FW Anton kirjutas:
Sellest nimekirjast tean, et Keilas seisab An-12 endiselt, seda kasutatakse mudellennu laboratooriumina. Masin on sõjaväe oma ja ei ole kuidagi Ülemistelt (seal oli Aerofloti lennuväli) pärit olnud. Lennuk tuli omal jõul Ämarisse ja sealt transporditi mööda maanteed Keilasse. Arvatavasti tuli see Tartust Dudajevi kingitusena. Täpsemalt saab teada Keila poiste, eriti Aadu Salumäe (tema organiseeris) käest. Ämari garnisonis oli ka üks MiG-15 või 17 postamendil.
Mudellennu jutt on õige, kas just laboratoorium aga väike töökoda ikka. Käisin hiljuti seal sees koos hr. Salumäega, kes on igati tore mees.
Lennuk oli Aado enda sõnul spetsiaalselt omal ajal "Moskvast tellitud", ja just mudellennu klubi ruumideks. Algne plaan oli lennuk viia Tallinnasse Mustamäe teele (praegune Kullo) aga kuna trolliliinide alt ei mahtunud läbi, siis sattus hoopis Keilasse. Ka Keilasse transportimine oli omajagu ooper. Tiivad monteeriti maha aga stabilisaatorid jäeti külge ja igasugu tänavapostid kippusid segama. Ka ei lastud lennukit üle Kanama viadukti tuua, sest ainuüksi veduk oli ca 40 tonni kaalunud. Niiet Keila külje alla toodi ta mingeid väiksemaid teid pidi. Kokku monteerimine toimus spetsialistidest mehhaanikute poolt aga seda ma ei mäleta, kas nad olid Ülemistelt või kusagilt kaugemalt. Lennuki tootmisaasta on 1962 ja Keilasse toodi ta 80'nendate lõpus, kas oli 1988 või 1989, võin valesti mäletada. Lennuk tegi oma viimase lennu sihtkohaga TLL Ülemiste, kus ta siis pensionile saadeti. Kuskohast ta saabus, seda ma ei oska öelda. Aga olen näinud mingit fotot, kus seesama masin seisab Ülemistel, taustaks vana lennujaama hoone.
Lennuk ise on suht ühes tükis siiski, kuigi tähtsamad vidinad kruviti maha nagu raadiod, sabakahur jne. on kokpitis siiski enamus instrumente alles.