ASJALIKUD küsimused med. komisjonist ning ajateenistusest

Vasta
davidsoniharald
Liige
Postitusi: 1000
Liitunud: 16 Veebr, 2010 22:57
Kontakt:

ASJALIKUD küsimused med. komisjonist ning ajateenistusest

Postitus Postitas davidsoniharald »

Hea sõber ja töökaaslane läheb peatselt sõjaväkke. Tõenäoliselt peale ajateenistust enam Eestisse ei naase, kuna on Soome kodakondne ja siine elu ei istu talle. Tahaks talle midagi mälestuseks kinkida, midagi sellist millest tal ka ajateenistuses kasu oleks.

Kas kellelgi on mingeid häid ideid? Ise olen suutnud ainult laigulise bensiini välgumihkli (Zippo) peale mõelda. Ta suitsu mees ei ole nii et see ei oleks väga praktiline kink.

Ideid? Mõtteid?

PS. Mul endal käed küljes ja metallitööd teen leiva teenimiseks, seega võin vabalt ka ise midagi valmis nokitseda. IDEE on puudu... :oops:
Kasutaja avatar
kanakukk
Liige
Postitusi: 247
Liitunud: 22 Mär, 2008 22:57
Kontakt:

Postitus Postitas kanakukk »

Võib-olla mingi pläsku, kuhu oleks aastaarv ja nimed sisse löödud?
"Me oleme nii lootusetult inimpalge minetanud, et igapäevase kasina leivapalukese pärast anname ära kõik: põhimõtted, oma hinge – kõik võimalused tulevastele põlvedele, et mitte ainult ohustada oma ebakindlat eksistentsi." A. I. Solženitsõn
Kadalipp
Liige
Postitusi: 324
Liitunud: 21 Mai, 2006 15:16
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Kadalipp »

Kui raha pole probleem siis midagi järgnevatest: Luminox militaarne käekell, KA-BAR/Glock/vms nuga, Leatherman Multitool, airsofti 1:1 koopia tema teenistusrelvast, Contour HD 1080p kiivrikaamera, ilmastiku-/ tuulekindla leegiga välgumihkel, vinge taskulamp (kaasfoorumlaselt kalleb-ilt), GPS, suve/talve torusall ja shemagh - kõik OD, Belleville Gore-Tex saapad, Gore Tex vorm ja kindad, Blackhawki taktikaline püksirihm, ESS Ice 2.4 kaitseprillid (eriti kui inimesel on silmadega probleeme - saab sisse osta RX sisendid optilistele klaasidele ning täiesti kasutatav igapäeva elus kas või päikeseprillidena), USA MRE toidupakke, korrektsed Dog-Tagid jne.

(Ei võtnud arvesse kriteeriumi, et peab kindlasti olema ajateenistuses praktikas kasutatav asi. Lasin mõttel lennata.)
nokkloom
Liige
Postitusi: 251
Liitunud: 03 Nov, 2008 20:38
Kontakt:

Postitus Postitas nokkloom »

Väike tanki mudel :).

Aga, et sellest kasu ka oleks? Äkki korralik taskunuga (või puhtad sokid :P).
kulda18
Liige
Postitusi: 166
Liitunud: 13 Mär, 2004 16:34
Kontakt:

Postitus Postitas kulda18 »

Multitool taskunuga oleks hea kingitus!
Te ei usu mind juba siis, kui ma räägin maistest asjadest, kuidas te usuksite siis, kui ma teile räägiksin taevaseid asju?" Joh. 3,12
Kasutaja avatar
Standartenführer
Liige
Postitusi: 156
Liitunud: 09 Juul, 2006 14:43
Kontakt:

Postitus Postitas Standartenführer »

Kingi talle soovitus: "et niikui väravast sisse astud, esimene mees kes parema käe alla satub, pane vastu tatti, siis on sul seal norm" :D
Ja kui teenistus läbi saab, ole sel päeval tal väravas vastas ja suru kätt ning ütle: "teretulemast meeste sekka" :)

Kummagil juhul ei pea asja tõsiselt võtma aga kindlasti on su sõbral siis nii minnes kui tulles nägu naerul ja meel hea.
8)
Seda asja seal ei saagi väga tõsiselt võtta. Need taskunoad, pläskud ja tulemasinad on pmst täiesti kasutud asjad seal ja võimalik, et ilma nendeta on isegi kergem.
Aga sõbra soovitus on teine asi, hoiab meele tugeva.
:mrgreen:
Luciano
Liige
Postitusi: 1132
Liitunud: 07 Veebr, 2007 18:21
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

ega nende laiguliseks värvitud asjadega tegelikult metsa või õppustele tasu minnagi. Näinud küll ja veel mehi kes rohusees neljakäpakil korraks käest maha pandud laigulist taskunuga või pastakat otsivad.

Aga heast taskunoast/multitoolist on sõjaväes alati kasu.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
B2 Spirit
Liige
Postitusi: 298
Liitunud: 04 Mai, 2009 14:31
Asukoht: Paldiski/Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas B2 Spirit »

Leatherman on kõige asjalikum kingitus üldse.
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
HeiniR
Liige
Postitusi: 2017
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Leatherman on tõesti hea ja on võimalik saada korralik asi ca. 700-800kr eest, eriti kui missimeestelt küsida.
Odavam asi on hea väike termos, mis tegelikult on väga hea asi igal aastaajal. Soe jook võib vahel isegi väga kalliks saada. Oleks üsna palju andnud kui luurelaagris oleks selline asi olemas olnud :twisted:
davidsoniharald
Liige
Postitusi: 1000
Liitunud: 16 Veebr, 2010 22:57
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

HeiniR kirjutas: Leatherman on tõesti hea ja on võimalik saada korralik asi ca. 700-800kr eest, eriti kui missimeestelt küsida.
Multitooli mõte meeldib mulle endale ka kõige rohkem, mehaanikud nagu me elukutselt oleme. Teiste töökaaslastega koopereerudes ei käi ehk üle jõu ka. Ainult, kust nende missimeestega kontakti saada...?
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

kui nüüd ausalt ja tõsiselt soovitada, siis:

a) aspiriin (mitte lahustav) ja kõige kangemad valuvaigistid (viimaseid on juba raske saada);
b) naiste kõige paksemad sidemed ja plastikust villiplaastrid viimased tuleb ennem rännakuid külge panna + valuvaigistid kaasa - nimelt on kombeks peale rännakuid anda linnaluba; teine variant on see päev hospidalis veeta);
c) kõige väiksemate mõõtudega digifotokas (boonus).

tervit,
Viimati muutis setu, 02 Juul, 2010 9:22, muudetud 3 korda kokku.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Jux_
Uudistaja
Postitusi: 12
Liitunud: 02 Mai, 2010 13:03
Kontakt:

Postitus Postitas Jux_ »

Kõike praktilist saab ta ju kaitseväest. Minu meelest oli isegi mingi selline reegel, et noore ajal oma isiklikku varustust kasutada ei tohi. Plasku sobiks peale teenistust kingiks.

Kuigi ajateenistus on nii loffa ja ei anna võrrelda mis vanasti oli, jada, jada ... siis minul ja eks kõigil ilmselt kammib seal vahel ikka ära. Parim asi, mis minulle natuke puhkust ja vaheldust sellest kohast pakkus, oli raamat. Seda sai nädala vahetusel ja teinekord isegi toimkonnas lugeda. Selline time-out minu jaoks oli seal päris kosutav. Kusjuures kirjanduse kohapealt ei soovitaks ma midagi militaarset, mis ilmselt teile, ajaloofanaatikutele, kohe pähe torkaks. Neid telliskivi seinu ja okastraate näeb ta enivei, kuhu iganes ta ka ei vaata. Selles suhtes, mida kaugemale ta raamatut lugedes sellest kohast pääseb, seda paremini see mõjuks. (Ise lugesin seal J.M.Aueli Koopakaru hõimu - pisikese homo-sapiensi tüdruku elust neandertaalaste hõimus)

Raamat võiks olla midagi, mida oleks kerge lugeda (st. autoril peaks olema ladus jutt). Ise soovitaks sellist raamatut: Robin Hobb - Salamõrtsuka õpilane. Raamatu arvustus. Või kui milaarteemast üle ega ümber ei saa, siis soovitaks nende, Eesti kaitseväelaste, loomingut: Tamur Kusnets - Hundipäikese aeg, Leo Kunnas - Gort Ashryn: I osa.
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ei ole paremat raamatut sõjaväes lugemiseks kui surematu Švejk... :wink:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Jux_
Uudistaja
Postitusi: 12
Liitunud: 02 Mai, 2010 13:03
Kontakt:

Postitus Postitas Jux_ »

Nõustun.
Kasutaja avatar
medal
Liige
Postitusi: 756
Liitunud: 16 Jaan, 2008 23:20
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Lemet kirjutas:Ei ole paremat raamatut sõjaväes lugemiseks kui surematu Švejk... :wink:
Švejkiga on see häda, et hoolimata oma paksusest, kipub ta kole kiiresti läbi saama. Tegu on lihtsalt niivõrd ladusa jutuga.

Sattusin kunagi raskesse õnnetusse ja olin tõsise kõhuvigastusega haiglas. Mõtlematult lasin omale lugemiseks Švejki tuua. Ilmnes, et naermine võib olla väga piinarikas kui kõht on paarikümne õmblusega nii seest- kui väljaspoolt kinni tõmmatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist