Tsiteeri:
Reptiilid ja soroslased lisa ka. Siis oleks komplekt täielik.
Kogu see eelnõu oli Heldna märg unenägu, et saaks piiramatult inimesi jälgida. Muud midagi. Presidendi arvamus vägagi põhjendatud. Tuleta meelde eelmist skandaali kus kunagise sõjaväe luure isikud täiesti suvalisi isikuid jälitasid jms tegelesid.
Kõigis julgeolekuga süsteemsemalt tegelevates riikides ( s h väga liberaalsetes - USA, Rootsi) on jälitusõigusega julgeolekuasutuste süsteem suurem. Ka seal on kindlasti olnud üksikuid kuritarvitusi, kuid nende risk ja tagajärje raskus jääb meie olukorras väga oluliselt alla sellele, mida mingi järgmine Metsavas võib korda saata.
Lisaks igasugu liberaalsetele väärtustele tuleb arvestada, et ka neil, kes võib-olla relvaga kodumaad kaitstes kõik kaalule peavad panema, on õigus nõuda rahva juhtidelt meetmeid, et neid lihtsalt ei reedetaks, et neid ei saadetaks puuduliku varustuse ja suurte võimelünkadega lahingusse jne.
Ma räägin nüüd täiesti isiklikust positsioonist. Ma olen KL "roheline" vabatahtlik, ea poolest oleks SAKist väljas, leian ka terviseprobleeme, kui vaja, aga minusuguseid on KL-s palju. Riik on minu väljaõppesse piisavalt raha kulutanud - alles sügisel õppustel kõmmutasime lahingpaarilisega Kusti moona veerand tunni jooksul kindlasti üle 10 tonni eest (minu arvutuste järgi). Aga kui minusugustega ikka üldse ei arvestata, siis ma ka lõpuks löön käega ja loobun. 2 aasta pärast pole minu väljaõppe peale kulutatud raha enam s... väärt, eriti kui ma veel ka füüsilise treeningu unarusse peaks jätma - tead Kusti ja moona vedamine on päris raske. Kas Sa tassid kuulipildujat?