varestele visata.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2715 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 177, 178, 179, 180, 181  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Eestikeelne tõlge phpbb.ee poolt