Adolf Hitler.

Väljapaistnud isikud -- sõjaväelased, riigitegelased jmt. Kellest iganes peate vajalikuks kõnelda sõjandusega seoses.
Vasta
Vandersell
Liige
Postitusi: 74
Liitunud: 08 Veebr, 2010 0:11
Asukoht: Internetis.
Kontakt:

Bormann

Postitus Postitas Vandersell »

Martin Bormann olevat paljude väga kaalukate andmete järgi olnud Nõukogude Liidu spioon.. Ka olevat ta natsikuritegudega seoses, millest Hitler polevat teadlik olnud, ülimat julmust üles näidanud.
Andres
Kasutaja avatar
wirxx
Uudistaja
Postitusi: 3
Liitunud: 18 Veebr, 2010 11:16
Kontakt:

Postitus Postitas wirxx »

Vandersell
Liige
Postitusi: 74
Liitunud: 08 Veebr, 2010 0:11
Asukoht: Internetis.
Kontakt:

Auaste.

Postitus Postitas Vandersell »

Aga kui Hitler tegi kõvasti karjääri, kas ta sai ka mingi sõjaväelise auastme? Ehk keegi teab. Stalin oli Generalissmus.
Andres
Arensburger
Moderaator
Postitusi: 617
Liitunud: 25 Veebr, 2004 19:41
Kontakt:

Postitus Postitas Arensburger »

Lugemiseks Hitlerist.
Kui kõva karjääri ta I ilmasõjas tegi on iseasi. Kuid kartmatu ja ustav sõdur oli ta küll.
http://forum.axishistory.com/viewtopic. ... 11&start=0
On 8/16/1914, he enrolled in 1st Coy, 16th Bavarian Reserve Infantry (aka the List Rgt). His service serial number was 148 (in the coy). He trained with the regiment in Oberwiessenfeld, Muncih & Lechfeld. He was considered to be a good soldier, tho a bit of an ass kisser to the brass. Of course he was a Meldeganger (dispatch runner). They went to the front on 10/21/1914 & into the battle for Lille. His coy marched into it on the evening of 10/23/1914. They bivo'd that night in the courtyard of the Old Bourse. They were there a couple days, then were off to the front proper. Right into the battle for the Wytschaete Messines Ridge during the Ypres campaign. IMO one of the most horrid battles fought in human history, and for the most part a pointless waste of human life. Anyways, only around 500 of 3000 or so of List Rgt survived to fight another day. Hitler survived unscathed apparently, except for a torn tunic. Onward the regiment went, eventually into the Somme. In early 10/1916, he was sitting in a dugout with a dozen or so other soldiers when the bunker took a direct hit. Four were KIA, 6 seriously WIA & Hitler took a shell splinter to the face. He stayed on the horse, as it were, and a few days later, on 10/7/1916, he was WIA for the second time while carrying dispatches near Bapaume during a period of extremely heavy barrages from the BritComm Royal Arty. This day he and one of his few close friends in the unit, a Ernst Schmidt, volunteered for a tough one. Schmidt made it through, and Hitler was WIA by a shell frag in the left thigh. He was evac'd to Germany on a hospital train three days or so later, & went to an Army hospital at Beelitz, near Berlin. It was considered a serious wound, but apparently it did a good job healing.

Roughly two months later he joined the Reserve Battalion of the 2nd Bavarian Infantry Regiment in Munich for light duty. He didn't like it there and wanted back in the war, so he rejoined List on 3/1/1917, which shortly became involved in the usual beta noir of WW1 soldiers...trench fighting. In the summer, it was back to Ypres. In the fall of 1917, they went for a couple months to rest area near Mulhouse in Alsace. Eventually, back to the line. In 3/1918 they fought at Montdidier against the French after being taken out of the Oise-Aisne area. Back to the war. On the evening of 10/13/1918, his coy was located near Werwick, south of Ypres. They were in trenches dug into a low level hill. Throughout the day, they'd taken heavy bombardment, and that evening, in came the gas shells. They thumped in til around midnight. Given the rather shoddy gas masks they had, the chlorine gas created many casualties. Around seven am the next day, he started back to the rear, suffering from the gas attack, and delivered his last dispatch to Bttn HQ. He was nearly blind, and within a couple days was at a hospital at Pasewalk, near Stettin, blind. Luckily for him, some doctors there had been studying chlorine gas, and he eventually regained sight. He was LUCKY AS HELL. Most chlorine gas victims were not so lucky. Hey left the hospital on 11/21/1918 & made his way to Munich, back to his regimental barracks. He and his friend Schmidt spent some time on a volunteer gig out guarding POWs at Traunstein on the Austrian frontier for awhile (I do not know the "technical" designation of this camp...anyone?). After the war he served a number of military functions. He worked as an instructor, an internal spy (sort of a Germanic SMERSH agent, only in reverse?)...etc.

He was highly decorated, though there is some debate as to the accuracy on some of them. To be expected. Ironically the reccomendation for his IK1 was from Lt Hugo Gutmann, a Jewish officer...the main reason he was a little shy on the specifics of his IK1 later on. Interestingly, Hitler was quite the dissenter towards Gutmann. Refused to salute him most of the time, often wouldn't respond to him...even got threatened with punishment on a number of occasions.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2084
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Hitleri turvaauto:
Pilt
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Faust
Liige
Postitusi: 1737
Liitunud: 27 Dets, 2004 10:01
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Eriti uhke oli veel see Hitleri luksusauto, mis oli kuuerattaline ja rehvi mustri ning kõrguse poolest nagu maastikuauto. Marki kahjuks ei mäleta.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
incognitus
Liige
Postitusi: 54
Liitunud: 23 Okt, 2009 17:17
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Auaste.

Postitus Postitas incognitus »

Vandersell kirjutas:Aga kui Hitler tegi kõvasti karjääri, kas ta sai ka mingi sõjaväelise auastme? Ehk keegi teab. Stalin oli Generalissmus.
Mu meelest ta esimese ilmasõja lõpuks kapral oli ja selleks ta ka jäi. Aadust võib muidugi rääkida igasugu asju, aga sellel teemal oli ta aumees ja teps mitte seltsimees Breznevi moodi, kes igaks juubeliks (või ka muuks puhuks) lasi endale uue tärni pagunile ja uue kangelase tähe rinda välja kirjutada. Nagu mainisin, siis minu teada ta kapral oli ja selleks ta jäi ning riste ka endale välja kirjutada ei lasknud. Mu mäletamist mööda oli tal esimesest ilmasõjast auga välja teenitud esimese ja teise järgu raudrist. Aadu pidi siis olema päris tubli sõdur, sest esimese klassi raudrist olevat sellel ajal olnud alamväelaste hulgas suht harvaesinev autasu. Aukraadis ta küll minu teada ei kerkinud, kuid tal oli üks selle tagasihoidliku aukraadi kohta vägev ametikoht küll saksa relvajõududes: Kõrgem ülemjuhataja (saksa keeli vist oberste befehlhaber või midagi sinnapoole).
Viimati muutis incognitus, 04 Juul, 2010 21:37, muudetud 1 kord kokku.
incognitus
Liige
Postitusi: 54
Liitunud: 23 Okt, 2009 17:17
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Lisaks minu eelmisele

Postitus Postitas incognitus »

Ikka suutsin selle Aadu tähtsa ameti valesti kirjutada:) Saksakeelse Wehrmachti leksikoni kohaselt oli Aadu ajavahemikus 04.02.1938-30.04.1945 oberbefehlshaber
Lemet
Liige
Postitusi: 19937
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Faust kirjutas:Eriti uhke oli veel see Hitleri luksusauto, mis oli kuuerattaline ja rehvi mustri ning kõrguse poolest nagu maastikuauto. Marki kahjuks ei mäleta.
Et siis seda siin mõtlesid ilmselt. Aadu olla kasutanud ka "Horch" tüüpi autot, Sinsheimis on selle maastiku-mersu piltidel näga Göringut jt genossesid vaid.
Pilt
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
vk1
Liige
Postitusi: 1609
Liitunud: 02 Juul, 2007 22:18
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

Mercedes-Benz G6 vist oli selle nimi. Hispaania kuninga garaaži au ja uhkus on vist ainus säilinud eksemplar, kingitud Hitleri poolt (Francole?)
Kasutaja avatar
Tundmatu Sõdur nr. 5
Liige
Postitusi: 281
Liitunud: 08 Jaan, 2006 15:56
Asukoht: Lääne-Virumaa

Postitus Postitas Tundmatu Sõdur nr. 5 »

Täna oli history channelis mingi pikkade nugade öö kohta dok film ja seal toodi selline asi välja,et Hitleril oli Viini meesprostituutidega mingi side ja kuna Röhm seda teadis siis sellepärast ta ka kõrvaldati :lol: .Mu inglisekeel pole just 5+ aga sellest asjast mina nii aru sain.
Terve III Reichi juhtkonnas olevat homod olnud kuna militaristliku elulaadi harrrastati(Hitlerjugend?) ja oli kamraadlus ning naistele ühiskonnas kohta polnud :lol:
AKf Just plain mean: "Kui hinnata meie kaitsevõime kasvu kiiruse järgi, millega uusi embleeme suudetakse toota, siis on tulemus ilmselt fantastiline..."
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2084
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Muide, Hitler on ka Eestis alles hiljuti kasutuses olnud perekonnanimi. Huvitav, kuhu nad kadunud on? Kas vene ajal oldi sunnitud perenime muutma?

http://ais.ra.ee/index.php?module=202&o ... 71c448cddc

http://ais.ra.ee/index.php?module=202&o ... 71c448cddc
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
lamjak
Liige
Postitusi: 483
Liitunud: 27 Mär, 2006 13:52
Kontakt:

Postitus Postitas lamjak »

krizz kirjutas:Muide, Hitler on ka Eestis alles hiljuti kasutuses olnud perekonnanimi. Huvitav, kuhu nad kadunud on? Kas vene ajal oldi sunnitud perenime muutma?

http://ais.ra.ee/index.php?module=202&o ... 71c448cddc

http://ais.ra.ee/index.php?module=202&o ... 71c448cddc
Julgen kahelda.
Esiteks, Onomastika andmebaasi järgi pole sellist nime siinmail pandud.
Teiseks, Saagas olev luteri personaalraamatute nimeotsing ei anna ühtki vastet.
Kolmandaks, ajasin Ruilast viites märgitud Kristjani jälgi. Õnnestus leida isik nimega Kristjan Hieler, kellega seotud kirjed viitavad sellele, et kõnealune säilik käsitleb just teda.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2084
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

lamjak kirjutas: Julgen kahelda.
Esiteks, Onomastika andmebaasi järgi pole sellist nime siinmail pandud.
Teiseks, Saagas olev luteri personaalraamatute nimeotsing ei anna ühtki vastet.
Kolmandaks, ajasin Ruilast viites märgitud Kristjani jälgi. Õnnestus leida isik nimega Kristjan Hieler, kellega seotud kirjed viitavad sellele, et kõnealune säilik käsitleb just teda.
Kahelda võib, kuid:

1) Ükski andmebaas pole 100% täpne;
2) Ka Saaga pole perfektne ja lisaks luteriusulistele oli Eestis veel õigeusklikke ja muid:
3) Liisa Hitleri jälgi pole ju veel aetud?!

Muidugi võib viga olla hoopis AIS andmebaasis. Seal on tegelikult üsna palju vigaseid nimesid. Kas siis vene keelest valesti tõlgitud või valesti välja loetud.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist