ASJALIKUD küsimused med. komisjonist ning ajateenistusest

Vasta
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

http://www.hot.ee/fiilike/ajateenistus.html väike spikker tulevastele ajateenijatele.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Postitusi: 1124
Liitunud: 02 Juul, 2005 7:48
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Selline küsimus et kui nüüd Lõuna-Eesti bürood augustis koondatakse Tartu siis saab riigikaitseosakond asuma Puiestee 114 ikka?
Nädalaid on möödunud ja keegi pole kõssanud, suht raske on tuleviku planeerida just töökoha suhtes kui valitseb teadmatus nii et otsustasin augusti keskpaigas vaba päeva nõutada ja ise kohal käia.
Teab ehk keegi ka kuna selles asutuses esimene ümberformeerimise melu läbi saab? Muidu ei lasta ehk uksest ka sisse.

PS kas kaitseväe seadustikus eksisteerib üldse mõiste "vabatahlik"? Tean naisi kes on läinud (ja pole kutsealused ometi) vabatahtlikult seega peaks ju olema ka meestele?...
kulda18
Liige
Postitusi: 166
Liitunud: 13 Mär, 2004 16:34
Kontakt:

Postitus Postitas kulda18 »

kuulsin sellist kõlakat, et scoutspataljon hakkab ajateenijaid vastu võtma, selliseid, kes soovivad peale ajateenistust selles väeosas jätkata. Oskab keegi kommenteerida.
bandidos
Liige
Postitusi: 77
Liitunud: 21 Juul, 2005 14:54
Kontakt:

Postitus Postitas bandidos »

KUI skaudid hakkavad ajateenijaid juurde võtma siis uhhh.... siis kaadriga ikke väga karmid probleemid!!!!!!... ju asi end kompromiteerinud...
Tõestisündinud lugu skautpatist<...tulid uued, värvatud mehed..ja üks neist, peale seda kui oli pool tunnikest ringi vaadanud, läks staapi, tühistas lepingu ja astus minema sõnadega..."rsk...TEIL pole siin KORDA!!!!...mis kuradi jamaga te siin tegelete!!"..nuja kui nüüd ajateenijad ka veel sinna saavad!?
canislupus
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 14 Veebr, 2005 13:23
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Rändur kirjutas:Sai helistatud, sekretär või kes seal valves on arvas et võimalik küll seega tasub vist endale pöialt hoida. Samas tõdes ta et see on küll esmakordne kui keegi vabatahtlikult tahaks ajateenistusse kui kutsealuste registrist kustutatud. Pidi osakonna juhatajale asja mainima. Loodan et see ka juhtub ja et vähemalt komisjoni kutsutakse sest teoreetiliselt peaks seaduslikust ja tehnilisest küljest kõik vinks-vonks olema.
Vat ei ole - ma samasugune sego, kes läks aastal 1996 Maneezi ja seal vaadati kui imelooma. Ja - mis te arvate? Arstid tunnistasid mu füüsiliselt igatpidi kõlbmatuks, kuigi omateada pole mul midagi viga olnud. Teise korraga õnnestus ja anti virila näoga piirang B. (naerukoht, sest see piirang ei huvita kedagi).

Mul oli ainult see asi teisiti, et ma polnud üldse kusagil kirjaski. No llihtsalt ei olnud olemas selle asutuse jaoks, kuigi vanust juba piisavalt.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Postitusi: 1124
Liitunud: 02 Juul, 2005 7:48
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Mnjah...

Seniks üritan end Kaitseliitu smuugeldada. Keegi siin enne mainis seda varianti aga ma kartsin et asi väga bürokraatlik. Üks kahest soovituse andjast aga arvas et ei tohiks kaua minna paberimajandusega. Abiks ikka seniks-kuniks (kui sinnagi sisse saab lipsti!)...

Üldiselt on see imelik jah et kui keegi kes vabatahtlikult tahaks minna peab end peale pressima hirmsasti. Ok ma pole veel eri asutuste uksi suurt kulutanud aga minu idealism saab vist küll mõned kenad mõrad :x
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Postitusi: 1124
Liitunud: 02 Juul, 2005 7:48
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Lõuna Riigikaitse osakonnas trehvasin telefoniteel mingile asjalikumale tegelasele kes oskas ka mu küsimustele veidi vastata. Arstlik komisjon 19. september, ise suurt eri asutuste uksi kulutama vist ei peagi v.a. perearstilt tõend. Eks siis näis kas ei ilmne mingi varjatud tõbi a la südamerike või vähk. Minek oleks siis oktoobris kui hästi läheb.
Imelik et Valgas ei osatud midagi sellist öelda juuli alguses... :?:

Edit: muideks kas seda keegi oskab öelda et kas peab olema tingimata kirjalik kutse arstlikku komisjoni või võib ka lihtsalt kohale minna öeldes "kästi tulla"? Kas tõenäoliselt tegi vastav kutsealuste osakonna ametnik ka mingi märke kui ta käskis sel päeval ja kella ajal kohale tulla? Asi selles et kutsealuste registris mind ei ole ka enam, mingil veidral viisil ...
Uuesti helistada on veidi imelik, jääb väga sõjahullu mulje.
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Postitusi: 381
Liitunud: 05 Aug, 2005 22:08
Asukoht: siin-seal
Kontakt:

Sport ja ajateenija

Postitus Postitas Takishi »

Ehhee nüüd on aeg niikaugele arenenud et kohustuslikku sõjaväeteenistust ajateenijana pole võimalik kaugemale kui 1,5 aastat lükata. Seadusi väänates saaks küll hakkama, aga et isikliku eluga sobiks on just siis aeg see ära teha.

See peaks vist olema õige koht, kus küsida , mida sõjaväes vaja läheb. Ma ei mõtle seda et .. joosta vaja.. kõhulihased ja kätekõverdused, vaid üldse, mis üllatusi kellelgi on tulnud? Näiteks täisvarustuses metsa all müttamas olles või mõnel muul üritusel. Või peaks üldse poksitrenni minema aastaks-pooleteiseks :D üldfüüsiline kannatab mul praegu täitsa paljutki ära. Ja kuidas kaaluga näiteks lood on, kas tasub endale kilod peale süüa enne minekut või just peaks alla võtma?
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Postitusi: 1378
Liitunud: 31 Jaan, 2005 19:45
Asukoht: Planeet Maa
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Mina soovitaksin lisaks heale kehalisele vormile kaasa võtta optimistlik-sõbraliku meele ja vähenõudlikkuse.
Sellest peaks piisama :wink:
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Postitusi: 2056
Liitunud: 22 Veebr, 2005 12:20
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Positiivne kuulda sellist õiget suhtumist, loomulikult käi ära. Alati tuleb kasuks hea füüsiline ja vaimne vorm. Unusta korraks tsiviil ja tunne asjast mõnu :)
Kui on probleem, tõmba lõuga
marksman
Liige
Postitusi: 605
Liitunud: 15 Nov, 2005 15:58
Asukoht: kaardilt sa seda kohta ei leia;)
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

oleneb muidugi kuhu ja mida tegema lähed (mõtlen siin all väeosa) noorteaeg on piisav füüsiline, usu mind. meie noorteaja lõpus tegid kõik KVKVKT ära, peale ühe "suurema" kuti. ja norm tulemustele kusjuures.
kaasa võta pigem selline mõtteviis, et Eesti OKUPEERITI NL-i poolt. seda ei taha need võõrkeelsed kuidagi uskuda. usu mind, sellega tekib probleeme :!:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Treening teeb imet iga inimesega, kuid eraviisiliselt pole paljudel selleks lihtsalt püsivust ja tahtejõudu.

Minul oli 5-6 klassis probleeme 1km järjest sörkida ja ei tõmmanud kangil isegi käsi kõveraks. Keskkooli lõpus võisin iga päev 10 km joosta, tõmbasin 14 korda lõuga ja tegin 30 sekundiga 45 "pumpa" (olen üle 100-kilone). RKO-s plaksutati õnnest käsi.

Kõik on kinni tahtejõus ja visaduses, isegi mitte niipalju füüsilistes eeldustes.
Kasutaja avatar
Heiks
Liige
Postitusi: 334
Liitunud: 23 Dets, 2003 20:47
Asukoht: Reval
Kontakt:

Postitus Postitas Heiks »

Kui kasarmutoas saab voodeid valida, siis vali voodi mis pole ukse all/kõrval ja mis kohe uksest silma ei paista. Siis elu rahulikum :-).
Kaalu juurde süüa pole mõtet, söögiga sõjaväes probleemi ei ole.
Midagi erilist kaasa võtta ei tasu, kui selgub, et on miskit vaja, saab alati kodust järele saata.
Esimestel päevadel ole kõiges "harju keskmine", siis ei jää seerudele silma alla ja väldid "lemmikuks " sattumist nii heas kui halvas mõttes. Küll normaalsed suhted tekivad siis ajapikku.
Ja nagu eespool öeldud, võta kaasa kerge huumorimeel ning vähenõudlikkus - ole valmis kõige hullemaks, siis pole asi üldse hull.
Palju edu!
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Postitusi: 381
Liitunud: 05 Aug, 2005 22:08
Asukoht: siin-seal
Kontakt:

Postitus Postitas Takishi »

Kapten Trumm kirjutas:Minul oli 5-6 klassis probleeme 1km järjest sörkida ja ei tõmmanud kangil isegi käsi kõveraks. Keskkooli lõpus võisin iga päev 10 km joosta, tõmbasin 14 korda lõuga ja tegin 30 sekundiga 45 "pumpa" (olen üle 100-kilone).
no oleneb ka kaalu ja pikkuse suhtest, muidu päris muljetavaldav :D tegeled ikka edasi kah?
lõuatõmbega oli mul nii et suutsin 5-8 tk teha järjest, kuu aega pusimist ja tulemus oli 20, nüüd üritan seda taset hoida.
Heiks kirjutas:Kui kasarmutoas saab voodeid valida, siis vali voodi mis pole ukse all/kõrval ja mis kohe uksest silma ei paista. Siis elu rahulikum :)
Sellelaadne kogemus mul on, suvel spordilaagris nooremana.. olin ukse all.. ja sain iga hommik treeneri vihavalangud endale.. Ta oli ikka tõeline fanatt.. piinas meid ja rääkis kuidas meist saavad head sõdurid et meiesugused peavad vastu jne.. tal foobiad, ise oli vene sõjaväes umbes viie-kuuekümnendatel. jaa, ma mäletan, kuidas alguses oli see meie jaoks šokk aga pärast oli päris hea, kõik asjad toimusid kella järgi ja joostes. Karistustena pidi tööd tegema..

ja selle okupeerimise koha pealt.. kui mina võimule pääseks siis rebitaks pronkssõdur suure laksuga maha! umbes nii.. eks ta reaalselt kukuks teistmoodi välja aga umbes selline mu suhtumine on :)
seda ei taha need võõrkeelsed kuidagi uskuda. usu mind, sellega tekib probleeme
Ee.. mis mõttes võõrkeelsed.. mis positsiooni need võõrkeelsed okupeerimist mittetunnistavad isikud omavad siis?
Slinky
Liige
Postitusi: 298
Liitunud: 13 Apr, 2005 21:20
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Slinky »

noh ivanid koos kõik, ja eks nendega alati probleeme, sellised agressiivsed tüübid nii et tuleb selles suhtes ettevalmistada, et üllatusi poleks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist