teema on huvitav ja sestap ei saa lõugu pidada...
Tsiteeri:
No ma ei tea.. ma küll ei hakkaks omal põhirelvastust küljest lahti harutama, maha võtma ja ära viskama kui hetkeks midagi suuremat pihku saan..
mõõk ja eelkõige raudrüü on aadliku tunnus. sestap ei ole juhust et raudrüü "satub" selga ja mitu mõõka sinna juurde... ja sõna "põhirelvastus" näitabki seda, et seltsimehel on teatud proffessioon täita ja seda koos konkreetsete vidinatega. kahekäeline on konkreetse mehe tunnus. pikkmõõk on teise konkreetse mehe tunnus. sama hästi võiks ju tüübil kaasas olla ka igaksjuhuks:
2 meetrine jugapuuvibu - kaugele laskmiseks,
amb - juhuks kui on vaja lähedamale lasta ja kõvem soomus läbistada
üks korralik viikingihaamer - lihtsalt hea kolpasid sisse lüüa,
kindlasti suur kilp (toimib ka kui kanderaam/kelk/telk vms)
mõnikümmend tihu ehituspuitu - hea piiramismasinaid ehitada
rändbordell - juhuks kui sõjamees olemisele tahaks vahelduseks mees olla...
jne... absurdsusi võingi rääkima jääda.
et ikka: kujud on ilusad, aga mees kes need tegi ei mõtelnud praktiliselt. aga eks ta ole. kunstnik ei peagi olema praktiline. minu arvates läheb näiteks maailkunst alates impressionismist täiesti p*rse, rääkimata siis picassost või nendest vendadest kes purki s*tuvad ja lippe endale selleks mitteettenähtud õõnsustesse topivad.
aga jõudu ja ilmeelt ikkagi
Hertsog
nagu teada, siis aadlikute pea löödi mõõgaga maha, tavaliste matside jaoks oli kirves või köis...