scout22b kirjutas:
Raju raud on sul ikka. Mis roomikud sa juurde ostsid? Mis vahendeid tolmutamiseks kasutad? Weathering on suht ilmekas ja tõetruult välja kukkunud. Ainult, et kui taga ja ees muda juba külge haakunud on võiks vast rataste taha kah veidi midagi kinni jääda. Ma just mõtlen, see vasak tagumine nurk on nii puhas.
Kuna mulle kohe mitte ei sümpatiseeri need nn. kummipaelad roomikute asemel siis leidsin kodust vanemast ajast ostetud Eastern Expressi "Late KV Separate Track Links". Oli küll viilimist omajagu, kuid lõpptulemus näeb tunduvalt kabedam välja kui oleks kasutanud originaale. Tolmutamiseks kasutan kuivpastelle, kunagi sai ostetud karp ja üsna kaua olen läbi saanud. See tagumine nurk oli tõesti puhas, hakkas ka ennast häirima, nii et parandasin ära.
kalle kirjutas:
Aga teemas olevad asjad on ju igati head, tehakse mõnuga ja seda on näha. Kui nüüd otsida, siis paistab silma, et masin, mille kohta ütled teoreetiliselt Panzer II on justkui veidi värvimata roomikuga ja väljalaske roostetab ehk veidi küsitavas toonis. Aga üldine teema ja toodang oin väga psitiivne vaatamine, hoolimata sellest, et pole mind niiiiiväga huvitav alaliik.
Roomikud on tegelikult värvitud, pori on need lihtsalt selliseks ilmetuks muutnud. Rooste imiteerimisega olen alati hädas olnus, ei tule päris see, mida olen oodanud. Plaanin muretseda spetsiaalse rooste värvitooni.
Hertsog kirjutas:
täitsa hea on. on näha, et oled võtnud ette samme üldise tonaalsuse murdmiseks. "katus" on väga hästi välja kukkunud. samuti meeldivad mulle need sangade juurest jooksvad "nired".
pigmentidega mängimine on juba keerukam keiss, igakord ei õnnestu see endalgi. soovitusena pakun välja pigmentide pealekandmise aerograafiga. olen seda päris palju praktiseerinud ning see aitab vältida "teravaid servi". ise lahjendan sellisel puhul pigmenditolmu viinaga (on puhtam ning kuivab kiiremini kui vesi). pärast saab pintsliga kuiva tolmu peale kandes edasi aidata/toonitada mõningaid kohti. samuti soovitan kasutada mitut erinevat tooni pigmente omavahel kombineerides (kuid mitte ilmtingimata segades - vaid peale kandes erinevate kihtidena.)
Need "nired" meeldivad mulle endale ka. Jah, vot selle aerograafiga on selline teema, et ma pole siiani suutnud omale kompressorit muretseda ja minu värvimistööd on suht piiratud. Suuremad tööd on siiski võimalik õnneks püstoliga värvida. Peen kunst on see tolmutamine.
Lisan siia veel paar päikesepaistelise päevaga tehtud pilti, ka veidi parandustööd on tehtud:
Manus:
IMG_9856.JPG [ 1.68 MB | Vaadatud 7002 korda ]
Manus:
IMG_9865.JPG [ 1.74 MB | Vaadatud 7002 korda ]