ivanorav kirjutas:
Camo vöeti kasutusele alles 1943-l aastal. Kui teemas püsida, siis talvesöjas ei saanudki olla ühtegi Stugi, ammugi veel Camoga!
The StuG's were painted in the 1943 standard Finnish "hard-edge" - (brushpainted) camoflage colour scheme of: Moss Green, Sand Brown and Light Grey. The StuG's were painted in a similar pattern, however each one got an individual scheme.
In 1943 Finland bought 30 Sturmgeschütz 401) G -assault guns from Germany. The first batch of 10 arrived in Finland on July 6th 1943,
ivanorav kirjutas:
See lingis toodud laiguline Stug ei ole mitte muuseumieksponaat, vaid mingi söjaväeosa "mälestusmärk."
Aga samas 43-st aastast suurest igavusest on neid osaliselt gamofitseeritud, aga mitte nii kirkkalt.
Sellest, et StuG'e kasutati alles Jätkusõjas, oleme nii mina, kui ilmselt ka Arvolv niikuinii teadlikud. Miks Arvolv otsustas jätkusõjas kasutatud tehnikaga värvitahvleid just siin teemas jagada, võib ta ilmselt ise põhjendada, hea on aga et ta oma tööd meiega jagab. Minu sõnavõtu tingis soov nõuandvalt tema tööd täiendada.
Kamo värvimine "suurest igavusest", osaliselt ja mitte nii kirkalt - millele need väited tuginevad ja milleks üldse seesugune targutamine vajalik on? Tore on, et võtsid end nüüd Lärka lehekülje abil pisut harida. Miks aga sealt omandatud teadmisi valikuliselt siia kopeerida, kui need isegi su eelnenud väiteid ei toeta - see jääb mulle arusaamatuks.
PS. Oma postituste tagantjärele muutmine, liiatigi muudatuse sisule viitamata, ei ole eriti ilus ja kaasfoorumlaste suhtes lugupidav tegu.