Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
tere
Liige
Postitusi: 113
Liitunud: 27 Mär, 2006 13:43
Kontakt:

Postitus Postitas tere »

Täna nägin kaitseväelasi vabal ajal rakveres-ühel nelipakk käes ja kõik niisuguse välismuljega, et mine või oma väheste eluaastatega sõjaväkke ja hakka paremaks kui niisugused. Saan aru, et vaba aeg, aga kuhu jäid moraal ja sirge selg!
uusmario
Liige
Postitusi: 1355
Liitunud: 28 Aug, 2005 20:30
Asukoht: järvamaa

Postitus Postitas uusmario »

Täna nägin kaitseväelasi vabal ajal rakveres-ühel nelipakk käes ja kõik niisuguse välismuljega, et mine või oma väheste eluaastatega sõjaväkke ja hakka paremaks kui niisugused. Saan aru, et vaba aeg, aga kuhu jäid moraal ja sirge selg!
Oli siis tegemist venelastega??
aivar
Liige
Postitusi: 551
Liitunud: 04 Dets, 2006 19:34
Kontakt:

Postitus Postitas aivar »

See nelipakk kaitseväelase käes on üldse teine teema,kui ajateenistuse ajal väike jook tehakse ei muutu keegi sellst mittelojaalseks või vastupidi.
Seda et seal vahest juuakse ei õnnestu küll kuidagi lõpetada,pole mõtet üritada,võimaluse leiab alati.
Selle lojaalsuse teema võib vist lukku panna,kui keegi leiab hea seadusliku võimaluse kuidas mittelojaalsed mitteeestlased kaitseväest eemale hoida kandideerige järgmistel valimistel,minu hääl tuleb Teile!
tere
Liige
Postitusi: 113
Liitunud: 27 Mär, 2006 13:43
Kontakt:

Postitus Postitas tere »

lihtsalt kargas pähe mõte, et need neli (tundmata rahvusest!) noorukit peaksid vormis olles ka väljaspool oma kasarmut, ehk ka linnas, olema esinduslikud-nagu ka president ei kanna nahktagi ja ei joo vabal ajal. Lihtsalt, vormis olles esindatakse oma riiki. Või siis ka mitte?
Kasutaja avatar
Juhan
Liige
Postitusi: 185
Liitunud: 21 Nov, 2006 13:08
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Juhan »

tere kirjutas:lihtsalt kargas pähe mõte, et need neli (tundmata rahvusest!) noorukit peaksid vormis olles ka väljaspool oma kasarmut, ehk ka linnas, olema esinduslikud-nagu ka president ei kanna nahktagi ja ei joo vabal ajal. Lihtsalt, vormis olles esindatakse oma riiki. Või siis ka mitte?
Ma ei liigitaks seda joomiseks, kui ühel mehel nelipakk käes on.
Selles suhtes on teil siiski õigus, et esinduslik (hoolitsetud välimus, viisakas käitumine ning sirge selg ja kindel kõnnak) peaksid igal ajateenijal ka puhkehetkedel olema. Ideaalis võiks see tegelikult kogu eluks sisse juurduda :wink:
Meie reliikvia on vabadus!
Meie reliikvia on au!
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Wiking kirjutas:Minu tähelepanekud on samasugused kui Hillart'il, kuid vastupidised. Kui 5-10% venelasi jääb, ohu ajal meie poole, on hästi. Ei maksa endale unelmaid luua.

Paraku on nii, et mida kauem elab riik, jaanalinnu kombel, pea liiva all, seda enam lisandub ka neid mehi/naisi, kes idanaabri propagandast, a'la meie teile kultuuri tõime ja ainus hea, mis Eestil on - on venelased, ennast mõjutada lasevad ning sinisilmseid lootusi panevad.
...joudsin selle postituseni ja jargmisi enam lugema ei hakkagi - minu arust kamraad WIKING selle kommentiga antud teema samahea kui ammendanud...

