Ja Rootsist. Et kui me räägime Rootsi valitsuse poliitikast ,siis see on üks asi. Kui me räägime mida rootslased arvavad, siis see on teine asi. Ja rootslased arvavad üsna sama moodi, nagu eestlased. Ei tea, kardavad, loodavad, üritavad jne. Ma pidevalt suhtlen. Igapäevaselt. Aga loomulikult ei ole eeter täidetud Koroonaga. Aga tavaliselt korra nädalas ikka mõõdame, kelle pikem. Noh, minu meelest võtab keskmise rootslase suhtumsise kooku see, mis härra x mulle eelmisel nädalal ütles. See oli umbes nii, et: "Me peame uskuma, et see poliitika, mida valitsus ajab - on õige, aga ma ei ole kindel, kas on mingit õigustust või põhjendust kõigile nendele surmadele, mis Koroona tõttu on juhtunud." Ja nii ongi. Nad üritavad Riiki usaldada. Kui Riik/parteid on teinud valesid otsuseid, siis küll nad selle eest saavad. Käsi kullas, perse mullas. Eedit: Ja veel... Rootsi Autotööstuse teisesed tarnijad (no konkreetsemalt üks) olid juba 3 nädalat tagasi ca 20% toodangu peal. See on selline jutupõhine siseinfo. Õige või vale -- ei võta vastutust. Volvo oli ju näiteks kinni. Aga eks tark firma üritab alati rasketel aegadel teha ära kõik need x- asja, mille jaoks tavalisel orav rattas ajal aega ei ole. Ma ütlesin mõne nädala eest, et tööd nagu ei ole. Koormus on kogu firmal jah madal, aga pakkumispäringutega on tööd küll. Kui seisak jääb mõnekuuliseks, siis targad firmad suudavad selle väga efektiivselt ära kasutada. Noh, muidugi, kui soov on soiguda ja nutta, et keegi ei ütle, millal läbi saab, siis võib jah käte peal istuda. KaKa võib kassi hänna alla minna oma vingumisega. Minul on hetkel mõnna. Ausalt öelda mulle viimase paari nädala jooksul tundub see kasvav autode hulk teedelja inimhulkade kasv poodides pigem ebameeldiv. Eile hommikul vist Vikerraadiuos keegi psühholoog ka rääkis, et ilmselt on terve hulk inimesi, kes tegelikult naudivad praegust olukorda. Et kes varem nö. põlesid läbi liiga kiire tempo pärast , või siis olid stressis. Et märtsis ilmselt nad ei jolgenud nokka lahti teha. Tabu. Et nüüd juba tiba julgevad väjendada. Noh. Ma just tervikuna ei naudi, aga tegelikult on täitsa tsill. Ja ma ei sure nälga laksust, kui töö kaotan, või kuukese väljas käia ei tohi. Ning kui nüüd nii võtta, et mina, kes ma olen laenuvaba olen pidanud laenuaegadel tiba kadestama neid, kes võlgu elavad, siis sitta ma teile laenuorjadele praegu kaasa tunnen. Teie ju ka ei tundnud, ja peate minusuguseid kohtlaseks. Kokkuvõttes kevad on mõnus. Aah- ökoF -idel on ju kuldaeg. Vahtige, kus CO2 emission kukkunud. Emake Gaia hüppab rõõmust. Praegult veel ei julge kiita? Ooh küll te pragude vahelt väja ujute. Kliimateema na soiku jäänud siin foorumis. Tõsi, ei ole enam originaalne (paari kuu eest oli - must huumor)- aga loodusel on kombeks asju tasakaalustada. Näedsa. Elame ja ei sure - jõudu murelikele!
_________________ Ceterum Censeo Russiam Esse Delendam
|