Teemaalgataja esimese küsimuse vastuseks: Plaanid on olemas. Minu seljakotis ja sülearvutis. Elan Kapa-Kohilas Taara pst 1. Päevasel ajal ma kodus ei ole.
Siin tunti muret selle üle, et ollakse päev otsa tööl ja "magatakse" sõja algus maha. Lohutuseks võin öelda niipalju, et kui ikkagi teade tuleb, siis vähemalt 90% teenistuskõlblikest inimestest peaks vähemalt paari tunni jooksul miskit ikka kuulma. Kui mitte internetist/(auto)raadiost/telekast, siis teiste inimestega rääkides peaks selline asi nagu sõja algus ikka teemaks tulema. Samuti võivad tähelepanu äratada ka vilkuritega ringisõitvad operatiivteenistuse sõidukid või näiteks lähedusest kostuv tulistamine...
Seda minu mõistus ei võta, et kuhu lähevad need inimesed, kes ei tea oma kogunemiskohta. Raadios seda ju välja ei ütle, muidu on seal pool tundi hiljem pommitajad peal. Eks tuleb soovi korral ilmselt lähimasse sõjaväeosasse minna.
Mobilisatsioon on kahtlemata teostatav, iseasi kui hästi ta välja kukub. Mõni väiksem viimasel ajal olnud üritus on näinud märksa parem välja, kui varasemad analoogid.
Aga kukutusrünaku korral võib tõesti tekkida olukord, kus esimese etapi lõppedes (ükskõik missugune see tulemus ka on), ei ole veel suurem osa reservist koos.