www.militaar.net

Militaarteemad minevikust kaasaega
Tänane kuupäev 19 Juul, 2019 8:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 88 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 17 Apr, 2018 9:36 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 26198
Tegelikult päris õpetlik lugu - pole mõtet nõuda taolisi (60%) palgatõuse. Mõni % oleks HKS neile ilmselt andnud ka ilma streikimata, kui veits läbi rääkida (taolist palgatõusu on praegu valmis lubama enamik tööandjaid).

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 17 Apr, 2018 11:15 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 16 Okt, 2005 19:42
Postitusi: 7588
Asukoht: Siilis
Kindlasti on see õpetlik - otse sigaõpetlik keiss röövkapitalismi vohamisest ühel postsovetlikul ja alaarenenud kodanikuühiskonnaga maal :lol: :lol:

- vähearenenud kodanikuühiskonnaga riigis edukalt toimiva suurettevõtte kasum pumbatakse jõhkralt skeemitades välisomanikele(loe: Soome) - nende oma arenenud kodanikuühiskonna tingimusis töötavate ettevõtete kahjumite heastamiseks..

- suurettevõttes endas rasket ja roppu tööd tegevate inimeste palku pole kümmekond aastat tõstetud..

- välisomanike skeemitamise kaitseks // alamakstud streikijate nülgimiseks on alati käepärast võtta vabariigi kalleim advokaadibüroo (kelle omanikud on (ülla-ülla) samast riigist kõnealuse ettevõtte välisomanikega)..

- õigustatud streiki ignotakse külma kõhuga ning lõppeks "kingitud" palgatõus on naeruväärne (enamusele töötajaist paar protsenti)..

- kohaliku ametiühingu avalik jätkuv vaenamine välisomanike poolt ei pälvi vähearenenud kodanikuühiskonnaga postsovetlikul maal enamvähem mingit tähelepanu (kusjuures välisomanike emamaa endi tugevad ametiühingud on vait kui kult rukkis)..

- jne jne..


Einohh, miks ta ep ole "õpetlik" - otse raamatuõpetlik keiss poliitökonoomia õpikutesse on 8)

_________________
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii..


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 17 Apr, 2018 16:33 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 26198
Borja, igas arenenud kodanikuühiskonnas on ametühingu ja tööandjate vaheliste läbirääkimiste tulemus harilikult palgatõus ühekohaline arv protsentides.
Lihtsalt antud protsess käib pidevalt, kas just nüüd iga aasta, aga regulaarselt - siis puudub vajadus ka taolisteks asjadeks.
Ettevõtte sise-elu teadmata muidugi ei taha spekuleerida, miks see palgatõusu teema tekkis just "annemerede" ajal, mitte siis kui omamaisemad tegelased seal olid.
Äkki lihtsalt patsutas siis Soorm töölistele rohkem õlale ja lubas kotitäie toodangut õhtul kaasa võtta ja seepärast ei protestitudki 10 a muutumatu palga pärast.

Aga et Soome ametühingud omavad teatud kahepalgelisust, siis olen sama meelt - ja neid kasutatakse vajadusel vägagi hästi eestlaste kottimiseks. Kui pole vaja kottida, siis istuvadki vakka.

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 18 Apr, 2018 21:21 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 16 Okt, 2005 19:42
Postitusi: 7588
Asukoht: Siilis
Kapten Trumm kirjutas:
Borja, igas arenenud kodanikuühiskonnas on ametühingu ja tööandjate vaheliste läbirääkimiste tulemus harilikult palgatõus ühekohaline arv protsentides..

..aga selline asi toimubki arenenud kodanikuühiskonnaga riigis iga paari aasta lõikes ju - mitte kord üle kümne aasta ju :oops: :shock:

Et ehe röövkapitalism on kogu see meie HKScan-i keiss - ei muud.

_________________
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii..


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 19 Apr, 2018 13:30 
Eemal
Liige

Liitunud: 01 Juul, 2014 12:56
Postitusi: 612
Nii nummi on näha kuidas emotsionaalsest ja umbmäärasest väitest ja veelgi umbmäärasemast vastusest on saanud ümberlükkamatu fakt - 10 aastat kellelgi palku ei tõstetud.
Kommunikatsiooni õpikunäide.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 03 Jaan, 2019 21:38 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 13 Jaan, 2010 19:32
Postitusi: 3288
Asukoht: Põllul
Soome lihatööstuse kriis - HKScani suuromanik dikteerib otsuseid
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/so ... OGRTphrGfY

_________________
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 08 Jaan, 2019 17:11 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 26198
Viimaste uudiste kohaselt kolib raskustes HKS Vantaas asuva viineritootmise Rakverre.
Põhjuseks Rakvere tootmise madalamad kulud.

Saab näha, mida Soome ametiühing, kes HKS Eesti streigi pärast suht tasa oli, seekord ette võtab.

Negatiivse poolena - muudatus ei too kaasa Eesti sealiha suuremat kokkuostu, vaid mingi sommide poliitika järgi veetakse see viineritootmise liha sisse Soomest.

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 08 Jaan, 2019 21:54 
Eemal
Liige

Liitunud: 21 Juun, 2009 19:48
Postitusi: 1230
Sommide poliitika on väga lihtne, mingine tootemärk "Toit oma maalt". Seda soomlased ostavad ja kui HKS hakkaks meid viinereid Eesti või Poola lihast tegema võib see kontor oma uksed rahulikult kinni panna. Niigi kostab sealt surmakorinat ja Soomes on palju asjalikumaid viineritootjaid. Välismaise liha kasutamine niisuguse tootemärgi juures on pettus. Kui mälu ei peta siis akf herman30 siinsamas teemas vististi tõi ühe näite kus üks vorstivabrikant koheselt heleda laksu vastu mune sai.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 09 Jaan, 2019 10:54 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 26198
Soomes valmistatud töödeldud lihatooted on õudus kuubis, nende "asjalikumate tootjate poolt" valmistatud. Meie omadest kõvasti rohkem keemiat ja rämpstoorainet. Kui ka Soome rämpstoidukontsernide haardes on ka siin tehtava kvaliteet koledalt alla käinud võrreldes sellega, mida tänane tehnoloogia tegelikult toota lubaks.

Olen lausa võrrelnud Soomes käies - kui Tallinki laeval pakutav toidukraam on pärit Eestist, siis on see minu kõhule enamvähem OK, aga Viking Line oma, mis on pärit Soomest, käib veel järgmisel päeval kõhus ringi. Alates samadest viineritest kuni labase peekoniviiluni välja. No soome oma küll süüa ei kõlba.
Keedusoola soomlased armastavad, isegi nende poevõi on selline, et oleks justkui soolasilgust toitunud. Lisaks igasugu suitsu- jne maitseained (väga kahjulikud), mida lisatakse seal vist kõikjale.

Võimalik, et tegemist on üldise Soome toidukultuuri osaga, sest ka Soome KV sööklates (olen nats käinud ka) pakutav "toitlustusteenuse pakkuja" toidukraam ei kannata kriitikat. Võrreldes EKV sööklas pakutavaga. Viimane Soome sõjaväesöökla lõuna koosnes 1. sulfitikartulid (need eelkooritud, mida ämbris tuuakse - maitsest tunda) 2. sojakotlett (mingi üles soojendatu, mitte kohapeal tehtu) 3. kastmepaksendajast ja veest valmistatud "kaste" 4. pealerüüpamiseks Marli lisatud suhkruga "mahlad" ja mingi Valio "piimajook", mis meenutas mulle seda 0,05% rasvasisaldusega piima, mida meil vanasti müüdi (enam ei müüda, kest keegi ei osta). EKV sööklas (olen enamikus söönud) taolist kõntsa küll pole näinud. :oops:

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 09 Jaan, 2019 11:13 
Eemal
Liige

Liitunud: 09 Dets, 2018 21:26
Postitusi: 514
Kapten Trumm kirjutas:
Keedusoola soomlased armastavad, isegi nende poevõi on selline, et oleks justkui soolasilgust toitunud. Lisaks igasugu suitsu- jne maitseained (väga kahjulikud), mida lisatakse seal vist kõikjale.


Ära osta soolaga soome võid, see et üks neist kahest soola sisaldab on suurelt peale kirjutatud. Soome või (Valio sinine pakk) on kvaliteetsem, kui eesti oma.
Seda, kas soome tooted sisaldavad rohkem või vähem mingeid lisaaineid on väga kerge kontrollida ja võrrelda - koostised on kodulehel kirjas. Ma usun, et suurt erinevust ei ole. Sisuliselt suurem osa Eesti lihatööstusest on soomlaste käes.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 09 Jaan, 2019 13:18 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Dets, 2006 22:43
Postitusi: 9360
Asukoht: Metsas / Ämbris
Tsiteeri:
Soomes valmistatud töödeldud lihatooted on õudus kuubis

8)

Soome toodetel paljudel puudub pakendil või kodulehel info selle kohta, kui palju millist liha (protsentuaalselt, erinevate lihade suhe) on üldse kasutatud.
Liha peaks olema muidugi jutumärkides, sest enamus tootjad ei kasuta juba ammu kvaliteetliha poolfabrikaatides... ei meil ega Soomes, aga see selleks

Üks kallima otsa toode
Tsiteeri:
HK Aito Nakki

suomalainen liha (porsas, nauta), vesi, kamara, stabilointiaineet (muunnettu tapiokatärkkelys, E450), jodioitu suola, dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. korianteri, kumina, paprika), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), aromit (mm. neilikka, mustapippuri), säilöntäaine (E250). Makkarankuorena lampaansuoli. Lihapitoisuus 68 %.
Siin on 68% lihasisaldus, aga kui palju sellest on siga ja kui palju loomaliha ei tea.

Kõige suurema lihasisaldusega viinerid on HK-l soomes "HK Maakarit® Haltialan Heikki artesaaninakki" (Lihapitoisuus 74 %)
Teistel viineritoodetel jääb see alla 70% (enamasti sinna 60% +/- kanti)

Üks odavama/keskmise otsa toode
Tsiteeri:
HK Popsi® Iso Viitonen

suomalainen koneellisesti erotettu liha (broileri, kalkkuna), vesi, suomalainen porsaanliha, kamara, perunajauho, stabilointiaineet (muunnettu tapioka- ja maissitärkkelys), happamuudensäätöaineet (kaliumlaktaatti, E262), jodioitu suola, mausteet (mm. paprika, korianteri, chili, valkopippuri, kurkuma), dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, aromit (mm. savu), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 13 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 69 %.
Siin on siis toodud selline info, et lihasisaldus (see on siis eeldatavasti sealiha) on 13% kuid lihaga võrreldavaid koostisaineid (misiganes sinna alla siis nüüd ei kuulu, ilmselt kana ja kalkuni MDM ning kamar) on 69%

Ja HK kõige alumisel joonel asuv HK viiner
Tsiteeri:
HK Popsi® Perhenakki

suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, suomalainen liha (porsas ja nauta), perunajauho, kamara, naudan rasva, mineraalisuola (jodioitu suola, kaliumkloridi, magnesiumsulfaatti, hiivauute), hernejauho, stabilointiaineet (muunnettu maissi - ja tapiokatärkkelys, E450), dekstroosi, happamuudensäätöaineet (kaliumlaktaatti, E262), hapettumisenestoaine (E300), aromit (chili, korianteri, valkosipuli, kumina, paprika, valkopippuri, savu), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 11 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.
Niisiis 11% liha ja kokku 54% lihaga võrreldavaid koostisaineid....


VS

Eesti HK RLK viinerite n.ö. "lipulaev"
RLK HKScan Lihakas Doktoriviiner
Tsiteeri:
sealiha (75%), vesi, meresool, vadakupulber (sh piim), lõhna- ja maitseained (sh suitsutuspreparaat), vürtsid, vürtside ekstraktid, lihavalk, kirsipulber, dekstroos, hüdrolüüsitud taimne valk, rohelise tee ekstrakt.
Siin on siis sealiha sisaldus 75%
Ei ole võimalik küll võrrelda liha kvaliteeti meie ja soomlaste toodete puhul, aga nn "liha" sisalduse % on soome HK viinerite lipuleaval "Haltialan Heikki artesaaninakki" sisuliselt sama mis HK RLK lipulaeval "Lihakas Doktoriviiner" (vastavalt siis 74% ja 75%)

ja meie sama tehase alumise otsa toode
Tsiteeri:
Pereviiner

kanalihamass (28%), sealiha (22%), vesi, seakamar, tärklis, seapekk, vadakupulber (sh laktoos), sool, stabilisaatorid: E450 ja karrageen, happesuse regulaatorid: E262, E326, E451, lõhna- ja maitseained (sh suitsutuspreparaat), antioksüdant: isoaskorbiinhape, värvaine: E120, säilitusaine: E250.
Siin siis kui tuua nüüd võrdlus soomlaste Popsi Iso Viitonen asjaga, siis lihasisaldus on 22% ja "lihaga võrreldavaid koostisaineid" on 28% + kamar + pekk 8)
Odavama otsa tootel on meil tunduvalt suurem lihasisaldus (22%) kui soomlastel kodus toodetaval tootel (11%)


Kui vaadata teist Soome suurtootjat ATRIA, kes ka meie turul on kanda kinnitanud, siis nt nende kodulehel enamus viinerite lihasisaldust Soomes üldse antud ei ole (ilmselt pole millegagi uhkustada)

Uudistettu Suomalainen Nakki
Tsiteeri:
Ainesosat: viljaporsaanliha, vesi, naudanliha, jodioitu suola, silava, perunakuitu, stabilointiaine E 450, dekstroosi, mausteet (valkopippuri, korianteri, valkosipuli, kumina), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine E 301, säilöntäaine natriumnitriitti. Viljaporsaan- ja naudanlihan alkuperä Suomi


või siis

Rehti Lihaisa Nakki
Tsiteeri:
Ainesosat: viljaporsaanliha, vesi, kamara, stabilointiaineet (E 1412, E 450), jodioitu suola, dekstroosi, perunakuitu, savuaromi, mausteet (mm. valkopippuri, inkivääri, paprika), hapettumisenestoaine E 301, aromit, säilöntäaine natriumnitriitti. Viljaporsaanlihan alkuperä Suomi


Atria Nakkipala tootel on lihasisaldus antud 64%
Tsiteeri:
Ainesosat: viljaporsaanliha, vesi, kamara, stabilointiaineet (E 1412, E 450), jodioitu suola, dekstroosi, perunakuitu, savuaromi, mausteet (valkopippuri, inkivääri, paprika, maustepippuri), hapettumisenestoaine E 301, aromit, säilöntäaine natriumnitriitti. Viljaporsaanlihan alkuperä Suomi
Lihapitoisuus 64 %
Alkuperämaa: Sianlihan alkuperä Suomi


Ja ATRIA Soome alumise otsa grillviiner Atria Kunnon Arki Grillinakki
Tsiteeri:
Ainesosat: vesi, koneellisesti eroteltu siipikarjan- ja sianliha (Suomi), perunatärkkelys, siipikarjanrasva, broilerinliha, viljaporsaanliha, naudanliha, silava, kamara, jodioitu suola, perunakuitu, stabilointiaine E 450, dekstroosi, naudan sidekudoproteiini, savuaromi, naudan rasva, aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine E 301, säilöntäaine natriumnitriitti. Broilerin-, viljaporsaan- ja naudanlihan alkuperä Suomi
Lihapitoisuus 15 %
Alkuperämaa: Sian-, naudan- ja broilerinlihan alkuperä Suomi.
Siin on siis 15% lihasisaldus (tegelikult koosneb enamuses MDM-ist)

VS

Atria Maks & Moorits 77,7% Viiner
Tsiteeri:
Tooteinfo
Liharikas viiner, liha kokku 77,7%: sealiha (56,4%), veiseliha (21,3%)

Koostisosad:
sealiha (56,4%), vesi, veiseliha (21,3%), tärklis, sool, stabilisaator E450, dekstroos, lihavalk, lõhna- ja maitseained, antioksüdant E301, säilitusaine E250


Ja kõige väiksema lihasisaldusega (59%) viiner
Väike viiner juustuga
Tsiteeri:
Koostisosad:
sealiha (47%), vesi, juust (12%), veiseliha (9%), seakamar, tärklis, soja, vadakuvalk, sool , stabilisaatorid E450, E451, E452 , dekstroos, maitsetaim, lõhna- ja maitseained (sh seller), antioksüdant E316, säilitusaine E250


Nii üldises pildis võib seega öelda, et Soomes toodetavate viinerite kallima otsa tooted on umbes sama kvaliteetsed kui Eestis toodetavad kallima otsa tooted, aga Soome odavama otsa toodete lihasisaldus on tunduvalt väiksem kui Eestis Soome tootjate poolt pakutavates odavama otsa viinerites.

Meil ilmselt lihtsalt ei ostaks keegi neid 11-15% lihasisaldusega asju, sest veel ei ole surnud kõik need, kes mäletavad õige viineri maitset :mrgreen:

_________________
Kohustuslik riigikaitseõpetus väldib hilisemaid ERROR-eid riigikaitses !
Pilt


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 09 Jaan, 2019 16:09 
Eemal
Liige

Liitunud: 09 Dets, 2018 21:26
Postitusi: 514
Soomlastest on kohati lihtsalt raske aru saada, sest see kuulus Sininen Lenkki sisaldab nii vähe liha, et seda peaks saia ja leivatoodete riiulis müüma aga nad on ise jube rahul, kui saavad seda grillil sussitatada.
Aga nagu tõestatud sai, siis ülemise otsa tooted on ikka suht üks-ühele sama, va. et nad panevad ka veiseliha sisse, mida meil vähe tehakse. Aga see tuleb ehk maitseelitustest.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 09 Jaan, 2019 16:23 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 28 Juul, 2005 16:35
Postitusi: 26198
Oh mehed, te pole vist näinud Norra "grillvorsti". Eesti omad on sellega võrreldes nagu mahetooted. Seal on see nagu rahvuslik toiduaine.
Kohalikus keeles nimetatakse "Grillpolse". Oma sisult on see umbes viineri ja sardelli vahepealne selline kahvaturoosa asi, mis eestlase kombel grillides kärssab ja tõmbab kokku mis kole (st ei sisalda kuigivõrd liha). Norras reisides avastasime, et neid tulebki käsitleda kui viinereid ja mitte lasta end eksistada "grilli" nimest, söödaval kujul õnnestus neid keeta katelokis, kust võttes nad rohke sinepi või ketšupiga olid enamvähem söödavad, st maitselt umbes nagu Talleggi kanalihamassist valmistatud "viinerid", mis keetmisel 5 korda suuremaks muutuvad selle tohutut sojajahu hulga tõttu, mida sinna liha asemel pandud on.

Minuarust meie kodumaisel toodangul pole võrreldes sellega, mida leiab Soomes pole letilt häda veel midagi. Seal on minuarust hullem, töödeldud ja igasugu keemiaga asju on ikka rohkem.

_________________
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 09 Jaan, 2019 22:59 
Eemal
Liige

Liitunud: 21 Juun, 2009 19:48
Postitusi: 1230
Kuulge, küünitage ikka vähe kõrgemale riiulile kui Soomes viinereid ostate:)

[quote="Fucs
Meil ilmselt lihtsalt ei ostaks keegi neid 11-15% lihasisaldusega asju, sest veel ei ole surnud kõik need, kes mäletavad õige viineri maitset :mrgreen:[/quote]

Mul on millegipärast tunne, et ka Soomes ei osta keegi neid 11-15 % lihasisaldusega asju. Neid jagatakse tasuta.
Vaatasin päeval mobiilist, et foorumisse on ohtralt väärinfot tekkinud ja käisin peale tööd spetsjomm viinerileti ääres. K-Marketis ja see on suht kallis pood. Prismas oleks Eesti Prismaga võrreldavad hinnad saanud kuid ei viitsinud nii kaugele sõita.

No viinerid on neljal ülestikku riiulil. Kaks alumist on läbisegi HK ja Atria. Kõige odavamad olid HK Popsi Pereviinerid, natuke alla 3 EUR/kg. Akf Fucs kataloogis siis 11-15 % lihasisaldusega asjade hulka kuuluv ja ei märganud tõesti nende juures tunglemist. Kolmandal riiulil on Snellmani viinerid. Neid ei suvatsenud Fucs mainida :) kuigi see on vähemalt sama tuntud tootja kui HK või Atria. Ma võtsin Snellmani "Kunnon kuoreton nakki" ja "All natural nakki".

Paki pealt võib veerida, et Kunnon nakki lihasisaldus on 90 % . 100% soome liha (ja sinine "Ruokaa omasta maasta" märk) ; 0% naatriumglutamaati E621; 0% masinaga eraldatud liha; 0% kamarat. Eraldi ja meetrikõrguste tähtedega "Ei lisättyä fosfaattia E450, E451" . Peenemas kirjas, et põrsaliha on 76 % ja sealiha 14 %, vesi, meresool, glükoos, maitseained, aroomid, säilitusaine E250 ja antioksüdant E300.
All natural nakki lihasisaldus on samuti 90 % soome liha (83% põrsaliha ja 7% sealiha), vesi, meresool ja lambasoolikas ning maitseained ja suurte tähtedega "Ei muuta" . Natuke väiksematega - "lisaaineteta". Algainete poolest on Eestis sellesarnane Oskari "Päris viiner lambasooles" kuid Oskari viineris on vaid 75 % liha.
Need soome viinerid olid ca 300 g väikepakendites vastavalt 8 ja 11 EUR/kg kuid selle kallima sain 30 % soodushinnaga, sest ega niisugune kaua ei säili.

Viimasel riiulil olid 13-15 EUR/kg hinnaklassi viinerid kuid mumeelest koostisainete poolest kolmanda riiuliga mäekõrgust vahet pole. Tootjad on väiksemad värkstoad ja eripära pigem et suitsetatud naturaalsete lepapuudega vms.

HK ja Atria viinerid seisavadki riidas kuni neile ilmuvad punased "kassas 30% hinnast alla" kleepsud. See on täiesti tavapärane kui realiseerimisaja lõpuni jääb paar päeva. Ükskord küsisin Eesti Prismas töötavalt ja natuke otsustusõigust omavalt tuttavalt, et miks Eestis niimoodi kaupa alla ei hinnata. Ta ütles, et ei saa teha, Eestis ollakse nii naglad, et poes hakataksegi käima vaid tund enne sulgemist et viimast päeva müügis olevat kaupa noolida.
Niisuguse kleepsuga HK viinereid ostab ainult mõni turist või rekkamees. Järgmise sammuna jagatakse nad tasuta laiali, sest utiliseerimine maksab samuti raha. Oma naaberrajooni kohta tean, et furgoonauto pidi tulema kokkulepitud kellaaegadel visti ga nadat ja "klubipilet" üritusel osalemiseks maksab 15 EUR/kuu. Selle raha eest võib võtta niipalju toitu kui vaja on. Mõnele pole palju vaja. Aga üks töökaaslane just kurtis, et neil elab samas ridaelamus mustlane ja mustlasvanamehed teatavasti tööl ei käi. Tal on aega toidujagamistel osaleda (minul näiteks pole, sest ma teen tööd) ja et mitte massidest irduda võtab mustlane kohe terve pirukakongitäie korraga. Toob selle auto ridaelamu ette ja õhtul kui tööinimesed tulevad on kaubikul uksed lahti ja sealt võib võtta mis meeldib. No enamasti ongi kõik samal päeval hukkaminev kraam. Liha võib muidugi sügavkülma panna ja las seisab või leiva ära kuivatada kuid palju sa ikka jõuad süüa. Kui ilma võtmata mööda lähed, on mustlane varsti ukse taga, kaks maani kilekotti näpus, et näe võta sellest piskust, mis jumal andnud. Täitsa mure pidi majas olema, sest prügikasti ka ei saa visata - mustlase korter on vaatega viiele prügikastile ja äkki näeb ning solvub. Tõi siis töö juurde ja loopis siin jäätmekonteinerisse ning vandus soome keeli.

Seda nimetatakse arenenud sotsialismiks. Kui 3-4 riiuli viinereid samamoodi jagama hakatakse tähendab see, et kommunism ei ole enam kaugel :) HK viinerite põhiturg on ilmselt hoopis vanglad, ühiskondlik toitlustamine jms. Täiesti võimalik, et muuhulgas Viking Line puhvet. Arvatavasti pannakse ka neid viineripirukate sisse. Ükskord ostsin ja väga püdel ollus oli sees. Eestis tehakse samamoodi - lüüakse kõige odavam kondijahuvorst taignasse ja müüakse pärast Raekoja platsil 3.50 tükk. Kui keegi Kapten Trummi Soome kaitseväes sellistega söötis on see õõnestustegevus ja tegelikult kohaliku kaitsepolitsei pädevuses.

Herr Trummi teise murega , võiga, on niimoodi, et Soome "normaalsoolane" või on paljudele harjumatult soolane. Minumeelest jälle või peabki soolane olema . Nõukaajal hoiti maal kodus võid soolvee sees kas keldris või sahvris. Maitse poolest "eesti või" pakile on märgitud "ilma soolata". Kolmas variant on "tugevalt soolatud" ja punase triibuga eriti juhmide terbeks. Mõnikord on tellitud, et kui tuled, too võid, see on Eestis kallis. See "normaalsoolane" või on alla 5 EUR/kg ehk kohati pool eesti hinnast. Kui tuua, siis ahastatakse, et tulisoolane. Nojah, aga "ilma soolata" on jälle umbes sama hinnaga kui Eestis ehk normaalsoolasest tükk maad kallim.

Väide, et soome omanikud on Eesti vorstimajanduse ära rikkunud pole päris õige. Rakverel on kogu aeg olnud "konna aeglasel tulel keetmise" müügitaktika. See tähendab et tehakse üks täiesti söögikõlblik vorst ja selle hind on kõvasti üle keskmise. Kui inimesed mujalt kokku hoides seda head vorsti hakkavad ostma muutuvad komponendid aja jooksul aina odavamateks kuid hind jääb samaks. Ühel hetkel avastavad ostjad, et see on ju täielik koeravorst ning siis lüüakse letti algne retsept topelthinna ning uue nimega. Minumeelest on praegune Rakvere Lihakas (viiner) sama mida 15 a tagasi tunti Rakvere viineri nime all. Valga ja Võru kombinaatide toodang muutus Atria kätte minekuga "mittesöödavast" "mööndustega söödavaks". Kolmas sealne Atria töökoda, Vaste-Kuuste , on mumeelest pigem sant. Oskar teeb täiesti väärt kraami kuid mina nende viineraeid soome tassida ei viitsi, sest soomes on samasuguseid ja sama hinnaga. Oskari suitsuvorsti aga küll. Tallinna Lihakombinaat tegi uue korra ajal 90-ndate algul samuti vorste ja pakendid olid ilusad. Ma ükskord ostsin ja ei-ei, läänes oleks selle avatud paki juurde keemiakaitseülikondades päästeametnikud kutsutud. Lõpuks lõhuti kogu kompleks maha ja nüüd on selle koha peal Mall of Tallinn.


