Nationale Volksarmee

Kõik mis puutub ülejäänud militaarvarustusse...
Vasta
sturmkommando
Liige
Postitusi: 371
Liitunud: 16 Veebr, 2004 15:30
Asukoht: siin-seal
Kontakt:

Nationale Volksarmee

Postitus Postitas sturmkommando »

http://www.aos-blaesius.de/nva/nva.ht1.jpg
http://www.bunkertours.co.uk/Strichtarn/

olen mõngingate NVA'st pärit vidinatega kokku puutunud nagu telkamantlid, vorm ning vähe uurinud siit-sealt NVA ajalugu.
tegemist siis '56 asutatud rahvaarmeega, Kasernierte Volkspolizei (KVP) järglane. Kuni '62 koosnes vabatahtlikest, sealt edasi ajateenijad (teenisid 18 kuud). Liideti BW'ga 1990. Ohvitseridel, kes üle võeti Bundeswehri, alandati auastet 1 astme võrra. Paljud lasti erru. Oli olemas ka Kampfgruppen der Arbeiterklasse, asut. '53 -'90. see aga oli partei kasutuses ning iga suurem tehas omas oma Kampfgruppi, iga grupp u. 100 töölist. 1989 oli selles oranisatsioonis 0,5 milj töölist.

mõned küsimused: strichtarn http://www.flecktarn.co.uk/graphics/str ... na500a.jpg
see oli vist kasutuses ka tšehhis, kuid kus veel? Ilmselt '31 välja töötatud buntfarbenaufdruck (hilisem Splittertarnung) on oma funktsionaalsuses nii hea, et on hilisematele "tarnidele" ka aluseks olnud. või mõjutanud. http://www.zeltbahn.com/wh_camo.htm
sama patterni alget on näha ka WH splintertanil, ka sumpfmuster 44'jal.
http://www.aos-blaesius.de/wehrmacht-el ... ii.h56.jpg

kiivritest: kas nende disain on '50ndatest või varajasem?
on kõrva hakanud, et see disain on pärit IIms ajast, nimelt sakslased otsisid paremat kuju oma kiivrile, nii '45. vastab see tõele?
http://www.flecktarn.co.uk/stpsh1ax.html
kapralheinz
Liige
Postitusi: 260
Liitunud: 08 Juun, 2005 22:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

DDR kiiver

Postitus Postitas kapralheinz »

Arvamus jumala õige. NVA kasutas eksistentsi lõpuni WH 1944 lõpul väljatöödatud teraskiivrimudelit. Seda on dokumendifotodel Berliini lahingutest isegi mõnedel Wolkssturmeritel peas märgata. Peetakse omadustelt maailma parimaks teraskiivriks, kõik võimalikud tabamusnurgad annavad maksimaalse rikosheti. On legend et sakslased lõid selle kujukumeruse oma 1944 a. V-rakettide trajektooride arvutamiseks loodud maailma esimese superarvutiga nn. Hollerithi kompuutri kolmanda põlvkonnaga.
http://www.mental-ray.de/Mental-Ray/Wun ... under7.jpg
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist