Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Narva-Jõesuu...tatar!
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Meil siis oli ohvitseridel vast suurem menüü erinevus selles, et lenduritele anti kohalikus toitlustamises rohkem kanamune, lisaks šokolaadi, magustoidud olid mitmekesisemad, said ka piima ja keefiri, lõunaks oli kahte sorti praadi valida (seda küll nii nagu sööklates ikka, et mingi praad sai ikka ennem otsa kui teine). Aga üldjuhul olles ise väga palju lennutehnilise koosseisu söögiga kokku puutunud võin öelda, et põhiosas oli siiski söögi kvaliteet ohvitseride omaga sarnane ning meil väeosas ei saanud küll halvemini süüa kui praegune ajateenija EKV-s. Nojah piima, keefiri ei olnud ja jogurteid magustoiduks meile just ei antud, sest seda lihtsalt ei toodetud, ehk siis magustoidu koha pealt võiks kritiseerida, aga tavasööki sai igal hetkel juurde küsida. Samas kodus ma ka tavaliselt lõunasöögi ajal magustoitu ei söö. Ka ei olnud sarnast salati valikut lisanditena pidevalt olemas. Salatid olid rohkem tolleaegseid mõõdupuid arvestades.
Eks need erinevused NA-s erinevates kohtades sõltusidki nagu eelpool öeldud sisemistest teguritest ja korra olemasolust, või selle olemasolu puudumisest väeosas. Aga muidugi oli mingil põhjusel söögi erinevus (küll kuulu järgi) ka normidesse, erinevatel väeliikidel sisse kirjutatud. Ehk siis eelistatud olid piirivalve, lennuvägi ja merevägi.
Kindlasti sõltus ka inimeste hulgast väeosas. Meil oli sõdureid võrreldes ohvitseridega kaduvväike kogus. Seega toiduainete ladudesse toodi aineid vastavalt suurema kamba vajadusi silmas pidades.
Samas küsiks – kas mõnes teises väeliigis oli üldse ohvitseridele eraldi sööklat.
Eks need erinevused NA-s erinevates kohtades sõltusidki nagu eelpool öeldud sisemistest teguritest ja korra olemasolust, või selle olemasolu puudumisest väeosas. Aga muidugi oli mingil põhjusel söögi erinevus (küll kuulu järgi) ka normidesse, erinevatel väeliikidel sisse kirjutatud. Ehk siis eelistatud olid piirivalve, lennuvägi ja merevägi.
Kindlasti sõltus ka inimeste hulgast väeosas. Meil oli sõdureid võrreldes ohvitseridega kaduvväike kogus. Seega toiduainete ladudesse toodi aineid vastavalt suurema kamba vajadusi silmas pidades.
Samas küsiks – kas mõnes teises väeliigis oli üldse ohvitseridele eraldi sööklat.
Mida paksem ajatolm, seda ilusamad tunduvad selle all olevad asjad.
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
ohvitseridele eraldi sööklat polnud , nad sõid kodusööki.kellel kodus ei tehtud too külastas sööklat väljapool tsasti
(väeosa astses linna ääres ja sööklaid oli ümberringi olemas)
piima ,kefiiri ja hapukoort sõdurisööklas ei jagatud, küll sai seda sõjatehase sööklast kus tööl käisin
muidugi seda oli mingil ajal võimalik osta ka tsaipokist kui peale sattusid (selle rahanatukesega oli muidugi väga kriitiline,seda polnud,kui said võidi pihta panna kui korralikult ära ei peitnud)
(väeosa astses linna ääres ja sööklaid oli ümberringi olemas)
piima ,kefiiri ja hapukoort sõdurisööklas ei jagatud, küll sai seda sõjatehase sööklast kus tööl käisin
muidugi seda oli mingil ajal võimalik osta ka tsaipokist kui peale sattusid (selle rahanatukesega oli muidugi väga kriitiline,seda polnud,kui said võidi pihta panna kui korralikult ära ei peitnud)
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Hapendatud rohelised tomatid puutünnis-poolekslõigatuna nimetati salatiks.
Kui levinud need Nõukogude Armees olid ja kas keegi on nende tootmisprotsessi pealt näinud?
Kui levinud need Nõukogude Armees olid ja kas keegi on nende tootmisprotsessi pealt näinud?
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Seitsmekümnendate lõpus ja kaheksakümnendate esimeses otsas Lääne_Ukrainas - täitsa olemas.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Tootmisprotsessi pole näinud, kuid kuid DDR-is jõudsid need aegajalt meie söögilauale. Midagi märkimisväärset need polnud, võtsid kergelt hambad krigisema ja suht maitsetud (kergelt mõrkjad), kuid vaheldus siiski.
Meil olid need (vist viie) või kolmeliitristes klaaspurkides.
Meil olid need (vist viie) või kolmeliitristes klaaspurkides.
sitt päev, kellele kurdad
- AddressUnknown
- Liige
- Postitusi: 237
- Liitunud: 19 Juun, 2008 17:47
- Kontakt:
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Sai ka ise Krimmis tomateid hapendatud. Puutünni kilekott,siis veel kõvasid tomateid ja väikeseid arbuuse kihiti täis, keedetud veest soolvesi peale.
Kahe nädala pärast juba kihises ja nii ca kuu aega, kui enam ei mullitanud oligi valmis.
Maitse üle ei vaidle aga suure näljaga oli lausa suurepärane, eriti erilise maitse said arbuusid.
Kahe nädala pärast juba kihises ja nii ca kuu aega, kui enam ei mullitanud oligi valmis.
Maitse üle ei vaidle aga suure näljaga oli lausa suurepärane, eriti erilise maitse said arbuusid.
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Novotserkasski utsebkas olid tomatid rohelised , kas ka Krimmis?
- AddressUnknown
- Liige
- Postitusi: 237
- Liitunud: 19 Juun, 2008 17:47
- Kontakt:
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Kas just rohelised, aga igal juhul pooltoored, siis jäid mõnusalt krõmpsud.
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
meil olid rõvedad rohelised ja haisesid silo järgi,igaksjuhuks ei söönud neid õudukaid ,
hapukurgid olid ka sellised tohletanud
hapukurgid olid ka sellised tohletanud
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Tänud info jagajatele.
See oli siis üleliiduline nähtus.
Mõtlesin vahepeal,et see oli tolle laagripunkti eripära,kus mul oli au viibida.Nimelt leidsin netist ühed sõjaaegsed mälestused,kus seda tootmist kirjeldati.Siis oli ju süsteem-laagrisse sisenesid inimesed ja väljuma pidi puit.Toit,riie ja tööriistad olid suures osas oma mure-nii et praktiliselt kõik tehti kohapeal.Tubaka ja tomatiteni välja-ja seda Arhangelski oblastis.
Minu ajal asi muidugi enam nii karm ei olnud,aga kogu süsteem oli säilinud ja toimis,nagu oleks ajamasinasse sattunud.
See oli siis üleliiduline nähtus.
Mõtlesin vahepeal,et see oli tolle laagripunkti eripära,kus mul oli au viibida.Nimelt leidsin netist ühed sõjaaegsed mälestused,kus seda tootmist kirjeldati.Siis oli ju süsteem-laagrisse sisenesid inimesed ja väljuma pidi puit.Toit,riie ja tööriistad olid suures osas oma mure-nii et praktiliselt kõik tehti kohapeal.Tubaka ja tomatiteni välja-ja seda Arhangelski oblastis.
Minu ajal asi muidugi enam nii karm ei olnud,aga kogu süsteem oli säilinud ja toimis,nagu oleks ajamasinasse sattunud.
Re:
kompot oli muuseas magus ja sisaldas ka seda ainet, mis meeste kihu maha võttis.kalleb kirjutas:hirsipudru.kala ja ploff olid veel korralikus söögid võrreldes veega keedetud kartuliplögagaga -hapukapsasupiga ja roheliste mädanenud tomatitega
lisaks selle anti veel mingit imelikku ollust mis kandis nime kompot
vot see oli hea jälk asi eriti kui datlitega oli
(utsebkas lisati sinna veel joodi et sul ei tõuseks)
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
siis oli magus kui narjaad polnud sinna ettenähtud suhkrut ära erastanud
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
Jätke need joodi jne muinasjutud. No ei vasta tõele need, ei vasta. Olin ise ligi 10 kuud kokk, keetsin valmis ka need kompotid jne......ja mida ei ole kordagi näinud ega kuulnud olid need imelisandid. See on üks levinumaid linnalegende kuid kahjuks saan kinnitada nende tõele mittevastavust. Ja see et võtab isu ära...unistage edasi! Anna vene solbanile 3 päeva korralikku und ja toitu ja stressivaba keskkonda-ja ta läheb ja k.....b puruks kummid ratastraktori küljes!
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Re: Missugune oli sõjaväes tavaline menüü
sa olid lineikas , utseblas värskelt saabunud kahurilihale manustati igasugust gaadostit
lineikas polnud probleemi
lineikas polnud probleemi
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist