Gripp, ebola jt. epideemiad

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Postitusi: 1069
Liitunud: 10 Juun, 2005 8:57
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

Ähh, see seagripp on ülevõimendatud jamps ja ei midagi muud. Lihtsalt sai valmis vaktsiin ja see vaja maailmale maha müüa. Ja nüüd siis taotakse seda tam-tammi nii et vähe ei ole. Mida see vaktsineerimine aitab? Mitte midagi ... Mõned aastad tagasid meid kohustuslikus korras töö juures vaktsineeriti. Kõik kes said gripi vastu vaktsineeritud olid vähemalt kaks päeva nii haiged, et pilt kohati kadus eest. Need aga kes sel päeval tööl ei olnud, need oli terved.
Nii et oleks viimane aeg paanikaosakond sulgeda ja järgida tavalisi viirusehaiguste puhul kehtivaid ohutusnõudeid ning kogu lugu. :wall:
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
soadf
Liige
Postitusi: 1194
Liitunud: 03 Mär, 2005 23:15
Asukoht: Kuressaare
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Täitsa tavaline kisa nagu iga aasta, see aasta rohkem ,kuna vaja muudest probleemidest eemale juhtida. Kodus peab olem pudel viina ja purk mett sellest täitsa piisab. Mitte lasta omale mingit solki sisse süstida!
Kui pihta ei lase,siis vähemalt mööda lased!
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Postitusi: 397
Liitunud: 30 Mai, 2009 10:16
Asukoht: TLN, Võru, Värska
Kontakt:

Postitus Postitas gvardimatros »

ehk aitab haigus hoopis meil tööpuudust leevendada :write:

ühed surevad, vähem töötukassa väljamakseid

matusebürood saavad tööd

laenukontorid annavad matusteks laenu

inkassofirmad nõuavad sisse matusteks võetud raha
ja kui hakkama ei saa

siis tulevad kohtutäituritest raipesööjad

selle kõige tagajärjel matusteks laenu võtnud pereliige
lõpetab oma elu enesetapuga ja taas kõik saavad tööd 8)
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
vanahalb
Liige
Postitusi: 2618
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Marissa kirjutas:Mõned aastad tagasid meid kohustuslikus korras töö juures vaktsineeriti. Kõik kes said gripi vastu vaktsineeritud olid vähemalt kaks päeva nii haiged, et pilt kohati kadus eest. Need aga kes sel päeval tööl ei olnud, need oli terved.
Vaktsiin ongi minuteada haiguse nõrgendatud tüvi. Süstitakse gripiviirust, see põetakse kerges vormis läbi ja edaspidi on inimene selle vormi suhtes immuunne.

Ma pole gripivaktsiini just sellepärast kunagi lasknud süstida. Gripi vorme on vist sadade kaupa ja tõenäosus, et just õige vaktsiin juhtus pole kuigi suur.
Ja üldse olen pigem seltsimees Lukašenkoga ühte meelt. Muide, ukrainlased prognoosisid, et nende pandeemia lõpeb valimiste päeval. Praegult on see võimas relv valimisvõitluses.
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

soadf-i ja kaardiväemadrusega ühel nõul, mõlema seisukohad mulle sobivad, isiklikult pole (ptüi-ptüi-ptüi) alates 85-dast aastast kordagi haige olnud (siis kah vist viilisin millestki kõrvale). Sporti ei tee, viina ei joo (joon õlut), suitsetan. Viimati kui perearstil käisin, siis lasksin profülaktika mõttes vererõhku mõõta, see kah nagu kolmekümnesel (praegu olen 39 vana), suht tihti tarbin söögiks päev läbi ainult vorsti ja saia, joogiks limps ja Värska originaal (see õige sinakas pudel, millest ka maitsestatud vett tehtud on), Värskat kulub mõni päev 3 liitrit. Füüsilist tööd teen umbes kord kvartalis, magu on kah senini vähemalt korras (alla viie volli õlut ei kannata ainult, siis võtab kannika lahti :twisted:, õige mark on ikka Alexander).
See on ikka pigem inimeste häda, kes iga vähimagi ebameeldiva enesetunde puhul lõhuvad omale peoga tablette näost sisse, loomulikult ei saa organism enam aru, mille vastu võidelda, aga samas igasugu batsilutsikad harjuvad nende rohtudega ja loovad uusi vorme.
Mingist kohast sai kunagi välja loetud, et gripi kui sellise vastu polegi ravimit olemas, organism peab selle ise ära kustutama, nn. ravimid ainult leevendavad sümptomeid, samas õhutavad viirust muteeruma.
sitt päev, kellele kurdad
karrvik
Liige
Postitusi: 350
Liitunud: 01 Veebr, 2007 12:43
Kontakt:

Postitus Postitas karrvik »

Ok, ei viitsi vaielda. Nagu ikka-ju meie kõvad sibula-mee-viinaravijad oma kõrge keskmise elueaga riigis on pädevamad oluliselt kui lollid ja nõrgad ja ärahellitatud lääne paniköörid. Nõustun täielikult ja tunnistan oma eksimust. Oma kompetentsust näitas eriliselt üks eelkirjutaja kes pakkuss et siga seda viirust koos inimesega laiali veab. Jah, siga on KA selles nimekirjas. Ja sealaadsetest kellega me keegi kunagi ilmselt kokku ei puutu-kass näiteks. Viisakas gripikene levib inimeselt inimesele jne mitte ei ratsuta kõigi seljas. Võrdlus linnugripiga-kas riigid ostsid linnugripivaktsiine ja ravimeid? Mina küll pole kuulnud. Ja seisukohti jagan kahjuks mitte enda omi kui pigem abikaasa omi-ta nimelt arst ja seda poole kohaga põhjanaabrite juures. A noh, ilmselt ta näeb-kuuleb oluliselt vähem(töötab vist kinnisilmi) kui kohalik leheneeger.
voina k voinu, a obeb-po rasparjadku!
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Piltlikult arstid läinud ja kuue küla peale on vaid üks zoovet ja ämmaemand
On-on. Tead, valgusallikas, ma võin sulle saladuskatte all öelda, et posti veavad nad (ikka veel) sigadega. Ja kaduneljapäeva öösiti söövad lapsi. Puumündid on käibes. Ning valdav osa elanikkonnast on kirjaoskamatu. :evil: Millal viimati käisid, et lõugu tead lõksutada? Minu viimane reis sinnakanti oli augustis, sinu andmed paistavad märksa värskemad olevat
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1475
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Mind seagripp ei kohuta. Meenutades ajateenistust ja meie väeosa med-personali suurepäraseid saavutusi, ostsin endale aegsasti viis tuubi spordikreemi.

Muuseas ei maksa veterinaare maha teha. Nemad ravivad üsna edukalt patsiente, kes ei oska kurta, mis neil häda on ja nad tegelevad tihti (näiteks suurfarmides) just kiirelt levivate taudidega.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Pole riigikaitse küsimus?

Well.

Tegelt eespool sai lausa mainitud, et tegemist on teemaga, läbi mille paistab hästi välja (taas)kord Eesti riiklik mõtlemine - oleme pragmaatilised ja Taara (Jahve) avitab. Ja nagu te näiete, paistab Eesti Õhukese Vabariigi püksitagumik läbi ka mujalt. Et polegi kamin see kurjuse kehastus, samasuguseid fukujamastumise ilminguid paistab ka mujalt. Ehk tegemist on riikliku mõtlemise probleemiga, mille allikas ei asu tengelpungas, vaid kõrvade vahel.

Soomlased on üldse ühed paniköörid ja ülereageerijad. Meile, pragmaatilistele ja innovatiivsetele eestlastele nad vastu ei saa. Soomlased ehitavad Hornetite varjendeid graniitkaljusse. Meie ehitame õhuturbele igast küljest avatud seisuplatsi. Soomlased ostavad vanakraamiturult tanke ja raskerelvi, meie suurendame Afganistani kontingenti. Kui soomlased ostavad külgmiine ja puurivad tunnelitesse lõhkelaengu auke, siis meie täiustame digivormi ja võtame kasutusele lahingvesti. Kui soomlased viivad läbi massiivseid reservide harjutusi, siis meie võtame peastaapi lisaks NATO-asjatundjaid ja ehitame valmis praak-vabadussamba (vähemalt innovatiivne). Kui soomlaste juures tehti ettevalmistusi pandeemiaks juba gripi leviku algusest, siis meie hakkame rabelema siis, kui hilja on. Parem hilja kui mitte kunagi. Nagu näha, oleme me pragmaatilisemad ja kavalamad!

Tegelikult on Eesti igati targalt käitunud - ei maksa valmistuda hädade vastu, mida ei pruugi tulla.

Tegelikult on probleem selles, et eestlased ei kanna hästi oma riiki välja. Oma riik on must, räpane ja kohati verine töö. Meie oleme rohkem ullikestest laulurahvas - selline rahvas saab pikaajaliselt õitseda vaid mujalt tulnud isanda käe all - mida meie ajalugu korduvalt kinnitanud on.

Seagripp vs linnugripp=siga vs kägu. Linnugripi inimeselt inimesele nakkav tüvi ei osutunud elujõuliseks, samuti ei toimunud kardetud massilist linnugripi nakatumist lindudelt inimestele. Seagripp on praeguseks aga osutunud elujõuliseks ja inimeselt inimesele kenasti nakkavaks. Ja erinevalt linnugripist on praegune levik inimeselt-inimesele massiline.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

corvus kirjutas: Sisuliselt on tegu pandeemiaga, millesse haigestumisel on eriti karmid (ka fataalsed) tagajärjed kohtades, kus grippi kui sellist teatakse vähe või kus infrastruktuur ja ühiskondlik vastutustunne riigi tasemel on miniaalne just üldlevinud arstiabi kontekstis.
Aga kas meil saab olukord olema väga palju erinev, kui iga arsti kohta tuleb 500 haiget ja igale haiglakohale on 20 abivajajat? Meie "pragumaatiliste haigla äriühingute" ja riigi null kriisivarusid ei hakka üldse lahkama. Meie tervishoiusüsteem on ju rajatud valemiga x arsti y arvu elanike kohta, mitte x arsti y arvu haige kohta. Igal pool mujal on nii - hullemaks on kriisiettevalmistused, teenistusse kutsutakse endised arstid, sõjaväemeedikud, vabatahntlikud jne jne, võetakse laost välihaiglate varustus ja hakatakse tegema. Sõjavägi paneb oma haiglad käiku.

Siis hakkavad meil haiglate koridorid, keldrid ja peldikud olema täis madratsitel vähkrevaid haigeid, kelle peamiseks arstiabiks saab olema õe toodud märg kalts otsaesisel või aspiriini tablett. Gripihaiged hakkavad koperdama igal pool ringi ja seda tõve edasi levitama.

Ma loodan, et midagi ei juhtu, kuid kui juhtub, siis on igaühe päästmine igaühe enda asi, sest ülekoormatud ja kriisideks nullvalmidusega riiklikult meditsiinisüsteemilt erilist abi loota ei ole. Sest meie moto on "ei maksa valmistuda millekski, mida ei pruugi juhtuda".

Eesti meditsiinisüsteemi häda pole mitte tase (Ukrainast oleme kindlasti paremad), vaid selle "õhuke" olek - kutselisest süsteemist piisab üksnes väga hädapäraseks, kuid nö massmeditsiiniks on riigi ettevalmistused olematud. Erinevalt soomlastest, kes on neid asju drillinud juba sügise hakust alates.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

corvus kirjutas:Hollywood on nüüd ka veel lisaks Rooma ajaloole ja paljudele muudele asjadele vist veel gripiviiruse ka ära dramatiseerinud?
"Haigla kordidorid täis hingevaakuvaid inimesi"?!


Mina kirjutasin midagi muud, miks sa sõnu suhu topid?
Siis hakkavad meil haiglate koridorid, keldrid ja peldikud olema täis madratsitel vähkrevaid haigeid, kelle peamiseks arstiabiks saab olema õe toodud märg kalts otsaesisel või aspiriini tablett

PS! Kogu Eesti avalik sektor on muideks õhuke! Vaata elanike arvu!


Argumendina nullväärtusega loba.

Selleks puhuks on ka rikastel soomlastel reservid ja tsiviilvõimekuste töölepaneku süsteem, mis isenesest ei maksa midagi märkimisväärset - inimese hoidmine kuskil andmebaasis ja kord aastas tema kontaktide ülekontrollimine on väga odav nali - meie hästi rikas riik pole erinevalt Soomest sellest tänaseni aru saanud. Eestis ei teata isegi seda, mitu siin koolitatud arsti Soomes tööl on.

Eesti puhul ei päde argumendid "raha" "elanikkond" "SKP" jne, sest meil on tegemata justnimelt see kõige odavam komponent - kriitiliste inimeste üle arvepidamine ja nende andmete perioodiline värskendamine, nö töö reservidega. Mitte ainult riigikaitses, vaid ka mujal.

Eesti riikliku porno musternäidis oli aprillimäsu ajal vabatahntlikult end kirja pannud 1500 abipolitseiniku saatus, kellest õpetama vaevuti vaid tillukest käputäit. Need oleks pidanud peale tausta-sõela läbimist kõik välja õpetama ning politsei reservina kirja pannud. Kõik nad oleks sellega hea meelega nõus olnud. Ja kui tekib järgmine "olukord", siis pole muud, kui neli dispetserit teevad pool päeva kõnesid ja kaks politseipataljoni on olemas. Aegamööda muretseda vajalik varustus ja suur hulk arvestatavat võimekust on saadud kommiraha eest. Analoogselt on allavett lastud vabatahtlik tuletõrje (oman just kogemust ühe komando tekkeloos esinenud kivide-kändudega) ja kindlasti veel üht-teist, misa annavad palju võimekust väikse raha eest. Pushitakse aga miskipärast just seda kallimat komponenti, mis on küll 1/3 parema tasemega, aga 10 korda kallim. Sest mõnes ministeeriumis ei taibata, miks neid vaja on.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Pole tegelikult vahet kas räägime Venemaast (loe Jaanus Piirisalu blogis ilmuvat) või Ida-Ukrainast + veel mõned rajoonid
Ahaa, et siis juba räägime Ida-Ukrainast juba...ennist võtsid ikka kogu riigist jutustada :twisted: Eks siis teeme ka Eesti kohta üldistusi näiteks Vasknarva ja Sillamäe suvilakooperatiivide näitel!!!
Aga, nagu sa isegi suuremeelselt tunnistad, vaidled sa siin asjadest, millest tegelikult suurt midagi ei tea. Paraku...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
B2 Spirit
Liige
Postitusi: 298
Liitunud: 04 Mai, 2009 14:31
Asukoht: Paldiski/Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas B2 Spirit »

Lemet kirjutas: Aga, nagu sa isegi suuremeelselt tunnistad, vaidled sa siin asjadest, millest tegelikult suurt midagi ei tea. Paraku...
Ja mitte ainult siin, vaid üsna laia ampluaaga erinevates teemades...
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

corvus kirjutas:Teadmised, mu kallid kaasfoorumlased, on suhteline mõiste. Ignorants ja kivistunud arusaamad on palju hullem..
Vaat selles osas olen ma sinuga 100 % nõus!! :wink:

Aga (OT küll, sry) lugedes antud linki, jäi silma lause
Therefore, as an Americian living in Ukraine
ja tuli meelde hiljutine Abdul Turay arvamus PM ning sealkirjeldatud ameeriklase arvamus eesti naiste kohta.
Ta on 28-aastane ameerik­lane, meeldiv, õpib kraadiõppes, on tark ja et asi oleks veel lihtsam, ka valgenahaline. Ta on Eestis viibinud üle kahe aasta. Selle aja jooksul ei ole tal õnnestunud kohtamas käia mitte ühegi, jah, mitte ühegi naisega. Ta ütleb, et tal on eesti naistega raske rääkida millestki mõttekast.Tema sõnul on eriti raske kõnelda naistega, kes pole kunagi välismaal viibinud.

Selgitamaks, kui suur farss on kõik, mida tavaliselt selle teema kohta ajakirjanduses avaldatakse, meenutame veel kord toda naisteajakirja kavandatud ümarlauda. Lõpuks nad leidsid kellegi, kes oli valmis sellel osalema. Ja kes oli asjatundja eesti naiste alal? Seesama meie John Doe.
Kanname eeti naised maha??? Ameeriklane ju ütles...
Aga eriti hea oli artikli lõpp, näitamaks pahatihti esinavat "asjatundlikust"
John Doe asjad on aga ülesmäge liikuma hakanud. Ta kohtus Vapianos blondi ja jutuka ettekandjaga, kes talle väga meeldib.

«Miks sa teda välja ei kutsu?» küsisin ta käest lõunasöögi ajal. «Mida sa üldse temast tead, nime ikka tead?»

«Ma tean tema nime. See on Opi... eee, Opilane,» vastas ta.
Muideks, egas see ometi mitte USA ei ole, kes läbi aegade oma üldrahvaliku meditsiinisüsteemiga puntras on?? Erinevalt näiteks soomlastest. Ukrainlaste meditsiinisüsteem jätab loomulikult soovida paremat, aga see sinu väide, et tegu on " olematu hügieeni ja arstiabiga" noh, jah, iseloomustab ikka päris hästi ütleja taset.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mulle jääb siiamaani uduseks corvuse motiiv hakata igas võimalikus teemas pragmaatilisuse, rahvaarvu vms argumentidega uljalt kaitsma Eestis lokkavat julgeoleku- ja kriisiküsimustele riiklikul tasemel vilistamist ja ülejala laskmist.

Isegi seal, kus universaalne rahaprobleem takistuseks pole.

Eestis on imelik riiklik mõtlemine. Kui küsimus on päästeametnike palgafondi kärpimises, siis tehakse seda tuima näoga valmisoleku arvelt. Komandosid pannakse lihtsalt kinni või vähendatakse meeskondade arvu.Valmisolek oli aga enne kärpeidki olematu, sest lipsudes toredad inimesed Laial tänaval arvasid tõsimeeli, et 3-miljoniline päästeauto on probleemide universaalne lahendus.

Samas ei paista kuskilt vabatahtliku tuletõrje arendamist kui odavamat alternatiivi kutselisele tuletõrjele, millega saab katta "augud", mis laiutavad maapiirkondades. Vabatahtlik tuletõrje sõltub tänini omavalitsuste suvast - kohustust seda korraldada omavalitsusel ei ole. Palka seal ju keegi ei saa, vaja on kütuseraha, komando hoonet ülal pidada ning tehnikat - paraku lükkab Päästeamet sinna lihtsalt oma vanarauda, andmata remondiraha.

Lihtsalt üks näide, kuidas Eestis reaalne elu käib. Tehnika on tore, kuid reaalset inimmassi see ei adenda.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist