mart2 kirjutas:
Keskladude süsteemi võib mitte usaldada. Samuti ei pea usaldama kohtusüsteemi, kuid ilmselt ennem kohtuotsust keegi seda vist temalt ei küsigi?
Ma tahtsin öelda seda, et kaitseliitlaste hulgas on teatud skepsis asjade tegemise suhtes "KV moodi", sh varude ja varustuse kuhjamisele teadaoleva asukohaga "keskladudesse". Ka nende hulgas, kes endale laskemoona ei varu. Ma olen selle pea 15 a jooksul seda täheldanud päris palju. Etteruttavalt ütlen, et minul kalashi hunniku padruniga heintes pole, kuid ma ei kiirusta hukka mõistma neid, kel midagi varutud on. Enamik sellest ei tekita mingit ekstsessi ja nende relvadega vehib väike vähemus.
See ei väljendu ainult moonas ja lõhkeaines, vaid kui korraldada KL-ste elamiste lausläbiotsimine (oletame, et seda saab teha), siis igasugu "tukke" tuleb sealt välja hulgi. Põhjenduseks ilmselt, et kui tuleb päev H, siis pole järsku ametlikust laost võtta (Simmid otsustasid hääletult alistuda, kesklaod koos kokku kuhjatud said vastase õhurünnakus rängalt pihta ja sealt ei saa midagi). Sellest ka vanasti hirmus kihk rivisõidukeid kodus hoida. Oli kunagi isegi skandaal, kus Harju maleva tegelasel oli BTR kodus.
KV-s sellest tõsiasjast enamasti aru ei saada (või ei taheta saada), sellest ka Sinu ütleks, et asjatundmatu kommentaar.

Diskleimin kah, et taolist omaalgatuslikku (ja ebaseaduslikku relvastumist) ei poolda. Ja ei soovi postiga kuidagi õigustada taolist tegevust.