kert122 kirjutas:
või olen mina valesti aru saanud...
Minu arvates võib kaitseliitlased suures plaanis jagada kaheks - need, kes tegelevad sõjalise poolega (käivad õppustel, on mingis struktuuris kirjas) ja need, kes kurdavad, et kaitseliit pole ikka enam see organisatsioon, millesse nad kunagi ammu astusid ja nüüd tegeletakse liiga palju sõjalise väljaõppega - üldiselt on tegemist meestega, kes on nii vanad, et enam ei suuda õppustel osaleda ning otsivad endale mingit muud funktsiooni. Kui nad kaitseliitu tulid 90ndatel, siis polnud palju sõjalist väljaõpet, kuna raha polnud ja siis tegeleti igasuguste muude asjadega, millega sai ja mis pähe tuli. Selle grupi üks väga väike alamgrupp on inimesed, kes arvavad, et KL on poliitiline organisatsioon.
Uued kaitseliitlased tulevad kaitseliitu ikkagi selleks, et saada sõjalist väljaõpet.
kert122 kirjutas:
Praegugi mõned mehed arvavad, et nad peaks omama 5,56mm(eiei, mitte galili, vaid ikka HK), kuigi tabelvarustuses on kirjas 7,62, ja jauravad ja jauravad...
Neil on ju võimalus allüksust vahetada ja aktiivselt väljaõppesse panustada, kuigi nendest ilmselt võibolla mõni üksik on nõus seda tegema.