Borja kirjutas:
A4 kirjutas:
Ma olen nõus, et kogu see „skandaalike“ on pehmelt öeldes ülepingutatud, alguse saanud vallandatud töötaja kättemaksust ja hoogu juurde saanud naljaks mütsiga Riigikogu liikme pingutustest püünel püsida..
Vt ka siit
http://www.irl.ee/ilona-laidoNo mis ma sellest vaatan? Ei usu, et antud endise ametniku erakondlik kuuluvus siin kuidagi rolli mängiks või et tegemist oleks mingisuguse IRL-i vandenõuga – vastasel korral oleksid selle arupärimisega välja tulnud mõni IRL-i Riigikogu liige ise (nüüd saab kogu väga kaheldava väärtusega „feimi“ endale hoopis Vabaerakond). Ja mis huvi peaks koalitsioonil oleval IRL-il hakata sellega siseministri (ja seega kogu koalitsiooni tervist) positsiooni hakata kõigutama? Või kangutama pisiasja pärast populaarset politseijuhti, kes muide valiti omal ajal välja IRL-i siseministri poolt ja määrati valitsuse poolt ametisse tema ettepanekul. Ehk kui peaks kuidagi selguma, et PPA peadirektoriks on pandud ebaväärikas inimene, siis minnakse esimese asjana justnimelt IRL-ilt küsima, et miks te sellise ebaväärika välja omal ajal välja valisite ja nüüd teda valitsuses olles kaitsete. Aga pole näha, et asi nii kaugele läheks.
Vallandatud töötaja solvumisest/kättemaksust on see asi kahtlemata alguse saanud, kuid see ei muuda olematuks kurba fakti, asutuse krediitkaarti on kasutatud vähemalt osaliselt ebasihtpäraselt ja maksumaksja raha (mis sest, et suures pildis tühised summad) raiskajalikult (sama kraami oleks poole odavamalt kätte saanud).
Aga et mitte siin ainult vinguma jääda vaid ka lahendust pakkuda, siis minu arvates võiksid (kogu avalikus sektoris) kasutada vaid sellised ametnikud, kellel võibki ootamatult tulla ette vajadus suuremaid arveid maksta summades, mida enam omast palgast maksta ei jaksa (et hiljem asutuselt tagasi küsida), nagu ka ajaleheartiklites antud juhul mainitud PPA migratsioonitöötajad, missioonil olevad politseinikud-piirivalvurid, või pidevalt välislähetustes viibivad isikud. PPA peadirektori palk võiks olla alluvate arvule ja vastutusele vääriline ehk antud juhul vähemalt 6000 eurot, mille juures ilmselt poleks enam vaja kasutada asutuse krediitkaarti 100-eurose hotelliarve või 50-eurose lõunasöögi kinnimaksmiseks, vaid saab seda teha omast palgast, küsides vastavad lähetus- ja esinduskulud kuu lõpus järgmise palgaga tagasi. Siis ei teki ka kiusatust või ohtu, et kaks kaarti võivad segamini minna, või krediitkaardiga ostetakse midagi sellist, mida oleks korrektsem omaenda palgast soetada. Saapad, kõrvaklapid, pastapliiatsid, märkmikud, arvutihiired jms elementaarsed töövahendid tulgu läbi tavapärase logistikaahela, nagu kõigil lihtsurelikel.