HeiniR kirjutas:
Manurhin, kas seal on vahet, kellega tegu, s.t. kas ründajaks on Afganistaani kogemusega scout või mõni Lasnamäe kogenud poksija? Tõenäoliselt võib viimane sellises olukorras isegi enam ohtlikuks osutuda, kuna on vilunud käsivõitluses (löögitäpsus, -tugevus jms), Scoutsis minu teada nii väga käsivõitlust ei õpetata, seda teeb siiski iga mees omal tahtel ja algatusel. Seega ei tasu siin üle idealiseerida - see, et Scoutpatis on enamjaolt parema väljaõppe saanud võitlejad, ei tähenda seda, et üksikmehena nad kohe võitmatud on. See pigem ikka oleneb mehest endast, kas ja kui palju ta erinevaid võitluskunste jne õppinud on, eelkõige kontaktalad nagu maadlus, poks jms. Kindlasti on seal mehi, kes oskavad väga hästi kakelda, ja kindlasti ka neid, kes seda teha ei oska - täpselt nii nagu tänaval.
Läks ehk teemast välja, aga jäi häirima selline "heroiseerimine".
Presidendi vahtkonna meestel on relvaraua otsas TÄÄK. Tahaks näha mõnda "Lasnamäe kogenud poksijat", tääk keres. Ei ole ma ise selles üksuses teeninud ja ei tea, aga loodetavasti täägivõitluse elementaarõpet nad on saanud. Või mis õpet, sorgata saab ka niisama. Kas ma mäletan õigesti, et vahtkonna vanem sõdurit postile pannes näitab talle ära ka perimeetri, millest võõra sisenedes on tal õigus tappa??