Kapten Trumm kirjutas:
"Ükski simulaator ei asenda päris asja, ei ole teada ühtegi inimest, kes oleks nt autojuhtimise simulaatoril selgeks saanud."
Simulaatoril võib teatud oskusi lihvida või taset hoida, aga mitte asja selgeks saada. Ma oskan ka simulaatoril Su-27-ga kobra-manöövrit teha, mis ei tähenda, et see päriselus nii on Laughing"
Ma ju ei räägi tanki- ega lennukisõidu selgeks õppimisest. Ma räägin sellest, et tanki nägamisest tekkivat stressi (mida peetakse tankide hankimise üheks eesmärgiks) saab TT-mehes esile kutsuda ka teisel kombel. Kui sel eesmärgil tankid muretseda, siis see on riigivastane samm. ... nagu rahaga poleks muud peale hakata kui vanarauda koguda ja seda siis remontida.
"Ükski riik ei ole armees läbi saanud soomusmasinateta ja ei saa Eesti samamoodi."
Võib-olla jah üks korralik armee ei ole see õige ilma soomusmasinata teatud läänemaise definitsiooni kohaselt. Ajalugu on näidanud. et sõdu ei võideta ainult soomusmasinatega. Palju on Iraagi vastupanuvõitlejatel (kui me saame seda armeeks nimetada) soomusmasinaid kui nad jänkidega kemplevad?
"Kui väita, et õhukatet niikuinii pole, siis pole seda ka nende saksa 150mm raskesuurtükkide jaoks, mis on väheliikuvad (seda on kõik järelveetavad)."
Õhukate on vajalik nii suurtükkide kui ka tankide jaoks. Kui seda ei ole siis on bläää. Sinu jutus on justkui kadedust, et näe suurtükiväelased saavad lasta ja tankistid ei saa takidega sõita

"Tanki puhul on küsimus kaitstuses ning mobiilsuses. Seetõttu ei asenda tanke ei järelveetavad kahurid ega ühedki tankitõrjeraketid, olgu nad nii head kui tahes. Lihtsalt kaks shrapnelli ja see enam need ei tulista. Tanki täielik hävitamine ei ole sugugi nii lihtne ülesanne."
Mitu tanki me siis peame ostma, et tore ja hea oleks? Argumenteeri ka miks just nii palju. Pane hind ka kuskile sulgudesse.
Sõja pildi (kaevikusõda, välksõda, geriljasõda jne). dikteerivad kolm muutujat:
- vaenupoolte relvajõudude suhe operatsiooni ala pindala suhtes,
- vägede strateegiline ja taktikaline mobiilsus,
- vägede ründe- ja kaitsevõime.
Siin võib nüüd mängida erinevate stsenaariumitega meie koos NATO'ga ja ilma NATO'ta koos ... vastu. Koos NATO'ga tegutsedes leiaks siin kena koha ka tankidele, kuid see on liiiga kalllis mänguasi. Üksinda tegutsedes vastaspoole konventsionaalse ründe vastu ei ole meil ka tankikompaniist suurt kasu.