Ma suhtkoht nõustun Soesilma seisukohaga. Lihtsalt et siiras usus, lootuses ja püüdes

riiki võimalikult hästi teenida, TUNDUB mulle üks (vale) variant olema parem, kui too õige. Oma osa on siin vast ka selles, et mul ei ole täit ettekujutust sellest mis hakkab saama sõjaolukorras juhul kui kõik meie mobilisatsioonimehhanismid korralikult tööle jõuavad hakata. Ega see iseenesest ei olegi otseselt minu asi, minu asi on vaid käsku täita, aga no näiteks kaks küsimust:
1)Läheb kiiresti jamaks. KL koguneb iseseisvalt ja kogunevad ka need, kes tegelikult peaksid minema KV alla. Kui kolm tundi hiljem tuleb mop, kas siis saadetakse KVst sellele KL üksusele käsk, et saatke nüüd rms Kraavikallas meie juurde? Selline asjade kulgemine on ju üpriski reaalne. Või peaksin ma jääma ootama mobilisatsioonikäsku, mis tuleb võibolla 5minuti pärast, võibolla 3 päeva pärast või äkki ei tulegi. (jah, tean et reaalselt on KL ja KV sõjas üks suur kaitsevägi kokku, aga hetkel jagan selle ikkagi KLiks ja KVks asjade piltlikustamiseks)
2)Kust tulevad need instruktorid, kes hakkavad sõjaajal reservväelastele elementaarset tarkust meelde tuletama? Võibolla on asjad viimasel ajal paranenud, aga olen rääkinud inimestega kellel ametlikult oli muidugi üks koht, aga reaalselt eeldati neilt kahes kohas viibimist.
Nagu ei sõltu sõja saatus meie veoautode mootoriasetusest, ei sõltu see ilmselt ka nendest väikestest asjadest, aga hea ju oleks, kui kõik oleks selge ja paigas.
Otseloomalikult tuleb KLile sõjaajal inimesi juurde anda. Isegi kui esialgu saadakse kõik kohad väikese ülejäägiga täis (mõned üksused on vist ka sellised), on peale esimest kontakti värsket verd vaja. Ma arvan, et see jutt, et KL ei taha "tavalisi" reserviste on pigem kuskilt sellest kohast tulnud, kui mõnel õppusel avaldas grupp kaitseliitlastest sõpru ühes telgis olla vms.
Muidugi, ma ei pea kõike teadma, aga oli hetki, nädalaid ja kuid kui meie üksus arvas, et SA ajal saadetakse meid laiali, sest kuskilt kõrgemalt oli mingit sellist infot lekkinud.
Sorry, kui leiate, et aitab küll sellest jamast, siis las moderaator kustutab selle pika posti ära.
---
Jah, SA ametikoht tekitas kahtlusi, sest kui Aarne Rannamäe ütleks, et nüüd kogunevad 43 ja 47 ITP, siis võtaks ilmselt mõtlema küll, et kas ma olin ikka 43 või olin 34 ITP. Aga kontrollisin asja üle, ja nüüd on see loodetavasti peas.