Low-End innovatsioon taktikaliste eesmärkide saavutamiseks

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Liikudes teemakäsitluseg edasi, meenub mulle Iraagis two level system ehk priority standards - kus on High profile ja Low profile. Miks ma seda mainin os seepärast, et on suur hulk High profile ülesandeid, mõnigi neist on hüüdnime saanud "sittuv kass" jne ehk eesmärk on näidata kohalolu (kindlustus, välipost, vaatlustorn...)

Idee pärineb teisest maailmasõjast, ja mulle rääkis seda Laskurkorpuses olnud taat. Süsteem on taaskord nii ilmne ja lausa põhjapanev - ei midagi erilist. Kinnitasid fotokaamera tuulelohe külge ja said ka taadi sõnul vajaliku tulemuse (kahjuks ei tea rohkemat sellest loost).

Ülalmainitud vahendeid: taktikaline webcam, 24x...40x optilise Carl Zeiss etc võimalusel lisana ka hiinakas digitaalne laserkaugusmõõtja; kaabel (mida enam pole vaja 800 meetrit :) ja valgust neelavast kangast tuulelohe. ja "ressiiverina" kasutada käepärast iPhone...vms analoogi multifunktsionaalsemate lisaprogrammidega suurema display'ga mobiiltelefoni.

Ehk iCam'i teema üks lahendusi oleks hange Eli-le prototüübi valmistamiseks, ning võimalusel saata A-stani 81mm miinipilduja posti nö. e-vaatlusposti loomiseks (meil ju e-riik :). Kusjuures A-stanis on see asulate "aed-elamute" rägastik just ideaalne sellise süsteemi kasutusele võtuks. Samuti pole seal maastiku eripärana ka tuuletakistusi nagu metsad. Pigem moodustuvad mägedest tuulekoridorid.

tervitades,
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Pilt

Alias high-profile iKite Eli

Märkusena: Kaamerat saab juhtida ka iPhone touchscreen'i abil, olenemata lohe liikumisest suunab ta objektiivi ekraanil ettenäidatud alale, st. "sujuv pilt" - kasutusel ka Israeli päritolu miniUAVdel.

PS (taktikaline tähendab vastava maatriksi olemasolu ekraanil; programmeerimishange TTÜle ja integreerimine laserkaugusmõõtjaga)

tervitades,
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Faust
Liige
Postitusi: 1737
Liitunud: 27 Dets, 2004 10:01
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Kas selline laiguline sulandub taevaga paremini?
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Die another day
Liige
Postitusi: 45
Liitunud: 31 Dets, 2008 21:29
Kontakt:

Postitus Postitas Die another day »

kuidas sa toodad neid innovatsioone?
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Meeldiv lugeda innovatsioonist praktikas. Setul paistab neid ideid varrukast tulevat, seega palve foorumikolleegidele, et siis esmalt lollina paistvat ideed kohe materdama ei hakataks. Innovatsioon ongi selline asi, et 100-st ideest 10 on pärast mõtlemist kasutatavat ja 1 läheb teostamisele. Samas nood 100, mõned kindlasti ka absurdsed ideed aitavad genereerida järgmised 100 jne.

"Veebikaameratest", millest ka putkinismi (distantsjuhitavate low-tech lõhkeseadmetega vastase tehnika ja elavjõu hävitamine) puhul ka varem juttu on olnud.

Väga odavalt läbi ei saa, sest
- vaja on veebikaamerat alates 2-3 megapikslist. Pigem 5 kuni 10. Vajalik nii hea staatilise pildi kui ka vajadusel digital zoomi jaoks (zoom ilma kaamerat ja fookust liigutamata)
- vaja on tavalisest veebikaamerast valgustundlikumat, mis teatavasti on veebikamerate suur probleem. IR kiirgurid ei tule kõne alla. IR tundlike kaamerate puhul räägime suurusjärgu võrra suuremast hinnaklassist.
- vaja on korraliku zoom-optikaga kaamerat, mida fokuseeritakse mehaaniliselt (el mootor), sest detailide vaatamiseks on vaja zoomida ja objekti leidmiseks on vaja ka üldplaani. Kes on foto- ja videoga tööd teinud see teab milles probleem
- lisaks veel kaamerat liigutav mehaanika/mootorid
- kõik see ilmastikukindlas kuplis, mis ei tohi olla valgust peegeldav
- ülesvaatavad kaamerad on üsna harvad, põhjuseks nende kasutus vihmaga ja määrdumine + mehaanika keerukus juhul kui vertikaalsuuna nurk väga suureks läheb. Kaamera tuleb ka maskeerida ja mida suurem soovitav vaatenurk, seda avalikumalt tuleb paigutada. Kõik puud pole õunapuud, et webcam niidiga oksa külge rippuma panna. Pigem on teemaks puuõõned, linnupesad, hea õnne peale leitud võrakonfiguratsioonid, kust alt asi välja ei paista. Klaasile koguneva sodi ja veepiiskade vastu aitab klassikaline klaasipühkija a la vormelite peal olevad kaamerad. Seal tõsi küll on lahendus teistsugune - klaasipühkija seisab paigal ja objektiivi ees liigutatakse klaasketast.
- kaabliga lahendus on väga kallis. Nimelt maksab see jälgijale elu. Lisaks sellele, et kaablit enda taga vedada tuleb see ka minimaalsel määral ära matta. Esiteks jääb näha, teiseks jääb jalgu ja läheb kergelt katki. Kui leitakse siis lihtne side katkestada ja veel lihtsam jälgija üles leida. Fiibri puhul tuleb arvestada, et vähegi väiksema pöörderaadiusega kurvi puhul on fiibris sumbuvus väga suur. Piisab sellest, et keegi saapaga peale astub ja kaablile nurk või aste sisse astutakse ja see enam ei funka või funkab palju halvemini. Abiks on jäik isolatsioon aga see teeb kaablik raskeks ja jämedaks. Näiteks 2mm läbimõõduga kaabli 800 m väikese sisediameetriga rull on vase puhul vähemalt 20cm diameetriga, sest kaabel võtab enda alla 2 * 90 * 90 mm ristlõikepinna. Ja mitu tükki selliseid poole mehed metsas seljas vedama peavad? Piirang logistiline mitte tehniline. Fiibrit ka nii väikese sisediameetriga pooli peale ei pane, nii, et ainuke võimalus vask ja ka sealtki nii mahuka signaali rohkem kui 200 m kaugusele transportimine on natuke kunsttükk - sumbuvus jms. ADSL-i taoline side või traadi kasutamine lainejuhina oleks teema. Seega fiiber ainult statsionaarsete lahenduste puhul, mis rahu ajal meetri sügavusele kaevatakse.
- lahendus on burst kõrgsagedusside. Infohulk mida edasi kantakse on pildi puhul üsna suur. Me ei räägi reaalajas videopildist vaid kõrge lahutuse ja burst side puhul siiski staatilisest pildist. Võib ka iga 5s tagant aga siiski staatikast. Burst side tähendab siis, et selmet kogu aeg signaal püsti hoida lükatakse saatja sisse ainult seansi ajaks, suurel kiirusel antakse info edasi ja siis uuesti raadiovaikus. Selleks vajalikud raadiosagedused on 100Mhz ülevalpool, seal kusagil 400 ja 600 kandis. Vajalik on otsenähtavus, voolutarve mõistlik, segamise/avastamise/energiasäästu osas aitab kõrgsageduse koonusekujuline suunakarakteristik, samas, mingit imeantenni ei saa kasutada ja tihti on ka vaja kaamera ümber liikuda. Lisaks peab see olema frequency hopping, s.t. et samal sagedusel toimub side pika ajavahemiku tagant - avastamiskindlus.
- Lisaks veel seda, et igasuguse vähegi vaataja poole suunatud optikaga seadet on võimalik avastada vastavate laserseadmetega (järelikult siis laseridetektor kaamerasse?). Igasugust (ka välja lülitatud) elektroonikaseadet on võimalik avastada vastavate radaritega - igasugune elektriskeem on induktiivne, s.t. kiiritades seda piisavalt tugeva raadiolainete vihuga tekitab el-magnetväli elektriskeemis induktiivsuse tõttu omakorda raadiokiirguse ja see püütakse kinni ülitundliku vastuvõtjaga. Kurepesa el-mag kiirgust ei kiirga. Varesepesa võib, kui sinna on veetud hõbelusikas. Täpselt nii töötavad raadiosagedusel töötavate radarite radaridetektorite dektorid. Ja venkud on selliste detekteerimisseadmete ehitamiseks vähemalt sama nupukad kui meie divaisi enda ehitamisel.


