Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Venemaa kindral: armeereform tuleb peatada
Eesti Päevaleht Online
23. november 2008 11:49 LIITU DELFI POMMUUDISEGA

Venemaa Geopoliitilise akadeemia president kindralpolkovnik Leonid Ivanov ja enamus ohvitsere on armeereformi vastu.

Mõned päevad tagasi teatas Venemaa kindralpolkovnik Leonid Ivanov pressikonverentsil Moskvas, et ta on Venemaa kaitseministri Anatoli Serdjukovi armeereformi vastu, teatab Ria Novõi Region, vahendab Eesti Päevaleht Online

Ivanovi sõnul on kaitseministri ettepanek ohvitseride ringkondades ebapopulaarne.

“Kaadriarmeelased peavad kaitseministrit Anatoli Serdjukovi ebakompetentseks, kuna olles spetsialiseerunud palgaliseks majandusjuhiks, on ta kaitseküsimuste arusaamisest kaugel,” rääkis Ivanov ja lisas, et tal on õigus välja öelda armee seisukoht ja tegelikke muutuste vajadusi.
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Vene sõjaväe reformi rahvuslikud omapärad

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=15722
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Vene relvastusest ja kaitsetööstusest.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=14421
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Stalin tegeles kõrgemate ohvitseride füüsilise hävitamisega, praegused vene reformid kaotavad ära vastavad ametikohad.
Juhtmistasandis kaotatakse ära vahelülisid nago korpused ja diviisid. Osa diviise reorganiseeritakse brigaadideks ja osa brigaade polkudeks. Kõik selleks, et vähendada kindralite-polkovnikute ametikohti.

http://www.lenta.ru/news/2008/11/21/officers/
A4
Liige
Postitusi: 1832
Liitunud: 13 Juun, 2005 23:55
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Olemata eriline ekspert Vene armee siseelu alal, jääb siiski mulje, et venelased vähemalt üritavad oma armeed liigutada samas suunas, kuhu näiteks on liikunud ameeriklased - suurte ja kohmakate diviiside ja korpuste asemel pannakse rohkem rõhku väiksematele ja mobiilsematele brigaadidele (brigaadi taktikaline grupp), mida saab vastavalt operatiivolukorrale, vastasele, maastikule jne kombineerida suuremateks väekoondisteks.

Iseasi, mis sellest reformist muidugi välja tuleb. Vene armeed on "reformitud" alates 1990. aastate algusest, kuid sisuliselt on toimunud vaid vanade struktuuride ja ametikohtade säilitamine, armee lahinguvõime ja relvastuse modernsus on teinud pidevat vähikäiku. Olemasolevate polkude ja diviiside ümberformeerimine brigaadideks ei too endaga kaasa mingeid kvalitatiivseid muudatusi, kui samal ajal ei parandata Vene maavägede taktikat, väljaõpet, ei võeta kasutusele moodsamaid relvasüsteeme, ei parandata sidesüsteemide toimimist, ei varustata üksik-sõdureid kaasaegsete side- ja optikaseadmetega jne.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

В конце минувшей недели в Министерстве обороны России принято решение о начале активной разъяснительной работы в войсках в отношении проводимой военной реформы. Офицеры не понимают ее характера, своего места в ней. Эту тему неоднократно поднимала на своих страницах НГ. Теперь военное ведомство приступило к широким пропагандистским мероприятиям. Но не для гражданского общества.
http://www.ng.ru/nvo/2008-11-24/1_minob ... tml?scroll
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Postitusi: 885
Liitunud: 24 Juul, 2007 9:50
Asukoht: Pärnumaa metsad
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Järgnev kuuldud endiselt NL-i lendurilt:
Moskva lähedane hävitajate polk tegi ümberbaseerumise kaug-Itta, nädal-kaks seal ja lähipäevil tulevad tagasi. Tal endal lähisugulane teenib selles polgus. Kõik komandöri seisuses mehed olid saanud pagunitele ühe tärni juurde ja auraha rinda, oli nagu jutuks Punatähe orden (võin eksida). Täies koosseisus ja kogu oma varaga.
Kasutaja avatar
-iff-
Liige
Postitusi: 182
Liitunud: 28 Apr, 2005 19:30
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas -iff- »

:D Punakotkastelt võetakse puna viisnurgad

Venemaa riigiduuma kiitis esimesel lugemisel heaks seaduseprojekti, millega kavandatakse riigi sõjalennukitel ja helikopteritel vahetada punased tähekujulised viisnurgad Venemaa trikoloori värvi viisnurkade vastu.

Seaduseprojekti kohaselt peaksid riiklikud ja eksperimentaalsed õhujõud kandma Venemaa riigilipu kujutist. Lisaks sellele peaks lennuki pardal olema rahvusvaheline kood RF ja registreerimisnumber, kirjutab ajaleht Kommersant.
Punatähed ilmusid Nõukogude Venemaa sõjalennukite tiibadele esmakordselt kodusõja ajal aastatel 1918-1920.

“Me ei saa toetada seda sõnakõlksutust, parem tegelegu tõsiste küsimustega, see on butafooria,” teatas rahvaesindaja Vladimir Kašin. Tema hinnangul nõuab sümboolika vahetus vahendeid, mida võiks kulutada õhujõudude tegelike vajaduste rahuldamiseks.

Seadusemuudatuse majanduslikus selgituses on aga valitsuse ja kaitseministeeriumi poolt kirjutatud, et mingeid täiendavaid vahendeid märgistuse vahetamine ei nõua.

Venemaa riigiduuma kaitsekomitee ja föderatsiooni julgeolekunõukogu esimehe Viktor Ozerovi sõnul “on igale ajajärgule vajalikud omad sümbolid. Täht — see on meie ajalugu, ja las ta jääb, aga Venemaa trikoloor — see on kaasaeg!”

Venemaa riigiduuma kaitsekomitee esimehe asetäitja Igor Barinov märkis, et ei näe antud seaduseprojektis mingit poliitilist allteksti — lihtsalt on vaja lennukite pardal asetsev sümboolika viia “kooskõlla rahvusvaheliste standarditega”.

Venemaa õhujõudude peastaabi tundmatuks jääda soovinud ametnik ütles ajalehele, et “praegu veel ei kavatse keegi lennukitel midagi välja vahetada — selleks on vaja valitsuse erimäärust. Sel juhul täidetakse käsk loomulikult, kuid õhujõududes praegust initsiatiivi ei tervitata, sest punatäht on ju meie võitude sümbol”.

Allikas: Delfi http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=20558716
Paljud tahavad, et tõde oleks nende poolel, kuid ise ei taha olla tõe poolel.
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Vene armee seisukord ei vasta riigi julgeoleku huvidele, leiab kindralstaabi aseülem Vassili Smirnov. Kahjuks ei vasta relvajõud praegu Venemaa sõjalise julgeoleku tagamise nõuetele ütles kindral täna Ühiskondliku Koja veteranide, sõjaväelaste ja nende pereliikmete komisjonis toimunud kuulamistel. Smirnovi sõnul võib lahinguvõimeliseks pidada ainult 17 protsenti väeosadest, kõikide teiste koosseis on piiratud ning komplekteeritud peamiselt ohvitseridega. Praeguse seisuga moodustavad ohvitserid ja allohvitserid meie armees ja laevastikus poole isikkoosseisust. Niisugust olukorda pole mujal maailmas kusagil, rõhutas ta. Samuti tõdes kindral, et suur hulk relvastust ja sõjaväetehnikat on moraalselt vananenud ja nõuab remonti. Tänapäeva nõuetele ei vasta ka osa luure-, side-, juhtimisvahenditest, täpsustas Smirnov. Tema sõnul tõi Vene armee probleemid eriti esile augustikuine sõjaline konflikt Gruusiaga. Asekaitseminister Nikolai Pankov teatas omakorda, et tuleval aastal väheneb ohvitserikohtade arv relvajõududes 150 000-ni.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Milliseks nad saada planeerivad...

http://nvo.ng.ru/forces/2008-12-12/1_reform.html
Планируется поставка более 700 самолетов всех типов, свыше 100 современных вертолетов, примерно 200 зенитно-ракетных комплексов.
Kui viimase kaheksa aasta jooksul on õhujõud suutnud osta lennukeid vaid ühe käe sõrmede jagu, siis kust plaanitakse võtta vahendeid kolme aasta jooksul ligi 700 lennuki ostuks? Eriti praeguste toorainehindade juures?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Majanduskriis kustutab lootused kiirelt reformida Venemaa militaarstruktuurid.

http://www.lenta.ru/news/2009/01/16/changes/

Alustatud reformide poolelijätmine ainult vähendab veelgi niigi nappi sõjalist võimekust. Näljane ja vihane armee pole just hea variant.
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

Selle näljase ja vihase armeega on peamiselt 3 võimalust:

Lasta neil viha koguda, kuni riiki pöörama hakkavad;
Laiali saata enne kui riiki pöörama hakkavad;
Väike edukas sõjakäik, kus sõjamehed endale tegevust leiavad ja marödööritsedes ka sulli ja feimi koguvad.

See viimane muidugi Vene väe puhul kõige tõenäosem, iseküsimus, kas sõjategevus toimub Vene Föderatsiooni piires või hakatakse piire laiendama, nagu möödunud augustis Georgiaga tehti.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kuigi VF kindralite hulgas vohab idiotism, ei ole nad siiski nii lollid, et nad hakkaks sõda pidama meile sobivates tingimustes. Kui sõda tehakse, siis saab see olema selgelt blitzkrieg N. armee parimas vaimus eesmärgiga jõuda Tallinna lahe mereranda enne kui midagi reaalselt teha suudetakse.

Strateegiliselt on eelised vastase käes - võimalik valida, kus otsast lajatada. Praeguse naljatehnikaga pole muud teha kui kanal, kellel pea pakule pandud - loota, et kirves läheb mööda või võtab keegi (NATO) kirve ära.

Seega pole väga mõter hirnuda, alati tasuks mõelda, mille poolest meie paremad oleme.
Viimati muutis Kapten Trumm, 21 Apr, 2016 9:36, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Venemaa relvajõudude reformimisest
http://www.lenta.ru/articles/2009/01/21/futurearmy/

Lennukikandjaid ei tule. Lennutehnikuteks seersandid. Jne

Mina küll ei usu, et nad nii radikaalse asja ära teevad. Oleks vist mõte see ära tõlkida, äkki Lemet??

Paari aasta pärast oleks hea vaadata, mis on teoks saanud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist