Kaitseliidu hammasrattad

Vasta
Kasutaja avatar
Tundmatu Sõdur nr. 5
Liige
Postitusi: 281
Liitunud: 08 Jaan, 2006 15:56
Asukoht: Lääne-Virumaa

Kaitseliidu bürokraatia.

Postitus Postitas Tundmatu Sõdur nr. 5 »

Alustaks siis sellel teemal arutelu :lol: .
Viru maleva staapi sai mul paberid viidud 1.juulil ja siiamaani pole mingisugust vastust tulnud ning lisaks sain ka NK liikmekaardi kätte 1,5aastat peale organisatsiooniga liitumist.Ei tea kui suur tõepõhi all on aga tuttav teadis rääkida ,et paberid vedelevad üksikkompanii pealiku lauasahtlis . Ning nagu olen ka kuulnud ja lugenud pole see üleüldine pabrimajandus ka just kiita .
Selline ooteaeg on normaalne ?
Viimati muutis Tundmatu Sõdur nr. 5, 17 Nov, 2010 19:22, muudetud 1 kord kokku.
AKf Just plain mean: "Kui hinnata meie kaitsevõime kasvu kiiruse järgi, millega uusi embleeme suudetakse toota, siis on tulemus ilmselt fantastiline..."
Indrek
Liige
Postitusi: 209
Liitunud: 05 Mär, 2005 21:56
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

Postitus Postitas Indrek »

Mul endal läks siis isegi kiiremini kui sul.

Augusti alguses viisin paberid ja viis nädalat hiljem kutsuti kohale ning teatati minu vastuvõtmisest. Seejärel läks veel kuus nädalat, mille järel lisati mind ka mailinglisti ja nüüd tunnen ma ennast juba nagu päris kaitseliitlane. Mingit informatsiooni stiilis "tule siis kohale ja arutame asju" muidugi tulnud pole. Kuid plaan on ise urgitsema hakata ja küll siis targemaks saab.
Another bites the dust
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1475
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Pealikud ja juhatusteliikmed on kaitseliidu allüksustel täpselt samasugused vabatahtlikud nagu lihtliikmedki. Täpselt sama aktiivsed, kui on lihtliikmed oma asjade ajamisel, on ka nemad. Tahad et kaitseliidu bürokraatia sinu isiku vastu huvi tunneks, ilmuta ise oma asjade vastu huvi.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Postitusi: 353
Liitunud: 18 Mär, 2007 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

asi on ilmselt lihtsam ajada siis, kui mingi konkreetse rühmaga liitud. Sel juhul käivad idee-poolest asjad rühmaülema kaudu. Meil niimoodi igatahes asi toimis Pärnumaa KL-s.
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
kert122
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 27 Juun, 2007 21:22
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

viru maleva juhatusel pole ühtegi rippuvat taotlust üleval, kui palju neid on kompaniiülema sahtlis, seda ma ei tea!
paraadil näeme, raisk
B2 Spirit
Liige
Postitusi: 298
Liitunud: 04 Mai, 2009 14:31
Asukoht: Paldiski/Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas B2 Spirit »

Viisin Tartus paberid sisse oktoobri alul, kohe alguses öeldi, et enne uut aastat minu jaoks ilmselt midagi liikuma ei hakka ja SBKle saan vast järgmisel sügisel. Midagi teha ei ole, vabatahtlik organisatsioon, asi pole viivõrd bürokraatias, kui lihtlabaselt ajas, ma kardan... Eks tuleb esimese tähtaja - uue aasta - kukkudes ise surkima hakata, kui midagi ei toimu niikaua. Ja ikka soovitavad kõik asjas sees olijad kohe ise surkima hakata, kui tundub, et liiga kaua midagi liikunud ei ole. Ei ole KVs midagi teistmoodi, tegelikult :lol:
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Postitusi: 902
Liitunud: 07 Sept, 2007 20:40
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

... SBKle saan vast järgmisel sügisel ... miks see SBK vajalik on?
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Postitusi: 240
Liitunud: 26 Dets, 2009 23:21
Kontakt:

Postitus Postitas swatest »

Väga hea teema, mul paberid juba jaanuarist sees, pole saanud mingit liikmekaarti, pole staapi kutsutud ka. Igatpidi asja vastu huvi tundnud aga ikka vaikus. kooskäimised on ka umbes nii et kui esmaspäev küsid rühmaülemalt kas toimub midagi, saad vastuseks ei, laupäeval küsitakse, et kus kuradi kohas sa kolmapäev olid? Mul on vaikselt ülevisanud kogu see värk. Järgmine nädal vist avaldus lauale. Nüüd süüdistatakse mind tahtmatuses kohal käia, kuid kutsutud kogunemisele on mind kutsutud vaid mõnel üksikul korral.
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Postitusi: 694
Liitunud: 05 Okt, 2005 13:19
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

Kui meelde tuletada enda liitumist KL`iga, siis asjad käisid liiga kähku isegi. Koheselt SBK, ja läkski edasi.
Kasutaja avatar
Tundmatu Sõdur nr. 5
Liige
Postitusi: 281
Liitunud: 08 Jaan, 2006 15:56
Asukoht: Lääne-Virumaa

Postitus Postitas Tundmatu Sõdur nr. 5 »

KL põhikirjast
3.12. Kaitseliitu vastuvõtmise otsustab väikseima maleva üksuse juhatus. Kui nimetatud üksusel juhatust ei ole, otsustab Kaitseliitu vastuvõtmise maleva juhatus. Maleva pealik kinnitab juhatuse otsuse või keeldub sellest. Vastuvõtmine otsustatakse kolme kuu jooksul, arvates avalduse esitamisest. Käskkirja sisu tehakse sooviavaldajale viivitamatult teatavaks. Sooviavaldaja loetakse Kaitseliitu vastuvõetuks maleva pealiku sellekohase käskkirja väljaandmisest.
Selle lause muudaks mina põhikirjas ära ja paneks vastame siis kui jumal juhatab ja kui ise pinda ei käi siis jumal ka ei juhata :lol: .
Kuigi noh ma ei ole malevast uurinud ka seda kaugel need asjad on sest pole iseloomus sellist joont,et kellegile peale käia oma asjadega.
Kui 17.aastane noormees kes on potensiaalselt kõrgelt motiveeritud ning aktiivselt üritustest/õppustest osavõtaks ei saa mingit vastukaja siis peletatakse noori enda juurest minema ju.
AKf Just plain mean: "Kui hinnata meie kaitsevõime kasvu kiiruse järgi, millega uusi embleeme suudetakse toota, siis on tulemus ilmselt fantastiline..."
B2 Spirit
Liige
Postitusi: 298
Liitunud: 04 Mai, 2009 14:31
Asukoht: Paldiski/Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas B2 Spirit »

soesilm kirjutas:... SBKle saan vast järgmisel sügisel ... miks see SBK vajalik on?
Naisterahvas olen, ajateenistuses pole käinud.

Mõnel mu sõbral on liitumisega väga positiivsed kogemused - a la kolmapäeval annad paberid sisse, reedel lähed esimesele õppusele. Pärnust näiteks. Küllap oleneb paljudest elementidest, kui kiiresti asjad liiguvad. Kahjuks ilma omapoolse pindakäimiseta ei juhtu ühelgi elualal midagi, minu loomuses ka ei ole ennast meelde tuletada, aga elu sunnib õppima...
First Cavalry Sniper Regiment of Theatre Critics
aivar
Liige
Postitusi: 551
Liitunud: 04 Dets, 2006 19:34
Kontakt:

Postitus Postitas aivar »

Ise liitusin mitu aastat tagasi.Esimene kokkupuude kl-i bürokraatiaga oli selline:Astusin Tallinna maleva staapi,mingi omaarust tähtis mees lasi meil tükk aega oodata,siis kui sain paberid temale üle antud,sõimas veel näo täis,et "kurat ma pean teie vabatahtlikega tegelema".Mõtlesin,et saadan ta kohe pikalt ja tulen tulema.Seekord olin kannatlik ja ükskord sain ikka pileti lõpuks kätte.Sõbrad kellega koos läksin, loobusid kiiresti bürokraatia ja teiste lolluste talumisest,selliste meeste tõttu staabis,ongi kl-is vaid alla ühe protseni elanikest.Aastatega pole suurt midagi muutunud,paraadi korraldamisega saavad hakkama,esmatähtis on väline ilu,nõmme malevkonna aastapäevale tohtis minna vaid ülikonnaga.
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Kuidagi tuttav tundub see teema, 10 aastat tagasi oli kõik täpselt sama. Sellel põhjusel loobusin ka mina selles ürituses osalemast.
kert122
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 27 Juun, 2007 21:22
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

tunnen nii hästi ära olukorra, kus paraad, laulukoor ja iluvõimlemine on tähtsam kui kaitseliidu põhiülesanne:
KAITSELIIT on alaline, kõrge valmisolekuga vabatahtlik organiseeritud jõud kõikjal Eestis eesmärgiga suurenda da rahva turvalisust, liita rahvast ja kaitseväge riigi ühiseks kaitseks ning vajadusel kaitsta riiki sõjaliselt.

mina ei ole kunagi aru saanud, mis kuradi teema nende paraadide ja kepslemisega on, väljaõpe teemal lasketiir ja orienteerumine ei ole nagu eriline teema :evil:

Viru on õnneks tublilt kurssi muutnud, ja ma usun, et kõik kes ootavad vastuvõtmist saavad ka vastu võetud.
paraadil näeme, raisk
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Ma liitusin KLga juba nii ammu, et ei mäletagi enam täpselt millal ja mismoodi :lol: . Ei mäleta, et oleks mingeid pidureid olnud väljaõppes osalemiseks, aga siis olid ka ajad pisut teised, meeste entusiasm ja tehatahtmine oli suurem, elu polnud veel nii kiire ja bürokraatia nii vohav. Kirjutasin avalduse, ja kuna õppustel osalemist miski ei takistanud (väljaõpe oli olemas, õppustele anti õpperühma relv, sest see polnud kellelegi kinnitatud), siis polnud mul endal ka vaja midagi torkida. Mingil hetkel anti teada, et liikmepilet on valmis ja võib staapi järele minna. Uue kiletatud pileti eest pidi veel staabis kas 5 või 10 eek tasuma 8) , ei mäleta enam täpselt. Üks reibas taat, kes võis vabalt sõjaveteran olla, ulatas pileti ja soovis edu ning oligi kõik! Hiljem, bürokraatia arenedes on hakatud siis tagantjärgi "lünki täitma": millal ja kus SBK läbitud, millal relvaatesteerimine tehtud, mis kursustel käinud jne. Kui Galil ja MG 3 KLi jõudsid tuli uuesti relvaatesteerimine sooritada. Neid üritusi ei korraldatud liiga tihti, seetõttu oli seal põrumine valus teema, sest enam ei lubatud ilma pos. atesteerimiseta õppustele. Mulle tundub, et tänasel päeval on BÕK selleks pudelikaelaks, millesse paljud uued tullatahtjad takerduvad. Seda korraldatakse 1-2 korda aastas ja kui satud vahepealsel ajal liituma, siis tulebki kuude kaupa oodata ilma mingite uudisteta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline