Taaniel Tina kirjutas:
Huvitav, palju need ülalpidamiskulud BMP-l kallimad oleks võrreldes CV-ga? Siis saaks arvutada ju edasi.
Seni käib ainult mingi oletus.
Sest kui hinnavahe on 2-2,5 milj, siis 20 aasta peale teeb see 100-125 tuhat aastas.
Selliste statementide järgi peaks olema ka põhjus, mille pärast. Ilma selleta on võrdlus samaväärne, et mul on pikem kui sul. Kas on selle "hinna" sees rohkem remonti või midagi taolist. Üldiselt üksuse kogukulus on märkimisväärne osa laskemoonavarudel, tasub uurida, kas hiljuti pole soomlased vene 30 mm moona näiteks ostnud. Või TT rakette (mis seal torni pääl käivad). Kui need jagada aruandeaasta kulude hulka, on tulemuseks töötunni, kilomeetri ja mis iganes ühikuhinnad, mis kisuvad lausa kosmiliseks. Või kärutati näiteks selle käimasoleva 250+ tuhande eurosed moderniseerimised hinna sisse?
Ma ühes analoogses "soomuseteemas" tegin Abrams tankide kulude väikse eelarve - seal kõigutas aasta kulu väga tugevasti vajadus uuendada pearelva laskemoona (õigemini täiendada ära lastut). Kui mingile aastale see kulu sattus, kasvas kogu number uperpallitades.
Masina käigushoidmise jooksvate kuluse osas (v.a laskemoon ja suured uuendamised) ma ei usu, et BMP-2 on CV9030-st kallim jooksutada.