Seadmetest siin näiteks Panasonicu turvakaamera aga see on ilmselgelt poolprofimudel
http://www2.panasonic.com/consumer-elec ... 0000005702

Mis raadioühendust puudutab, siis selle skemaatika paneb laiatarbe juppidest kokku iga vähegi asjalikum tipiharidusega elektroonik.

Vastuvõtuseade võiks olla siiski 7 tollise, päikesevalguses vaadatava ekraaniga seade. Kes on iPhone kasutaja see teab, et iPhone 3.6 tolli on ikka lukuauk. Proovitud ka wecami pildi vaatamist ja kui kaameraots on algeline siis tunned ennast phone taga täieliku invaliidina.

Mis kõik ei tähenda, et idee on halb vaid siit väikesed disainijuhised, et kuidas asja edasi arendada ehk leiutise puhul see ülejäänud 90% tööst ära teha. Hinna osas räägime siiski odavast mõttes alates 50 000-st kroonist ühe kaamera-displei paari puhul. Eriti kui tegemist on väikepartiiga. Aga oleks täiesti paras pähkel Eesti elektroonikatööstusele.
Viimati muutis araterI, 15 Mär, 2009 9:13, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
vk1
Liige
Postitusi: 1609
Liitunud: 02 Juul, 2007 22:18
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

läheb liiga MilSpec´iks kätte .
minu idee oli 1x kordne üliodav vaatlusseade, mis oleks põhimõtteliselt vajalik kõige lihtsamate vaatluste jaoks a´la kas vaenlase tank keeras mineeritud teejupile, kas kolonn on juba käänaku tagant tulemas, jne. Vajutad oma miinivälja nupule ja ise jooksu.
Sporrenberg
Liige
Postitusi: 334
Liitunud: 21 Juun, 2007 9:05
Kontakt:

Postitus Postitas Sporrenberg »

Milline idee on jabur? Milline mõttevälgatus ei vajaks kaalumist? Millise maikas ja suunurga tossava pläruga "garaažhigeeniuse" novaatorlik lahendus ei vajaks tõsist suhtumist?

Vot siin ongi meie nõrkus. Matsikari oleme. Aga isenesest väga õppivad ja sitked sellised. Venelastel kui tahate teada on Kurtšatovi nimelise Instituudi alluvuses juba 1944 aastast nn "Hullumeelsete ideede kontrolli Instituut". Riigi ülalpidamisel ja muide väga salajane. Sealt tuleb ohtralt kraami. Parku 99,9% jäi Partei ja Valitsuse käsul, kuna ei läinud kokku "materialistliku maailmakäsitluse põhipostulaatidega" põhjatutesse arhiividesse parimaid aegu ootama...
Teatud protsesside tõttu hakkavad tänapeval need leiutised, aretised, hullumeelsused, päevavalgele ilmuma...
KŠP tehnoloogia- kesküttesüsteemide -jaamade, trasside kasuteguri tõstmine ca 35% (SS kapteni Coleri konverteri edasiaarendus, materjalid saadi Wewelsburgist) Eliton tehnoloogia - vee molekulaarstuktuuri muutmine vabade vesiniksidemetega - SS laboratooriumi 2 katselennukit lendasid 1945 (tähelepanu! tavaliste mootoritega - puhta veega) Piiteris sõidab nüüd teist aastat viis "kopeikat" samuti puhta veega. (Seadistuse hind 300 EUR). CC tehnoloogia - bakteriaalsete koosluste geeneetilise struktuuride muutmine KVTŠ tehnoloogiaga ja palju muud...

Paar aastat tagasi ilmus Venemaa ühes provintsiajalehes jutustus kellestki Sergei Murakinist, Severodvinskis (Arhangelski oblast) elavast "rahva-leiutajast".

Peale seda publikatsiooni rääkis temast ühtäkki kogu press - nii kohalik kui üleriigiline.
Nagu siis teatati, näitas Murakini poolt loodud hüdropneumo mootor Zukovskis, CAGI:s (Aero-Hüdrodünaamika Keskinstituudis) ülikõrget kasutegurit.

Instituudi teadlased tegid läbiviidud katseseeria põhjal järgmise otsuse: hüdropneumo mootorit võib kasutada mitte ainult kui ajamit või käitusseadet eri eesmärgiga masinates, aga ka nagu generaatorit, väikese ja keskmise võimsusega elektrijaamades.

Nobeli preemia laureaat, akadeemik Zhores I. Alferov sõnas sellest leiutisest: "Kuidas ja mis põhimõttel töötab see hüdropneumomootor me ei mõista- aga vaatamata sellele ta töötab!..."
Lisaks sellele "mõistusevastasele" mootorile üritab leiutaja patenteerida ka unikaalset tuulegeneraatorit millele samuti puudub maailmas analoog.
Paraku ei suuda leiutaja ise, ega valitsevad teadusringkonnad kirjeldada seadmetes toimuvaid protsesse olemasoleva üldtunnustatud terminoloogia abil.

Sergei Murakini leiutised vaatas läbi rahvusvaheline "Globaalenergeetika" nõukogu.
Kõrgetasemelise nõukogu liikmeteks on viis Nobeli preemia laureaati, hulk tuntud akadeemikuid ja professoreid.
Nõukogu liikmete tunnistusel, haaras neid, peale Murakini leiutistega tutvumist omamoodi "õudus".
Leiutised eksisteerivad ja töötavad, läbivad edukalt katseseeriad, aga nn. "üldtunnustatud" füüsika seadustele nad ei vasta.

Näiteks pole siiani suutnud keegi vastata küsimusele mille varal hüdropneumomootor töötab, omades sellist kõrget kasutegurit? Samuti ei suudeta seletada miks on Murakini muinasjutulise välimusega tuulegeneraatoril nii ennenägematult kõrge kasutegur, lisaks võimsus kuni 1000 megawatti?

Murakini oma sõnul põhinevad tema leiutised pöörleval liikumisel mis töötavad eripidiste aero- ja hüdrodünaamiliste keeriste kruvipõimumisel.
Paraku on see edasiliikuvate ja tagasipöörduvate keeriste põimumisteooria praegusele aerodünaamikakoolkonnale arusaamatu.
Kahesuunaliste keeriste põimumisteooriat ja Murakini mootoreid enim uurinud Astrahani Riikliku Tehnikaülikooli teadlaste sõnul võivad need leiutised põhjustada sellisel proosaliselt traditsioonilisel alal, nagu mootoriehituses otsese revolutsiooni.

Põhjus: pöörleva liikumise muutumisel edasiliikuvate ja tagasipöörduvate keeriste kruvipõimumiseks (ja ka vastupidi) puuduvad Murakini seadmetes täielikult sellised "asendamatud" detailid nagu vänt, keps ja väntvõll!
Raske uskuda, aga kõik töötab ja kuidas veel!

Murakini sõnul on tal veel teisigi leiutisi.
Aga ta ei kiirusta neid korraga avalikustama, sest tema sõnul: "...Ma väga kardan, et teadus ei peaks sellele koormusele vastu, sest õige on küll arenguga kiirustada, aga teha tuleb seda võimalikult aeglaselt!"
Oma sõnul loodab leidur väga, et ta leiutised rakendataks kõigepealt kodumaa hüvanguks.
Oma leiutiste kopeerimist ja teadmiste vargust leidur ei karda. Tema sõnul ei ole ta leiutanud midagi uut, kõik tema poolt loodu on lihtsalt kord juba olnud, aga unustatud vana.
Praeguses teaduses valitsevate teadmiste põhjal tema loomingut ei ole võimalik kirjeldada, veel vähem kellegi poolt kuritahtlikult kopeerida.

Novot.
Härrased, ka meie peaksime oma "Jaan Tatikatesse" tõsisemalt suhtuma.
Muidu jäämegi oma laudu Pihkvast tooma.
Nagu Kalevanõtš.
Sest tšuhnaad ei olnud kandlemängu kõrvel suutnud raamsaagi välja mõtelda....Kurb kaasmaalased!
Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Postitusi: 663
Liitunud: 08 Veebr, 2008 10:34
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Qtec »

Ajurünnaku ajal esile kerkivaid isegi väga ulmelisi ideesid ei tohi kritiseerida - seda teab iga juht ning osaleja. Seega, antud teemas kutsun üles kõiki oma kriitikanooli maha suruma ning vastupidi kaasa lööma lastes oma fantaasial lennata.

Kasutades väljamaa keelt: "Every great achievement is at first impossible." Tõlkes siis: "Iga tõeliselt suur saavutus on alguses tundunud võimatu ülesandena."

Ehk siis: "Rünnakule...!!"
Die another day
Liige
Postitusi: 45
Liitunud: 31 Dets, 2008 21:29
Kontakt:

Postitus Postitas Die another day »

setu kirjutas:http://www.overall.ee/webcam/

mängimist
Väga lahe pill, aga kui palju selline ka maksab?
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Sporrenberg kirjutas:Murakini hüdropneumo/.../Näiteks pole siiani suutnud keegi vastata küsimusele mille varal hüdropneumomootor töötab/.../Murakini oma sõnul põhinevad tema leiutised pöörleval liikumisel mis töötavad eripidiste aero- ja hüdrodünaamiliste keeriste kruvipõimumisel. Põhjus: pöörleva liikumise muutumisel edasiliikuvate ja tagasipöörduvate keeriste kruvipõimumiseks (ja ka vastupidi) puuduvad Murakini seadmetes täielikult sellised "asendamatud" detailid nagu vänt, keps ja väntvõll!
Kuule, ma kahtlustan, et Murakinil oli õigus. Tegemist on ammuunustatud vanaga. Mäletan, et lapsena sai seda suhteliselt lihtsalt proovitud. Kindlasti olete te ise ka lapsepõlves seda teinud. Mõte on väga lihtne, sai võetud kaks ümaramat, siledama pinnalist kivikest, ning siledamad pinnad vastastikku kokku pandud. Järgnevalt tuli sõbral mõlema käe pöial ja nimetissõrm kokku panna ning hakata ümber kivikeste tegema ringe - nii, et ühel kui ka teiselpool näpuotsad ühtiksid. Kive mitte puutuda. Ja selliseid ringe tehes 30 korda järjestikku. Katse lõpus proovida kivikesi üksteisest õrnalt eemaldada, ning tekib vastureaktsioon, sest kivikesed tõmbavad kokku.

tervitades,
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

kusjuures, see töötab igasuguse mateeriaga. olen isegi okkaid, piiatseid, etc jõuväljadega magnetiseerinud. Kruvi-põhimõte on lihtsalt loomulik jätk. Sisuliselt kui mõelda peegel-etc kaamerate objektiivide psion mootoritele ja need asendada pneumokruvi süsteemidega saaks teha üliväikseid kvaliteetseid objektiive.

