Noh pilt pole ehk kõige hullem ja suht adekvaatne olukorrale. Jutt on aga iseasi, imho, ebaprofessorlik ja ebateaduslik jura, kus on püütud nattipidi kokku viia soovitav ja reaalsus.
Küll on aga sümptomaatiline heietus joobes kaitseliitlasest, kes tulistab Vene piiriposti suunas ja see oleks siis sõja alustamiseks küllaldaseks põhjuseks. . .
Mis puutub liitlaste konvoisse, siis, minu tagasihoidlik arvamus on, et nn. tõenäoline vaenlane võib alustada oma Balti kampaaniat Kaliningradi akvatooriumi (ja kogu sealse meretee)sulgemisega laevadele, nii öelda "õppuste läbiviimiseks". Tuletagem meelde, midagi sarnast hiljuti juba oli. Ma arvan, et eksib see, kes oletab, et need olid juhused. Rootsit saab hirmutada ka Gotljandskaja respublika tunnustamisega, lisades Vene meediakontsernide pildile fake demonstratsioone ja uudiseid (ka seda on kasutatud, kes mäletab näiteks Leningradi kommunistide "lahinguid Eestis"). Kuni Rootsi pole NATOs on lootus läbi tema territooriumi NATO abi saada suht õhkõrn, imho, kuid siin ma ehk eksin.
Olukorras kus nn. Läänel võib võtta paar päeva reageerimiseks ja olukorrale vastava lahenduse väljatöötamiseks, võib kaalukeeleks osutuda, kas me üldse enam kontrollime mingit arvestavat osa oma territooriumist?
Mis siis tagab meie kontrolli enamuse oma territooriumi üle vähemalt paari-kolme päeva jooksul suure naabri rünnaku korral? Kuhu selleks panustada? Minu tagasihoidlik arvamus on, et maaväed ja õhutõrje. Ilma õhutõrjeta taotakse ka maaväed paari päevaga tehnikata kergjalaväeks (parimal juhul) ja ilma adekvaatse õhutõrjeta pole ka mingitel liitlastel kuhugi tulla. imho.