Juutide koonduslaagrid sakslastele?

Sõjavangilaagrid nii siin kui seal, vangide kohtlemine jne.
Vasta
Juhan K

Juutide koonduslaagrid sakslastele?

Postitus Postitas Juhan K »

Sugulane rääkis, et oli külastanud Auschwitzi laagrit, kus giid oli neile kogu seda saksa värki vägagi ühepoolselt rääkinud. Kui siis keegi küsis, et kuidas oli nende sakslastega, kelle juudid pärast II Maailmasõda koonduslaagrisse saatsid, ei osanud giid miskit väga tarka öelda.
Minu küsimus aga (siis ei taibanud küsida :oops: ):
Kas juudid lõid sakslastele ka mingeid koonduslaagri laadseid asju? Et nagu kättemaksuks või nii....
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Ei tea, kuhu neid laagreid luua oli? Oma riigigi said nad siiski tiba hiljem. Ja mille alusel oleksid juudid pidanud mingeid rahvusepõhiseid laagreid tegema?
Pealegi tingimustes, kus kogu liitlaste seltskond tegeles ise täie rauaga denatsifitseerimisega.

Küll aga võeti need samad natside poolt pruugitud koonduslaagrid kohe kommunistide poolt kasutusele. Mõningate vene sõjavangidega täidetud laagritega oli lausa selline lugu, et vahetati ainult vahtkondi. Mingi moment vahepeal oli laager muidugi valveta, kuid need, kes õigel momendil ei taibanud varvast visata, need jäidki sinna traadi taha. Ja hiljem said muidugi tasuta raudteereisi kodumaale tagasi. Seda küll, et mitte just kodukohta, vaid hoopis külmematesse kantidesse, kuid ikkagi.
Osad laagrid võeti kasutusele ka kohalike suvaliselt kinnipüütud sakslaste tarbeks, keda vene okupatsioonitsoonist hulgakaupa fabritseeritud süüdistuste alusel Venemaale töökäte puudujääki katma saadeti.

Aga kust hämarast ajusopist selline ilmelik mõte küll välja ujus, et juudid sakslastele koonduslaagreid võisid teha? Tiba tobe, või nii. :roll:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
stilett
Liige
Postitusi: 1510
Liitunud: 02 Veebr, 2006 11:39
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

???

Postitus Postitas stilett »

Oot, oot, ma ei saa küsimusest aru. Juudid saatsid sakslasi (või kedagi teist) laagritesse? Vaevalt küll, et seda juudid tegid. Laagritesse toppisid "kompetentsed" nõukogude organid, poolakad jne. Egas seda õnnetud juudid ei teinud. Poolas aga oli juutidel endal tegu, et sealt kiiresti jalga saaks lasta, sest ega poolakadki nendesse tea, mis hästi suhtusid.
Indrek
Liige
Postitusi: 209
Liitunud: 05 Mär, 2005 21:56
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

Postitus Postitas Indrek »

vähemalt buchenwaldis oli mingi 5 aastat või nii pärast sõda venelaste käigus hoitud laager sakslaste tarbeks.
Another bites the dust
Juhan K

Postitus Postitas Juhan K »

Indrek kirjutas:vähemalt buchenwaldis oli mingi 5 aastat või nii pärast sõda venelaste käigus hoitud laager sakslaste tarbeks.
vovoh! Kisub juba sinna poole. Samas, siiamaani saan aru, et see, kui juudid oma riigi said ja hakkasid seal sakslastele laagreid moodustama, on jura.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Kood: Vali kõik

Indrek kirjutas: 
vähemalt buchenwaldis oli mingi 5 aastat või nii pärast sõda venelaste käigus hoitud laager sakslaste tarbeks. 
Just, just. Kelle muu jaoks neid laagreid siis Saksamaa territooriumil muidu kasutati, kui sakslaste tarbeks. Ja mitte selles mõttes, et just sakslasi (rahvuse põhiselt) oleks kusagilt mujalt Euroopast sinna kokku veetud, vaid ikka selle seltskonna tarbeks , keda Saksamaa omal territooriumil kokku koguti. :wink:

Lugesin kord ühtesid memuaare, kus oli terve raamat juttu sellest, kuidas üks saksa sõjavang Siberi vangilaagrist ära põgenes. Tuli läbi poole Venemaa, ületas 2 piiri (Poola piirid) ja nõukogude okupatsioonitsoonis Saksamaal oleks enne viimase piiritõkke ületamist pea-aegu, kogemata kombel Berliinis, haarangu tulemusena jälle vaguniga Venemaa poole teele pandud. Kuna Venemaa oli pealesõja ajal meestööjõu osas VÄGA kasinas seisus, siis kasutati selleks tarbeks maksimaalselt juba olemasolevat sõjavangide hulka. Lisaks neile veel venelased ise, kes sakslaste kätte vangi olid langenud ja keda nüüd kodumaa reeturitena käsitleti. Kuid ka sellest oli veel vähe. Tehti ka täiesti ametlikult haaranguid Saksamaa linnades, et Venemaale nõutud töökäte koguhulka kokku saada (missuguste fabritseeritud süüdistustega nad kinni pandi, pole teada, kuid miskit ikka välja mõeldi).
Vaat, ühe sihukese haarangu lõksu jäi ka eelpoolnimetatud endine saksa sõjavang, Berliinis, kinos olles. Õnneks läks tal korda ekraani alt end varuuksest välja veeretada ning nii sai ta võimaluse veel ka see viimane okupatsioonitsoonidevaheline piir enne vabadus ületada.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Postitusi: 309
Liitunud: 06 Mär, 2005 13:49
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

Väike vihje,komandant Shlomo Morel.
"Ja kui kôik teisedki valed,mida partei oli kinnitanud,heaks kiideti-kui kôik lood olid ühesugused-pidi vale minema ajalukku ja muutuma tôeks."
George Orwell,1984
Mohnke
Uudistaja
Postitusi: 6
Liitunud: 02 Juul, 2005 22:43
Kontakt:

Postitus Postitas Mohnke »

Henn
Liige
Postitusi: 514
Liitunud: 19 Nov, 2007 13:38
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas Henn »

Saksamaa kaotab võitjate poolt läbiviidud repressioonide, mahalaskmiste ja näljutamise tagajärjel peale sõja lõppu veel miljoneid inimelusid. Paljud koonduslaagritest pääsenud juudid asuvad juhtima nii liitlaste kui venelaste loodud saksa sõjavangide laagreid, mis teevad julmuses silmad ette ka sõjaaja saksa omadele. Üheks näiteks võib tuua kasvõi Iisraelisse pagenud, seal nime vahetanud ja tänaseni redutava Shlomo Moreli, kes II Maailmasõja järgsetel aastatel oli Poolas koonduslaagri ülemaks, piinas ja tappis vange oma käega ning vastutab u. 1700 inimese (peamiselt Poola sakslase) surma eest. Neis võitjate vangilaagrites toimunud ebainimlikud sündmused on aga meelega ja täielikult holokausti varju jäetud.

Liitlaste vangilaagrites hukkub peale sõda kokku veel 3 324 000 sakslast. Neist 2 miljonit Venemaa, 1 miljon Ameerika, 120 000 Prantsuse, 100 000 Jugoslaavia ning 22 000 Poola ja Tsehhi sõjavangilaagrites. 3 miljonit saksa naist, vanurit ja last deporteeritakse Venemaale, kus enamik neist hukkub. Saksamaale ja Austriasse sissemarssil mõrvasid punaarmeelased põhjuseta 56 000 tsiviilisikut, rohkem kui 900 000 (mõnedel andmetel koguni mitu miljonit) saksa naist vägistati. Osa Saksamaast, Preisimaa, Sileesia, Pommeri ja teised Oder-Neisse joonest itta jäävad alad vabastatakse mitte ainult natsidest, vaid sakslastest üleüldse ja antakse Poolale, kelle idapoolsed alad liidetakse omakorda Venemaaga. Umbes 8 miljonit sakslast asustatakse sunniviisiliselt ümber Ida-Saksamaale. Terve Poola riik ning tema ida- ja läänepiir „nihkuvad” u. 200-300 km lääne poole.
Kasutaja avatar
Standartenführer
Liige
Postitusi: 156
Liitunud: 09 Juul, 2006 14:43
Kontakt:

Postitus Postitas Standartenführer »

"Pada sõimab katelt....ühed mustad mõlemad"
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline