Eile tutvustati TAI uut uuringut suhkru, soola ja rasva sisalduse kohta toitukraami hulgas poes.
Nagu arvata, suhkru sisaldus on lihtsalt analooge mitte omav.
Taustaks esitles tööstuse huve Atria tegevjuht Olle Horm, kes ootuspäraselt õigustas seda suhkruga toidu reostamist heade kavatsustega.
No ei pea grill-liha suhkrut sisaldama, ma ise teen suviti iga nädal ühe pangetäie, kõik söövad ja kiidavad.
"Traditsioonilised tooted ei sisalda" on kah paras jama, suva marinaadis toode sisaldab suhkrut ja mitte vähe.
Ei grammigi suhkrut, ei grammigi maitsetugevdajat ega selle eufemisme (pärmiekstrakt, pärnaõieekstrakt).
Samuti ei kuulu sinna hulka igasugu Santa Maria "valmissegud", mis jällegi sisaldavad suhkrut ja maitsetugevdajaid.
Põhiline on ikka see, et kvaliteetne liha (nt õigel ajal tapetud sea karbonaad) ei maja mingit "maitsevõimendust", ta maitseb õieti tehtuna ja naturaalsete maitseainetega (sool, pipar, äädikas või veiniäädikas, keefir vms) hää. Kodus praadides ei pane isegi soola ega pipart.
Hr Horm võiks veits peeglisse vaadata ja küsida endalt, miks tema toodet vajavad "maitsevõimendust". Ei ole vaja kasutada odavat madalakvaliteedilist toorainet, sojajahu ja muud jama, mis lihaga kokku ei käi.
Arusaamatu, miks igasugu rahvatervise eest vastutavad instantsid seda suhkru ja keemiaga mürgitamist lihtsalt pealt vaatavad? Pärast haigekassa raha eest 2 tüübi diabeeti on odavam ravida?