tervitades,
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Kusjuures kõige parem "visuaalne" näide oli ka paar kuud tagasi Pealtnägijas - see oli täiesti naljasaade. Lugu oli Piiterist, kus ka üks meie Lasnamäe tädike mingist väga uhke ja pika nimega ( a la "Peterburi Telepaatiline .... Instituut") organisatsioonist tutvustas klaaskolvis paberist spiraali hõljumist. See on täpselt see sama, seal pole mitte midagi maagilist, ega nõiduslikku, ainult, et seda saab ka vähem graatsiliselt ja efektiivsemalt teha.

tervitades,

P.S. Võluvesi kaubamärk müüb vett "telepaatilise vee nime all". Pole ise nende tootmist näinud ega oska ka kommenteerida. Kuid lihtne füüsika. Toon järgmise näite: Jättes jalgratta kaheks nädalaks seisma - lähevad kummid tühjemaks (kusjuures: eeldusel, et kumm ei lase õhku läbi etc). Ja teiseks: Kui sa sõidad sama rattaga iga päev, siis kahe nädala pärast sul on ikka kummid õhku täis.

Ma loodan, hea lugeja, et ei ajanud teie pead paksuks, kuid pidasin oluliseks siinkohal lihtsate näidetega teemat illustreerida.

Sisuliselt, eeldusel, et tegemist on selle sama hüdropneumoga (aga ma ei tea, mis Võluvesi kaubamärgi all tegelikult on) võiks olla nö "rikastatud veega" mis peaks meditsiiniliselt vist ainult paremini imenduma organismi, kuid samas, kui see X-vesi seisab pudelis juba näiteks seesama kaks nädalat - ei oska ma hinnata kasutegurit.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Unmanned all-terrain modular transport vehicle Eli

Postitus Postitas setu »

Teema huvides, on viimased rahvusvahelised hanked üld-transpordi vallas kuum kõneaine. Paljud riigid vahetavad oma Offroad 4x4; 6x6, 8x8; 10x10 masinaid.
Tüüpiliselt uutele masinatele esitatavad nõuded: "Mine Protection of the vehicle fulfils STANAG 4569 level 3 requirements. Furthermore, the cabin is equipped with fastening points for modular Ballistic Protection armour kits up to level 3 according to STANAG 4569."

Elik idee on lihtne - eesmärk kaitsta autojuhti. Seeläbi aga tõuseb sõiduki üldkaal, et tagada võimekust kandejõu osas, kasutatakse võimsamaid mootoreid, etc. Soomustades - muutub autojuhi väljavaade läbi soomustatud "akende" ahtamaks. Lisaks eelnevale on tulemuseks ka kallis hind. - See on üldlevinud tendents kaasaegses militaarmasinaehituses.

Käesolevaga tutvustan ideed: Unmanned tracked articulated, all-terrain modular transport vehicle -"bandvagn UMV"

Pilt

- full payload-carrying capability (up to 3+3 ton...4+4 ton)
- 7.62 close-range antipersonel protection
- modular personnel carrier (up to 12+12) and a weapons platform for range of difficult conditions
- Small Unit Support Vehicle SUSV
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9122
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Unmanned all-terrain modular transport vehicle Eli

Postitus Postitas Kilo Tango »

setu kirjutas:
Käesolevaga tutvustan ideed: Unmanned tracked articulated, all-terrain modular transport vehicle -"bandvagn UMV"

Pilt

- full payload-carrying capability (up to 3+3 ton...4+4 ton)
- 7.62 close-range antipersonel protection
- modular personnel carrier (up to 12+12) and a weapons platform for range of difficult conditions
- Small Unit Support Vehicle SUSV
Ei kannatanud 1. aprillini oodata :-) ?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist