AMvA kirjutas:
Martin Herem kirjutas:
No mulle piisab sellest, et mask vähendab selle kandja poolt hingamisel/rääkimisel õhku lennutatavaid osakesi. Vähem "osakesi" vähem võimalust nakatada (teistel nakatuda).
Või on see ka vaieldav?
Mõni meie aja kangelane ütleb, et ma nüüd "poen", aga ei saa muud kui pean 100% nõus olema.
Alustuseks ütlen ära , et pole ei pooldaja ega vastane - teen nii nagu targemad pead on käskind teha , kasutan/kasutasin. Kusjuures FFP3 mitte neid siniseid ega kangast.
Olen siin mitu korda öelnud aga ise sain Covid-19 diagnoosi millele eelnes 3 nädalane periood kus
tööl kandsid kõik maske hommikust õhtuni, poes ega mujal Ma ei käinud - vältisin kõiki kontakte.
Nakkuse sain nii , et nii minul kui ka nakatajal oli mask , suht 99% kindel kuna rohkem kontakte pole olnud.
Teine aspekt mida peab arvesse võtma on see , et mida hommikust õhtuni maski kandmine päris suure
hulga inimeste näonahaga teeb, eriti naistel. Loomulikult see on ainult esteetiline probleem ja võrreldes viirusega
köki-möki. Aga selline probleem inimesel on alati alles hädade algus, jõuab välja reaalsete haigusteni.
Alates vaimsetest muredest , lõpetades maohaavandite , unetuse jms mis vaimne stress kaasa toob.
Läänemaailmas lausa remind käibel , "Maskne". Kas see näiteks on meditsiiniline näidustus ?
https://www.washingtonpost.com/lifestyl ... rc404=trueKolmas asi mida arvesse võiks võtta on see mis toimub looduses nende ühekordsete maskidega.
Reaalselt peaks inimesi suunama rohkem kasutama neid mitmekordseid maske vms , aga probleem on reaalne.
Ise liiklen palju paadiga jõel , ja sügisest alates on üleujutusega kõik
metsaalused neid meditsiiilisi maske täis. Taaskasutada ka neid jutu järgi ei saa,
keegi võiks selle probleemiga ka tegeleda.
Ise märkasin samuti , et inimesed on kuidagi julgemad külje alla pugema nende maskidega.
Ilmselt peaks inimestele eriti rõhutama , et kuigi teil on mask tuleb kõiki teisi nõudeid endiselt järgida
sest need võivad tõenäoliselt teid rohkem kaitsa kui see näokaitse ise.
Mingil juhul ei laida maskide kandmist maha aga see pole nii must ja valge teema.
Sellised mõtted siis siin kodus konutades