Oeh. Sho tegi ära, enne kui ma korralikult ette sain võetud, olgu Ta austatud, et asus ketserite ja paganate vastu võitlemiseks Püha Sõtta ja lõi sellise sõjatandri, kus saab rahumeeli tapelda ja naerda korraga!
sellised poolkadedad-poolhuumoriga öeldud postitused nagu:
Tsiteeri:
Siinkohal oleks autorile ettepanek katsetada 1:35skaalat.
Pääseks viimasest kitsaskohast, väikesest möötkavast tingitud kohatisest skemaatilisusest.
Tsiteeri:
Küll aga tekitab nõutust autori eelistused "tilluskaalas".
ja
Tsiteeri:
Just just, normaalses skaalas tuli demag just välja, kõik kiidavad
ja
Tsiteeri:
Tööd oled teinud üksjagu, aga äkki ikkagi kaaluks vähe suuremat skaalat...?

ning lõpuks!
Tsiteeri:
Valame kah törtsu õli tulle, 1:72 on tiba lollakas skaala.
lausa nõuavad vastuseid!
Kordan
1:72 on Jumala Normaalne skaala
1) ta on väike ja mahub mu toas lae all olevatele riiulitele ära.
2) Seda on võimalik hankida väga heade hindadega nii siit foorumist kui ka üle maailma
3) valik on väga hea, selles on praktiliselt kõike saada. isegi natuke rohkem, kunagi vist keegi ütles et peab hankima Ace raketiga versiooni tankist BT, sest muus kavas seda lihtsalt ei toodeta.
4)ta on nunnu (te võite mu pehmokskeeramisel küll märja tursaga üle tati lüüa) aga ta on nunnu!
1:72 IMS lennuk võtke kõrvale 1:32, või 48 vmt. 72 on nunnum! sellest nunnum on ainult 144!
miks küsite?
asi ongi selles et me tuleme ju kõik lapsepõlvest eks ole?
lapsena on keegi linnupoegi peopesas hoidnud?
(laks märja tursaga)
aga ikkagi?
Võta 1:72 või 144 lennuk ja aseta see peo peale.
tuttav tunne lapsepõlvest? (laks)
nüüd võta suurema mõõtkava lennuk ja proovi seda peopesa peal hoida!
ei tulnud välja?
halvemal juhul kukub see katki.
ei ole ju nunnu?
Üldiselt olen ma nõus eelkirjutajatega:
Tsiteeri:
ehitage mida tahate ja sellises mõõdus kuidas sobivam tundub, aga tehke seda ikka südamega.
Tsiteeri:
Kes on tegija ja andekas teeb igas skaalas kulda.
Tsiteeri:
Aga kokkuvõtteks on ikkagi peamine, et oleks tegijaid ja töid, ükskõik siis mis mõõtkavas või materjalist.
Näitustel ajaloo väljapanekutes olen ise mõelnud alljärgnevat:
Suurte lennukite puhul on 72 igati õigustatud. masinate ja sõdurite puhul on mõtekas teha lahingstseene-dioraame. Mingi konkreetse masina paremaks näitlikustamiseks on jälle suurem mõõtkava parem. On ka silmavaegustega sõjaveteranidele jmt tüüpidele paremini vaadeldavad.
Üldiselt
kavatsen
teha ainult numbrist 72 väiksemas (144,350,700 jmt) mõõdus mudeleid
ja ei kavatse ma oma põhimõõtkavalt lahkuda.
tervitades Riho
PS: mul on üks 32 mõõdus helikopter, mille töökaaslased mulle kinkisid, puhtast kohusetundest peaks selle ära tegema ja neile kontorisse viima. Lihtsalt nende mõte mudel kinkida oli armas, et nad ju üritasid minu teemat tabada, kuid ostes oli juhe kokku läinud kirju riiuli ees. Aga no kuidagi jumala vastumeelne on hetkel mõte hakata nii suurt koperdajat kokku panema. peab hulka vaimu koguma.