Suhtlen regulaarselt venelastega (moned neist loovad kaasa isegi Notsnoi dosooris) ja olen ka marganud, et EW poliitika selle rahvaosa oma poole voitmiseks on olnud absoluutselt tulutu... kahjuks :oops:
Samas masseeritud propaganda idast on jarjest tulemuslikum... Ehk teisisonu, infosoja on armas koduvabariik juba ammu kaotanud :oops: :oops: ... yhes koigi sellest tulenevate s...de tagajargedega.
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

tere kirjutas:lihtsalt kargas pähe mõte, et need neli (tundmata rahvusest!) noorukit peaksid vormis olles ka väljaspool oma kasarmut, ehk ka linnas, olema esinduslikud-nagu ka president ei kanna nahktagi ja ei joo vabal ajal. Lihtsalt, vormis olles esindatakse oma riiki. Või siis ka mitte?
Jätaks presidendi rahule! Ja mis selleski nii väga halba on kui sõdurpoisid õllega vaba aega sisustavad? Pigem võiks küsida kas seda ei annaks kuidagi nii korraldada, et nad ei peaks Rakvere linnas käima õlut otsimas (kardetavalt seal valik oluliselt üle nelipaki ei ulatugi). Meegomäel tuli sellest ka paras jama kui läksime kopterit laenama, et Tartust õlut tooma minna. See on paras ports maad ja kopteriga oleks ilusti enne öörahu jõudnud ära käija. Ja ikkagi Eesti oma kaitsevägi mitte punaarmee kus sai ka küsimata laenatud (võimalik, et põhjuseks oli ka see et keegi ei leidnud kohe kopterit üles :lol: ). Noh, kui kellelegi see lugu meenus siis vabandused tagantjärgi! See ei olnud nii halvasti mõeldud kui välja kukkus.
Mis puutub Venelasse, Jänkisse, Sakslasse või kellese kuradisse siis see kes tuleb sõdima Eesti eest on juba selle eest tänu väärt!
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Borja kirjutas:Suhtlen regulaarselt venelastega (moned neist loovad kaasa isegi Notsnoi dosooris) ja olen ka marganud, et EW poliitika selle rahvaosa oma poole voitmiseks on olnud absoluutselt tulutu... kahjuks
Kurb pole mitte see, et EW poliitika pole mõjunud vaid seda poliitikat lihtsalt eriti ei ole. Kui oled hiljaaegu märganud, et Eestil selline poliitika on, siis palun ka mulle märku anda.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

kodanikkond

Postitus Postitas hillart »

Kas meil siis on mingit poliitikat mitte-eestlastest elanikkonna riigile lojaalseks muutmiseks !! :lol: :lol: :lol: :lol:
Pole seda ju olnudki. Vähemalt mitte süsteemselt. On olnud vaid mingid populistlikud loosungid ja lühiajalised kampaaniad. Puudub järjepidevus. Ega ilmaasjata seda rahvusküsimust igal järgmistel valimistel parteidevahelisse kisklamisse sisse ei tooda. Väidetavalt on küll olemas mingid pikaajalised plaanid, kuid kas saab luged pikaajaliseks plaani, mis on tehtud küll 10-15 aastaks, kuid mida igal aastal ümber tehakse! :o
Oma eelmises postituses ma kirjeldasin olukorda 10 aastat tagasi. Ja see oli pisut teine, kui see on täna. Ka need ajateenijad (nii eesti-, kui venekeelsed) olid oma olemuselt teised. See riik, kus me elame, on iga järgneva aastaga progresseeruvalt kaotanud austust ja lugupidamist mitte-eestlastest elanikkonna silmis. Paraku oli tookordsetel (10 aastat tagasi) ajateenijatel hoopis enam usku Eesti Vabariiki, kui riiki, kui tänastel. Ja see puudutab mitte ainult mitte-eestlasi, vaid ka eestlasi.
See tödemus on paraku tösi, meeldib see meile, vöi mitte.
Eriti tugevasti ja aina kiirenevalt on Eesti Vabariigi mentaliteet mitte-eestlastest elanikkonna silmis langenud viimasel ajal (arvatavasti seoses selle nn. Pronkssöduri küsimusega), kui riik ja nn. riigimehed pole suutnud (vöi tahtnud) käituda riigina ja selle riigi esindajatena.