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
 Teema pealkiri: Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä
PostitusPostitatud: 10 Jaan, 2019 10:09 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Dets, 2006 22:43
Postitusi: 9360
Asukoht: Metsas / Ämbris
Tsiteeri:
Kolmandal riiulil on Snellmani viinerid. Neid ei suvatsenud Fucs mainida :) kuigi see on vähemalt sama tuntud tootja kui HK või Atria.

Fucs ei "suvatsenud" Snellmani mainida, kuna Snellman ei tooda Eestis. Fucsi "kataloog" sisaldab esiteks ainult viinereid (internetis saab ruum otsa, kui ma hakkaks koostama "kataloogi" kõikide lihatoodete kohta) ja teiseks ainult neid kahte lihatoodete tootjat, kes figureerivad nii Eesti kui Soome turul. Et võrrelda sama kontserni tooteid Eestis ja Soomes. Teema pealkirjast tulenevalt siis peaasjalikult HK Scan tooteid ja ATRIA ma võtsin lihtsalt võrdluseks kõrvale, kui teine suurtootja, kes toodab nii Eestis kui Soomes.
Tsiteeri:
Ma võtsin Snellmani "Kunnon kuoreton nakki" ja "All natural nakki".

Paki pealt võib veerida, et Kunnon nakki lihasisaldus on 90 % .
Just.
Ka meil on tootjaid kes toodavad viinereid, kus lihasisaldus on kirjade järgi 90% +/-

Näiteks 100% Eesti kapitalil põhineva ettevõtte Rannarootsi "Ehe viiner"
Tsiteeri:
Koostisosad:
sealiha (90%), vesi, sool, stabilisaator (difosfaat), happesuse regulaatorid (trifosfaat, glükoondeltalaktoon), antioksüdant (naatriumisoaskorbaat), lõhna- ja maitseained, glükoos, vürtsid, säilitusaine (naatriumnitrit)


või siis 100% Eesti kapitalil põhineva ettevõtte Matsimoka Tailiha viiner
Tsiteeri:
SISALDAB:
- Eesti sea tailiha, jää (9%), sool, valge pipar, paprika, muskaatpähkel, koriander, lambasool, säilitusaine naatriumnitrit
- 100g viineri valmistamiseks kasutame 97 g värsket Eesti sealiha
- Soolatud lihamass on laagerdunud 5-10 ööpäeva
- Kergelt suitsutatud naturaalse lepalaastu suitsuga
- Viinerites on säilinud lihastruktuur


*
Tsiteeri:
HK ja Atria viinerid seisavadki riidas kuni neile ilmuvad punased "kassas 30% hinnast alla" kleepsud. Niisuguse kleepsuga HK viinereid ostab ainult mõni turist või rekkamees. Järgmise sammuna jagatakse nad tasuta laiali, sest utiliseerimine maksab samuti raha. HK viinerite põhiturg on ilmselt hoopis vanglad, ühiskondlik toitlustamine jms. Täiesti võimalik, et muuhulgas Viking Line puhvet. Arvatavasti pannakse ka neid viineripirukate sisse.


Natukene numbreid 2017 aastast (2018 omasid veel ei ole)

HK Scan käive/läbimüük oli 1 808,1 (1 872,9) miljonit EUR
ATRIA käive/läbimüük oli 1 436,2 miljonit EUR
Snellman käive/läbimüük oli: Lihatööstus 219 miljonit EUR, kogu kontsernil 296 miljonit EUR

Peab kõvasti vanglaid ja ühiskondlikke toitlustusasutusi olema, et kogu see HK Scan ja Atria toodang äratarbida.

_________________
Kohustuslik riigikaitseõpetus väldib hilisemaid ERROR-eid riigikaitses !
Pilt


Üles
 Profiil Saada privaatsõnum  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 88 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Eestikeelne tõlge phpbb.ee poolt