[attachment=0]DSC_0555.jpg[/attachment][attachment=0]DSC_0555.jpg[/attachment]Tere
Lisaks üht-teist ja teeks mõningaid parandusi toimunus: Tsikli mootor oli 750 m2 mootorrattale M 72, osteti Tondi tsikli poest (Baikali taga olid need tefka), ostjaks minu väeosa prappor Anossov. Meie meestest valiti kaks suuremat sorti pakikandjat ja viige lennukisse. Tallinnast Moskva Seremeetevo 1 või 2 ei mäleta tuli see kobakas ilusti, ka pussi mis viis meid läbi kogu moskva (ka kremli juurest mööda) teise seremeetevosse oli mootor kaasas sest nii kogu aeg ,,kästi,, , aga sealt rohkem käsku ei tulnud ja sinna ootesaali see jäigi, lennuk liikus juba stardi raja poole kui prappor paanikat külvas mis peale lennuk peatus ja lennu teenindus tõi selle 04 sigulliga lennukile. Ulan Udes olime kohaliku ajajärgi u 6:00 hommikul, pussiga linna päris pikalt, kuhu ka ei vaadanud paljad, hall-pruunid sopkad, tolmune masendav äärelinn jne ,,korotse, fsjo ne po našemu,, tõlkes ,,lühidalt, miski pole meie moodi,,. Rong pidi väljuma aga alles, kui õigesti mäletan siis kas16:00 või 18:00. Bada (kohalikus keeles Auk) jõudsime öösel. Garnisoni sõitsime ZIL 130 kastis, magasime utsepka võimla põrandal. Mis puudutab intsidenti relvaga, siis selle revolver Nagan koopia mis tegi pauku jahipüssi pikatule tongidega (neid kahjuks komplektis ei olnud) ostsin Ulan Ude turult, hinda ei mäleta. Seda näpuotsas keerutades ja klõpsutades tutvusime linna vaatamisväärsustega otsides pea parandust. Meie ekskursijooni pundil õnnestus ,,hankida, see on eraldi teema,, mõned kastid õlut, mida läksime hävitama raudteejaama, suundudes ettenägelikult suure kaarega seisvate rongide vahele. Sealt naastes meid arreteeritigi kohaliku miilitsa poolt, süüdistatuna terrorismis või banditismis, õnneks meid saatnud ohvitseri (vanem ltn Ladõzets vist, kah hilisem minu väeosa autopargi ülem) ja prappori sekkumisele ja hirmu külvanud mänguasja ülevaatusel ilmnenud tõele, jäi Nagan alles ja meid lasti vabaks. Tuli välja ,et kohaliku miilitsa telefon olla olnud punane kõnedest tekstiga ,,mööda linna käivad välismaalased relvadega,,. Kirjeldatud Nagan oli hoiul prappori käes, hiljem anti mulle tagasi ja oli kaptjorkas. Kui poole aastapärast üks kolmest ARAST (armeenlasest) ühel Jegiazarjan (hüüdnimega kohver e tsumodan) sündis teine laps sai ta reservi. Kuuldes et lapseks on poiss kinkisin selle Nagani ta pojale. Kes see kakleja oli, see jupats, oli ta meie seast või solbanist saatja? kuidagi ei mäleta seda tüpaazi, ju olin veitsa svipsis, mäletan mingit seerut kes kohaliku elu oluga kurssi viis, nii matsingi oma 14 musaga Levis kella, nuga- kafel turisti komplekti Bada rtm peldiku taha maasse. Välja kaevasin kui olin esimest korda patrullis. nii on mul meeles minek, aga mälu on valiv.
Manused: |

DSC_0555.jpg [ 110.47 KB | Vaadatud 1199 korda ]
|

383869.jpg [ 185.64 KB | Vaadatud 1199 korda ]
|

383868.jpg [ 214.6 KB | Vaadatud 1199 korda ]
|
|