Toon veel ühe näite riigi tegevusest mis öönestab tema enese jalgealust ja kohe mitte kuidagi ei suurenda kodanikkonna usaldust tema vastu.
Normaalsetes riikides on vähemalt 1 riigi aspektist tähtis temaatika, mida ei tooda kunagi ohvriks erakondadevahelistele kisklemistele. See on RIIGIKAITSE. Selle areng pannakse paika aastakümneteks ja selliselt see ka toimib. Selline arenemine tekitab usaldust selle struktuuri vastu ka kodanikkonnas (pole tähtis, mis rahvusest), rääkimata siis juba kaitseväelastest (ka kaadrikaitseväelstest).
Ka rahvusküsimused on tavaliselt valdkond, millise areng ja plaanid pannaks paika aastakümnetesks, ning reeglina parteidevahelistes purelemistes seda valdkonda (nagu riigikaitsetki) nuiana üksteise tümitamisel ei kasutata.
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

araterl kirjutas:Kurb pole mitte see, et EW poliitika pole mõjunud vaid seda poliitikat lihtsalt eriti ei ole. Kui oled hiljaaegu märganud, et Eestil selline poliitika on, siis palun ka mulle märku anda.
Milline see poliitika peaks olema? Niinimetatud „positiivne diskrimineerimine”, kus tehakse vähemusele mingite minevikust pärit ebaõigluse pärast soodustusi enamuse arvel? Demokraatia on siiani tähendanud enamuse diktatuuri vähemuse üle, vähemuse huve arvestades.
Meie põhiseadus välistab rahvusliku diskrimineerimise aga kui enamus Eesti riigi kodanikest on veendunud mingi kujukese sobimatuses, homode lapsendamis õiguse puudumises või milles iganes siis nii need asjad Eesti vabariigis ka käivad. Muidu oleks tegemist vähemuse diktatuuriga enamuse üle! Eesti vabariigist erinevalt ENSV-st lahkumiseks ei ole mingeid takistusi tehtud ja kui kellelegi ei meeldi siine kodanike enamuse poolt valitud esindajate kaudu teostatud riigikorraldus siis maailmas on palju toredaid paiku ja loodetavalt leiavad ka need inimesed endale meeldiva/sobiva elukeskkonna.
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Teen väikese ülevaate, et mis värk siis on nende muulastega kuna arva, et see on tegelikult oluline osa Eesti kaitsepoliitikast.

Eestis on selline olukord:
- kolmandik elanikkonda on nn muulased
- 15 aasta jooksul pole neist enamus muutunud oluliselt lojaalsemaks ja ei ole oluliselt rohkem integreerunud Eesti ühiskonda
- rääkimata siis keeleoskusest ja kodakondsuse omandamisest
- see hoiab üleval vaikselt vinduvat vastalisust
- mille peale idavaenlasel on igal ajal võimalik ehitada tubli propagandaplönn
- ja lõppkokkuvõttes on see suurem julgeolekurisk kui nõrk sõjavägi või idanaaber kui selline

Kõik on õige:
- nad on illegaalselt siia tulnud aga omast arust tulid nad tulid lihtsalt suure nõukogudemaa ühte respuublikasse
- ühel ilusal hommikul 1991 ärkasid nad üles ja avastasid, et nad asuvad ühes teises riigis, kus on teised reeglid ja nende jaoks oli see paras shokk
- reeglid on neile lihtsad, tõtt öelda isegi liiga soodsad: õpi keel ära, tee kondakondsuseksam, saad kodakondsuse ja vali ja hääleta palju tahad. Kohaliku o/v valimistel saavad nad niikuinii valida
- aga sellest hoolimata ei edene ei keeleõpe, eestimeelsus ega kodakondsuse saamine/võtmine (olgu siis Eesti või Vene)
- et piirid oleks selged - asjad mida kunagi ei juhtu on a) 0-kodakondsus b) vene keel riigikeeleks c) territoriaalautonoomia

Kombinatsioonina:
- vene uhkusest/jonnist
- Vene propagandast
- eestlaste / Eesti külmast suhtumisest
ei ole nad oma "integreerumises" oluliselt edenenud.

