teeme täna siis detailiposti.
üldiselt olen nüüd peale mõne mudeli kokku panemist, värvimist ja kulutamist ning selle tarbeks soetatud kraami osas jõudnud järeldusele, et... igasugused valmispesud, striikimised, filtrid ja kõik muu peen ja "just selleks tarbeks ning ainult sinule mõeldud" p*sk tuleks minema visata. omalt poolt olen seda läbi aegade ikka teinud ka. põhjus väga lihtne. jättes kõrvale sellise labase tõsiasja nagu raha - mille olemasolu ning kulu hobide puhul on selline... pehmelt öeldes hägus ning moraalseid dilemmasid tekitav (sellega ärme hakka pühapäeva ära rikkuma), on väga suur osa ka praktilisusel. nimelt kipuvad need igasugused kokkusegatud "spetsiaalsed valmisasjad" ajapikku oma algosadeks tagasi lagunema. ja tihti üsna pöördumatult. ehk siis kui sa ei kuluta tervet valmispesu potti 1-2 mudeliga ära - saad sa heal juhul mõne aja pärast teada(nii aastake äkki), et sul on potitäis kahtlase väärtusega löga, mis kõlbab täpselt kaheks asjaks: enda närvi ajamiseks ja siis minema viskamiseks.
kuna niisama itkeda ei ole mõtet, siis olen ka lahendusi otsinud. eks meetodeid ning maitseid ole isesuguseid, kuid minule sobiv alternatiiv on: õlivärvid. olen siin ajapikku neid kunstipoodidest rüüsatnud ja lõppeks sai ka tellitud mingi palett abteilung 502 omi. on väärt tooted küll. kasvõi selles osas, et laskudes labase detailini nimega raha, siis pmtselt on tuub värvi sama hinnaga kui pott töönimega "peagi väsivat valmissitta" - samas kilohind aga tuleb oluliselt erinevam. tuub õlivõrvi kestab kauem ja värskem kui eelpoolmainitud tootegrupi esindajad...
et niisama mögaks ei jääks, siis mõned lubatud tööpildid ka, kasutet erinevaid õlisid:
osad toonid, mis on leidnud rakendust. lõplik valik on märksa suurem ning mitmekesisem.
õlivärvi triipude puhul päris "toorelt" ei soovita kasutada - pigem tuleks ikkagi eelnevalt lahjendada.

peale paari tiiru triibutamist, efekti võib korrata vastavalt oma maitsele sobiva tulemuse saavutamiseni. samas julgen meenutada, et juba muiste vabadusvõitluse käigus oli vanarahva hüüdlauseks "less is more" ja siin me nüüd olemegi...

lõppeks üks lihtne tulemuspilt esiotsast.

lisaks triipudele on üle käidud erinevate toonidega järk-järgult, eraldi ning korraga ka horisontaalsed pinnad. et võimendada ja tuhmistada teatud värve ning asukohti. ühtlasi on õlivärvidega võimalik luua ka täiendavaid "varje" ning muidu toredaid kontraste - alternatiivina "moduleerimisele", mida ma ausaltöelda neam väga ei viitis teha, kuna õlid on minu arvates paindlikumad kasutada hiljem.
järgmised faasid on algamas...