Kahju muidugi noormehest, tean mis tunne ja mis see tervisele teeb.
94a alguses lasime Paldiskis rühmatoas mingi hiina tankihävitaja ( lahingu kompl. ) kogemata lahti. Toas oli meid ca 30 inim.kuna õppevahentit ei olnud siis lasti ringikäima lahingu kõlbulik toru. Hiljem vist ei saadudki teada kes täpselt kaitseriivi,vinnastas või päästikule vajutas.
Mäletan et toru jõudis minu voodini ( klassiruume ei olnud ) ja korraga läks pilt ja heli kaduma. Ärgates oli tuba paksu krohvi tolmu täis ja kõik otsisid väljapääsu ruumist. Jooksin aknani ( esimene korrus ) ja tahtsin akna avada, aga suur oli üllatus kui avastasime et kõik toa aknad olid lennanud majast ca.2m kaugusele koos lengide ja oksal istunud varblastega ( surnud ). Peale väljumist lugesime ennast üle, selgus et üks sõber on puudu.
Kõige rohkem sain viga mina ja see poiss kes jäi ruumi, minu vigastused: mõlema kõrvakile rebendid ja hiljem 1kuu keskhaiglas keskkõrva põletik.
See teine poiss sai rohkem viga, tagant väljunud plahvatus viis jalast püksid ja vigastas raskelt puusaliigest ( õnneks sai vist korda ).
Rakett lendas läbi terve toa ja lõi jõusaali seinast topelt telliskividesse rusikasuuruse augu.
Õnneks tuli välja et rakettil oli mingi lisa kaitse ( miinimum meetritele ) ja päris plahvatus jäi seekord ära.
Väike lustakas lisa lugu ka.
Olles velskri maja ootejärjekorras kõrvade vilisemise pärast ja siis läbivaatlusel otsustas ( " loomaarst" nii me seda Paldiski vene arsti kutsusime )
arst mulle piiritust mõlemasse kõrva valada.
Oh seda jõhkrat valu, valu oli nii suur et tormasin majast välja koos uksepiidadega ja hiljem poisid naersid et Pen Jonsson oleks ka minult pikka puuga
jooksus saanud

. Mäletan doktori viimaseid sõnu kui toolilt püsti kargasin " ja kindlasti määrida ka spordi kreemi"

.
Vabandan juba ette kirjavigade ja kui midagi sai liiga tagasihoidlikult kirja pandud.
Soovin selle väikse looga mitte kedagi süüdistada, lihtsalt vigu tuleb ette sõdurist kindralini.
Tore oleks kui head võitluskaaslased võtaks ühendust
marek@militaarseiklus.ee, oleks mida meenutada nendest aegatest.