FW Anton kirjutas:
Kuidas siis see aasta mudelite kogusega oli? kas sama mis eelmine aasta või lahjem?
Tegin piltide järgi väikse võrdluse. Lennukeid oli rohkem kui eelmine aasta, soomust u sama palju, busse ja veokaid (militaar) palju vähem ja dioraame ka paar vähem. Üldine foon sama, aga kuna juunioride töid praktiliselt polnud, siis oli tase ühtlasemalt väga kõrge. Tegeliklut ei olnud see ilus võrdlus, sest tegelikult on juunioride tööd just välja tooduna üks väga oluline osa. Jah nö edasijõudnu võib muiata ja mööda vaadata, aga seda tehes on tegu nürida analüüsivõimetu põrkamisega. Kui näitusel on julgeid algajaid ja päris noori töödega väljas, siis on lootust, et ala jääb elama.
Mis on kõige olulisem vahe Soome expo ja meie minimaalima vahel? Aga see, et enamus töid on Soomes võistlusel. Kui oleks niisama väljanäitus, oleks ka seal lauad täis, julgen mina arvata. Selles osas näitab vähene (kelle jaoks vähene, kelle jaoks mitte) mudelite arv osalejate enesekriitikat. Ja kes tahab väita, et nt lennukite osa oli ka kvaliteedi osas nõrk, siis peaks selle väitjal olema juba endal väga kõva käsi.
Aga tegelt, mis siin rääkida, niikaua kui Soomes käimine on nii odav, tundub mulle suht liigne mõelda kas minna või mitte.
ps.
Kapten Trumm kirjutas:
Kujutan ette, et seal basseinis oleks mu 1:35 ELCO motoriseeritud torpeedokaater päeva nael olnud

Kuidas küll selliseid tegijaid ja naelu minimaalimale välja saada?
Kk