Kui asi taandada enamusmatemaatikale, siis on asi lihtne - mitte ühegi vähemuse, olgu siis 5 või 45%-lise vähemuse pärast poleks vaja sõrmegi liigutada. XX sajand on vähemalt Euroopale õpetanud ühte - selleks, et destabiliseeriva vähemusega hakkama saada tuleb a) nendega tegeleda, suhelda (Eestis vene asja riiklikul tasemel käsitlemine, jutustamine on väga vähene) b) nende suunas tuleb rakendada meeldivaid sunnimehanisme (keeleõppesubsiidiumid) c) käivitada teadlikud poliitikad (soodustused eesti keele oskajatele Kirde-Eestis) d) kui siis sümboolseid järeleandmisi.

Eesti muulased on nagu vanemliku hooleta jäetud pubekaeas ulakas poiss. Lootustandev aga ilma suunamiseta kergelt üle käte läinud. Vajab ühelt poolt sundi, natuke meelitusi aga igal juhul a) suhtlemist ja b) selget suunavat tegevust.
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Lemet »

Leidsin vene Postimehe kommentaaride hulgast sellise pärli, mis minu arust koondab väga suure osa siinelavate inimeste vaateid, kes loevad ennast ...jah, milleks??? Eelpostiks? Valmistudes järjekordseks lahinguks.


соотечественник
18.12.2007 11:58
был в Белоруссии в гостях, задают много вопросов. Как вы там живете с этими фашистами? Почему позволяете безнаказанно глумиться над памятью павших в Великой Отечественной войне?Почему у власти находятся оголтелые русофобы-гробокопатели?Почему живя в таком большом процентном эквиваленте не можете повлиять на местных фюреров?Какие шаги в дальнейшем будут предпринимать обе стороны? И так далее, десятки вопросов. Объяснял как мог, что нацисты пришли к власти и проводят свою политику на законных основаниях-избранны большинством эстонцев, а нас русскоязычных до выборов не допускают, президента прислали из Америки из бывших удравших на Запад. Против открытого противостояния в апреле действия перешли в скрытую фазу. Эстонцы закупают дубинки, водометы, оружие для кайтселита и прочее снаряжение. Молодежь ведет словесную войну в интернете, ведя схватки с КАПОшными провокаторами. Народ постарше и посерьезнее готовится в таком же духе. С камнями и дубинками уже вряд ли удасться выяснить отношения. Еще есть шанс, что обнищавший от развала экономики эстонский народ, сам сметет это преступное правительство и предвратит дальнейший крах Эстонской Республики
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
ictta
Liige
Postitusi: 2151
Liitunud: 15 Juun, 2004 4:11
Asukoht: Pärnumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

on ikka ajukääbikud
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Selle mõtteavalduse peaks vist ära tõlkima, muidu paljud ei saa arugi ...

Igavene jama selliste ajukääbikutega. Emapiimaga lollus sisse pumbatud, katsu nüüd pühapildiga kuri vaim välja ajada! :wink:

terv
o
alex
Liige
Postitusi: 356
Liitunud: 14 Apr, 2005 9:21
Kontakt:

Postitus Postitas alex »

ega nüüd delfi kommid ka mingid argumendid pole, või nagu üks tuttav ütled et " tead mida kompostimees täna kirjutas"
massis on frustreeritud isikuid, osaliselt õigustatult aga vaevalt nad rohkemaks kui sõnadeks valmis on. mis omakorda räägib selliste peldikuseinade kasuks - saavad inimesed end välja elada. kuigi samas kas oraalne väljaaelamine kultiveerib agressiivsust ka mingil muul moel?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist