Nonäed, ikka lainetena käib vahest see asi jah. Kes kuidas osanud asju sättida, aga eks mingil ajal tullakse ikka tagasi. On ka neid kes ei tule. Kõige selle taustal olen korduvalt mõtelnud, et meie mudelikogukond on ikka tegelikult päris visa. No kui võtta nt. selle millistes tingimustes siin kodus tuleb toimetada.
Tänapäeval on webis teadagi võimalused väga laiad tellida igasugu vajalikku kraami ja sellest saame ka meie osa. Samas on suuremates, rikkamates riikieds letiga hobipoed ka sellisel tasemel, kuhu meil on väga raske kunagi küündida. Seega võibki meil juhtuda, et tegelane, kes välismaistes webipoodides ei käi, on kohati ikka väga nutuses seisus, võrreldes nt oma UKs elava sõbraga. Eile lõppes minu jaoks üks katse, milles tahtsin selgusele jõuda, kui kaua võiks meie Italeleri maaletoojal aega võtta toimetada minuni mudel, mis mind huvitab. Olen ise webis üsna usin toimetaja ja tellinud erinevadid kaupu rohkem kui kümnest erinevast webipoest, aga seekord hakkas mind kohalik tarne huvitama ja kuna kiiret mul polnud, siis saigi huviga asja jälgitud.
Millal meil oli Minimaailm Lennusadamas? 2012a mais eks. Võt ja just u. samal ajal ilmus Italeril täiesti uus ja uuel tasemel 1/72 Sunderland. Mudel mille otsas britid olid juba ammu rõõmurõngaid visanud ja ootused olid kõrgel. Tegelikult oli selleks ajaks kiirematel karp juba käes ja esimesd ülevaatedki ilmunud. Mina olin ka juba ammu ootel ja valmis oma tellimuse teele saatma, aga siis mõtlesin, et stopp.. meil on ju ka maaletooja ja miks mitte eelistada eestimaist. Tegelikult telliksin kogu oma vajaliku kraami siit. Toetaks kohalikku müüjat ja loodaks läbi selle oma panuse anda ala edenemisse.
Kõndiisin siis mainitud Minimaalima raames Atrioola boksi ja uurima, et millal saab. Vastus oli, et kohe tellime. No ootame, kiiret ju pole. Samas tegin otsuse, et kuna Mekka on päris kaugel, siis ei hakka seda sel jahtimas käima, vaid tellin mudeli endale kodu ligi, siis Kullost hea kätte saada. No ja nii siis saigi seda oodatud. Vahepeal käidud ka korda 10 ka lasnamäel asja tegemas ja pooltel kordadel ka uuritud, et millal võiks jõuda. Vastus oli, et ei tea, et korra oli letis, aga millal uuesti tellime ei tea jne. Kuna minu eksperimenent nägi ette seda, et ootan ära millal Reinu tellitud mudel mulle kullosse kohale jõuab, siis see ka sobis, et Mekka letis maitud mudelit ei olnud kõik need korrad. Nüüd 1,5 aastat hiljem oli Mekkat külastades ikka sama jutt. Ei tea millal tuleb. Kui kaua see veel oleks kestnud, seda ei teagi, sest minu eksperimendi katkestas militaarneti müügiosakod, kuhu mainitud mudel parajalt hea hinnaga müügle ilmus. Veidi kaalunud, otsustasin siiski oma ootamise lõpetada. Samas Reinu tellimus on ikka jõus, niiet saab näha kua meie maal võtab aega ühe populaarse ja tavalise mudeli saabumine:) Ühesõnaga laisad ei saa me küll olla, kui tahame välismaaa kollegidega samu asju saada. Olgu öeldud, et kui vähegi võimalik, toetan ikka kohalikku müüjat ka edaspidi, sest põhjus ja tagajärg on ka selles mängus ikka käsikäes. Pole kaupa, pole ostjat, pole ostjat, pole kaupa.
Kk
|