No minu tunnustamise rahustamiseks (või õigustamiseks

) pean täpsustama paari asja.
NKGB üksuste relvastuse hinnang pärineb Pearu Kuusk'i MA tööle ja selle põhjal publitseeritud raamatule ning veel mõnest allikale, mida kunagi oma uurimuses kasutasin. Aga see kõik on mälu järgi.
Nüüd lööknõela jäljest.
Täiesti juhuslikult ja harukordselt (ausalt) oli mul täna õhtul võimalus heita pilk TT-le. TT löönõela jälg sõrmeotsal meenutab õige vähe ovaalset ringi. Sellega ma ei vaidlusta eelpool toodud väidet erinevatest jälgedest. Ma arvan, et minusugusele peab eristamiseks kaks konkreetset näidet olema.
Samas täiesti tavapäraselt

on mul käepärast ligi 30 TT padruni kesta, mis on maha jäänud nii NKGB, kui metsavendade positsiionidele ... mitte ühegi puhul ei osanud erinevust näha. Üks, mis tõenäoliselt kuulub metsavennale, on natuke rombikujulisem. Nendelt metsavendadelt saadi lahingu lõppedes 2 vinti, 2 automaati ja 3 püstolit ning 200 padrunit. Kahjuks ei tea ühegi relva täpset nimetust. Nii palju siis teistele huvilistele, kes loodavad siit lihtsaid vihjeid leida ... nagu mina hetk tagasi
80 m tulejoon on huvitav. Kui see on tõesti tulejoon, siis tuleb otsida objekti või joont, mida 80 m-lt joonel tulistati. Kui see on teadaoleva punkrilahingu koht, siis võiks sellest 80m joonest kujuneda hoopis 80 + ... L või V tähe kujuline rünnakupositsioon, kus üks tiib järjest ette liigub. Ja nii kuni punkrini või objektini. Paralleelselt selle kolme positsiooniga, kaugusel (otsusta ise) võiks olla a) punkrikoht; b) vastaspoole positsioonid.
Või on see hoopis liikumise joon, kus mitu erinevat relva on kolmes kohas tuld avanud ...
Tark või loogiline jutt? No vot ei tea.
Ma tegelen ühe punkriga, kus see mõttekäik on vaid osaliselt kinnitust leidnud. Ühe tunnistaja sõnul jäid selle objekti ründajatest maha kuulipilduja kesta hunnikud ... mida ma tänaseni leidnud pole. Samas mõned ründaja positsioonid olen ma nii tuvastanud (TT kestad ümmarguse lööknõela jäljega) ja senise töö väike maht, ei anna alust teooriast loobumiseks.