Kalakala kirjutas:
nimetu kirjutas:
Tsiteeri:
Kõrvaklapid olid need, mitte prillid
Just nii. Ja tegu olevat olnud mürasummutavate kõrvaklappidega, et lennukis neid kasutada (suundus vist mingile Frontexi kohtumisele vms). Sellepärast olid need nii kallid.
Saapad olid samad, mida politsei igapäevaselt kasutab.
Artikli endaga olen tegelikult mõnes mõttes nõus, et mõni teine inimene oleks seal välja toodud äparduste peale juba kohalt lennanud. Siiski rõhutan taaskord, et praegune Helmete asjaajamine on väga kaugel normaalsusest.
Ma olen olnud nii SASi kuldklient kui Air Balticu VIP klient ja ma ei lenda lõbu pärast. Kui tihti lendamine käib Sinu töö hulka, või kui isegi tihti ei lenda, kuid lennu teises otsas tuleb Sul kohe osaleda koosolekul kus pead ergas olema, siis mürasummutavad kõrvaklapid on esmatähtsad töövahendid ja otse loomulikult maksab tööandja need kinni. Kui Su lend on poolenisti täis kõrgendatud meeleolus turiste, või Legolandi lendavaid lapsukesi siis oled kohale jõudes ...
"Mürasummutavad kõrvaklapid" on piisavalt segane termin, et selle all igasugust mõttetut träni osta. Seda hinnaklassi (299 EUR) silmas pidades on ilmselt ostetud kõrvaklapid, mida kasutatakse muusika kuulamiseks või arvutimängude mängimiseks: Need lasevad ainult kõrvaklappidesse juhitud muusikat kuulata ja summutavad taustahelid. Mõnel mudelil saab reziimi vahetada nii et vajadusel ka taust läbi kostaks. Müüakse Sony, Bose, Bang&Olufsen vms nime all hinnaga 200 EUR kanti. 299 - siin on siis ilmselt tegu lennujaama poe ahnusega.
"kui lennu teises otsas tuleb Sul kohe osaleda koosolekul kus pead ergas olema" ei ole see just ainuõige valik.
Põhimõtteliselt on kõik kuulmiskaitsmetena müüdavad kõrvaklapid või -tropid "mürasummutavad". " Müra mittesummutavad" on sellised plaadid mis ei lase kõrva ära magada ja see läheb juba väga spetsiifiliseks ja kalliks. Tavahind on kõrvaklappidel 20 EUR ja troppidel võib-olla 15 senti paar. Elustiilipoodides ja ilmselt ka lennujaama poes saab täpselt samasuguseid troppe osta ka 15 EUR paar. Need on sama efektiivsed kui samas kõrval 299 EUR maksvad "mürasummutavad kõrvaklapid"
Küsimus pole aga nende maksumuses vaid üleüldises kultuuris. Esimesena tuleb meelde keegi Mona Sahlin kes hädas olles riigi kaartiga omale uued sukkpüksid ostis. Peale seda pani amati maha sest jõudis sisekaemuses otsusele, et nii ei tehta.
Kui ongi reisile minnes midagi maha unustatud võetakse see 15 EUR häving kõigepealt isiklikule kontole sisse ja kui pärast konsiilium ostu heaks kiidab saab raha tagasi. Vähemsalt erasektoris ja arenenud demokraatias tehakse niimoodi.