Kaadrimuudatused

Vasta
Lemet
Liige
Postitusi: 19935
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Jama. Kas sina annad oma peres jõnglastele suuremad summad, millest su pere heaolu oleneb, kasutada klausliga, et näh, raha on siin, ja vaadake, et te sunnikud mulle seletama ei tule, kuidas mille peale ja mispärast te selle raha ära kulutasite. Sest selle otsustamisprotsessi reklaamimine pole mõistlik. Ja keda sa süüdistad, kui mingi aja pärast hakkavad kohtutäiturilt teated tulema arve arestimisest jms, sest jõnglased, sunnikud, on majaliisingu, maamaksu ja kommunaalkulude maksmise asemel endale suure hulga pulgakomme varunud...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

2009. a septembris kirjutas ajakirjanik ning esseist Hvostov Eesti Ekspressis üsna prohvetlikult:

http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arv ... d=27691751

On tagumine aeg küsida, milles meie fukuyamalike julgeolekuarhitekide pädevus üldse seisneb.
Ametikohtade, hüvede ja raha jagamises. Kaitseministeeriumi eelarve on sel aastal 5,3 miljardit krooni. Erinevalt sotsiaal- või haridusministeeriumist, mille töötulemusi saavad sajad tuhanded inimesed pidevalt oma nahal tunda, lükatakse kaitseministeeriumi tegevuse üldrahvalik n-ö auditeerimine olukorda, mille saabumise eest hoidku meid kõigevägevam.


Niiditõmbajate tegevus on kaetud riigisaladuse looriga, nende tööväljundi hindamiseks kriteeriumid puuduvad. See on suveräänne vürstiriik, mis elab omaenda seaduste järgi. Isegi kui loodaks ametkondadeülene kontrollkomisjon, mis hakkaks selle vürstiriigi sisemise eluga tegelema, ei tooks see mingit selgust. Selle kontrollkomisjoni tulemused salastataks. Ja et saladus püsiks, ei tehtaks vürstiriigis mingeid muudatusi, sest muudatuste iseloomust saaks kõrvalseisja lugeda välja liiga palju

Natuke rohkem kui aasta hiljem samas lehes
http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=34099789

Riigikontrolör Mihkel Oviir on väga vihane. Läinud nädalal tegi ta midagi enneolematut ja palus abi riigikogu riigieelarve kontrolli komisjonilt.
Oviir süüdistab kaitseväge ja kaitseministeeriumi salajaste mobilisatsioonivarude kontrolli takistamises. Ta tahab selgust, miks segatakse riigikontrolli tööd, kes võib kontrollida kogu riigile kuuluvat vara ilma mingite piiranguteta.Sündmused algasid mullu, kui riigikontroll otsustas hinnata kaitseväe mobilisatsioonivarusid: kütust, toitu ja arstimeid.Küsimused olid lihtsad. On kõik vajalik kaitseväel olemas? Kas varusid hoitakse korralikult? Ega riigi raha raisku ei lähe?


Kommentaarid oleks vist liigsed. :wall:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Hjalmar Nelk
Liige
Postitusi: 548
Liitunud: 01 Apr, 2005 7:47
Kontakt:

Postitus Postitas Hjalmar Nelk »

Pärast kirun end jälle mölapidamatuse eest ...

Ma vahepeal ei saanud aru millest me räägime, aga nüüd on jällegi selge! Olen endaga rahul. Mõned austet foorumlased (esirinnas kpt Trumm) teevad ikka seda must-valget pintseldamist. Millegipärast ei usuta, et igal kaitseväe ohvitseril on oma taseme ametioskused käpas. Seetõttu ma vahepeal aru ei saanudki. Seda ju ei tohiks vaidlustada, sest muidu läheme ikka päris hulluks. Vestluse algupunktiks on ikka, et iga kaitseväe kolonel suudab koloneli taseme täita! Mõni kindlasti paremini, kuid ei ole ju selliseid kolonele, kes panid pagunid õlgadele ja ei saa ööd ega mütsi aru. Või arvavad foorumlased niimoodi? Selline arvamus mul tuli, kui lugesin kellegi (kangelaspioneer?) lugu liftimüüjast. Et vaata, kui vinged asjad seal rootsimaal ikka on, et enne näidatakse seda lifti ette ja puha! Mis te arvate, et kolonel Terras (kahjuks jutt käib siin enamasti tema väidetavast ebapädevusest) ei suudaks brigaadi või kaitseringkonna eesotsas hakkama saada? Et mingi poliitikud ja kaitseministeeriumi kihulased vaatasid kuidas poiss parketi peal kraapsjalgasid veab ja ütlesid, et kena nalja- ja laulumees - juhi õige meil sõjaväge. Vaadake ikka tervikut. Mõni mees oskab paremini ühte teha ja teine teist, võib-olla on kolonel Terrasel mõned sellised omadused paremad, kui kolonelidel Sirelil ja Tiganikul, mida just juhatajal vaja on? Äkki just see riigikaitsekomisjoniga suhtlemine (kust see raha siis kaitseväe arendamiseks tuleb)? Aga see jama, et kolonel Terras ei oska üleüldse sõda juhtida ja muu säärane on ikka päris haige jutt.

Kui jutt siin selline, siis ma jään nüüd vait ja enam ei kirjuta.

Tagasi nende personaliteemade juurde tulles. Just nimelt tuleb arvesse võtta käesolevat aeg-ruumi. Kui kaks meest on meie kaitseväes saanud sama auastme on need mõlemad kõvad mehed. Üks on saanud pugemise ja teine oma andega ja kolmas selle hoopis ostnud? Noh ja siis? Järelikult on nendel mõlematel olnud teatud hetkel õige lähenemine. Ja natuke õnne. Mäletan, et kunagi mõtlesin, et auastme ostmine mõnes riigis on eriliselt tagurlik värk. Vaatasin nii-öelda oma rikutuse mätta otsast. Samas eelmine aasta vaatasin seda süsteemi ühes teises riigis ja sain aru, et omamoodi on asjal mõte sees. Selleks, et auastet/ametikohta osta peab ju natuke varandust olema. Selleks, et varandus saada peab olema ettevõtlikkust. Kas me oleksime siis õnnetud sellise ettevõtliku ohvitseri üle? Ah, et raha andsid vanemad? Noh, kas see nii halb ongi - nüüd on ju ka suguvõsa meie kaitseväega seotud. Pugejaga sama lugu - positiivne on see, et koostöö ülemaga toimib :) Nii, et igat asja saab ka teisest küljest vaadata.

Õnnelik tuleb olla selle üle, et see andekas kah selle auastme on saanud. Kui kõik pugemise eest kõrgele saavad, siis on küll minu arust kuri karjas.
Lemet
Liige
Postitusi: 19935
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ja kas isand Nelk sooviks minna lahingusse ohvitser nr. 1 või ohvitser nr.3 juhtimise all...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mutionu
Liige
Postitusi: 1467
Liitunud: 08 Nov, 2005 15:52
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Hjalmar Nelk kirjutas: Tagasi nende personaliteemade juurde tulles. Just nimelt tuleb arvesse võtta käesolevat aeg-ruumi. Kui kaks meest on meie kaitseväes saanud sama auastme on need mõlemad kõvad mehed. Üks on saanud pugemise ja teine oma andega ja kolmas selle hoopis ostnud? Noh ja siis? Järelikult on nendel mõlematel olnud teatud hetkel õige lähenemine. Ja natuke õnne. Mäletan, et kunagi mõtlesin, et auastme ostmine mõnes riigis on eriliselt tagurlik värk. Vaatasin nii-öelda oma rikutuse mätta otsast. Samas eelmine aasta vaatasin seda süsteemi ühes teises riigis ja sain aru, et omamoodi on asjal mõte sees. Selleks, et auastet/ametikohta osta peab ju natuke varandust olema. Selleks, et varandus saada peab olema ettevõtlikkust. Kas me oleksime siis õnnetud sellise ettevõtliku ohvitseri üle? Ah, et raha andsid vanemad? Noh, kas see nii halb ongi - nüüd on ju ka suguvõsa meie kaitseväega seotud. Pugejaga sama lugu - positiivne on see, et koostöö ülemaga toimib :) Nii, et igat asja saab ka teisest küljest vaadata.

Õnnelik tuleb olla selle üle, et see andekas kah selle auastme on saanud. Kui kõik pugemise eest kõrgele saavad, siis on küll minu arust kuri karjas.
Ehk siis üks ettevõtlik ja ostab sõjakooli tunnistuse ning teine mitte ning läbib sõjakooli ausalt. Ning mõlemad on sõjas võrdsete oskuste, omaduste ja teadmistega?
See on küll veider vaatenurk, isegi kui see naljana oli mõeldud.
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 30 Dets, 2004 13:13
Asukoht: Tallinn/Tapa
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

...et iga kaitseväe kolonel suudab koloneli taseme täita! Mõni kindlasti paremini, kuid ei ole ju selliseid kolonele, kes panid pagunid õlgadele ja ei saa ööd ega mütsi aru.
Usu mind, praegusel hetkel on teenistuses ikka fantastilisi lambaid. On näiteid, kui maastikule (lasketiiru) käsutatud vanemohvitserid ei suuda aru saada, mis marki relvast lastakse. On lugupeet vanemohvitserid viinud läbi allüksuse auditit selliselt, et põhitähelepanu all on... väljaõppedkumentatsioon? relvastuse seisukord? isikkoosseisu väljaõpe? ei! Siltide paigutus stendidel ja ustel. Dokumentatsiooni ei tahetudki näha.
Aga pole midagi imestada. Tänased majorid-kolonelid pärinevad ajastust, mil süsteemset ohvitseride kolitust ei toimunud, ringkäenduse kaudu on igasuguseid frukte veepinnal püsinud. Vaieldamatult on tänaste vanemohvitseride hulgas väga võimekaid ning aatelisi mehi, kuid leidub ka...
Ehk siis, auaste ei näita tegelikku sisu ja teadmiste taset. Ja kui kahtlust tekitavatest asjadest CV-s rääkida, siis märksõnadeks on "välisteenistus", väga mahukad õpingud, vaatlusmissioonid jne. Ning vastupidi, oma tasemele vastavad ohvitserid omavad tavaliselt CV-s märkeid "kuumade" missioonide ja pikaajalise üksuse/allüksuse juhtimise kohta.
Hjalmar Nelk
Liige
Postitusi: 548
Liitunud: 01 Apr, 2005 7:47
Kontakt:

Postitus Postitas Hjalmar Nelk »

Nagu näha on siinkirjutaja ikka tume mees. Palun nüüd, et austet foorumlased aitaks nimekirja kokkupanemisel. Et kees need ikka täiesti mõttetud vanemohvitserid on. Jääks siis algatuseks koloneli-kolonellleitnanti tasemele, nimed saaksime Presidendi käskkirjadest ja nimekirjast oleks edaspidiseks suur abi - teaks kellest eemale hoida.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Postitusi: 902
Liitunud: 07 Sept, 2007 20:40
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

... et tuleb siis Edekabel või ei tule?
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Palun nüüd, et austet foorumlased aitaks nimekirja kokkupanemisel. Et kees need ikka täiesti mõttetud vanemohvitserid on.
Miks niiviisi provotseerida? Miks minna isiklikuks? Kelle huvides see oleks?
Mõttetuid ja tublisid inimesi leidub raudselt iga teenistusliigi seas, aga see ei tähenda, et ei võiks pisut arutada kriteeriumite üle, kedagi konkreetselt esile toomata.
Kui hr Hjalmar Nelk (või keegi veel) soovib siiski koostada mingeid isiklikke hitliste, soovitan omalt poolt kasutada karjääri hindamisel ühtlasi ka neid kriteeriume, mida eelnevalt kirja panin. :P Siiski ei soovitaks tulemusi tervikuna üles riputada, sest võib kutsuda esile sisalduvate isikute pahameele ...kui noh näiteks netiotsingusse nende nimi sisestada ja vastav vaste tuleb. :?

kangelaspioneeril on selles suhtes õigus, et
Tänased majorid-kolonelid pärinevad ajastust, mil süsteemset ohvitseride koolitust ei toimunud,
Mitte, et need võimalikud isikud ise selles süüdi oleksid. Tööd oli vaja teha ka siis ja kaadri ülekülluse üle ilmselt kurta ei saanud.
Ise olen mõelnud ja raalinud välja, et Kaitseväes oli üks selline pisut hägu-segane periood u 1997 - 2003. Vana pataljonide süsteem lammutati vaikselt ära ja uut VÕK-ide oma ei suudetud vist veel käima saada. Kompaniiõppustest suuremaid harjutusi ka praktiliselt ei tehtud ja iga üksus nokitses midagi omaette. Lisaks igasugused "NATO teemad". Arvutus näitab, et mitmed selleaegsed kompaniiülemad peaksid olema tänased vanemohvitserid. Kompanii-pataljoni taseme (nii lahingutegevus, kui admin) head tundmist peaksin igati oluliseks baasnäitajaks ja mul on kuri kahltus et eelnimetatud 5 aasta jooksul antud tasemetelt karjääri käigus läbi käinud pagunikandjatel võib olla see osa puudulik.

Neil, kes hakkavad lähiajal vaikselt majoriteks ja patiülemateks saama, on karjäär, haridus ja kogemus juba reeglina märksa süsteemsemad. Võiks öelda, et isegi sellised nagu siin ideaalina on saanud välja tuua.
Nagu olen juba 100x "surematuid mõtteid" avaldanud, siis ainsamaks personali arengu mureks on meil kompaktpataljonide ja tegevkompaniide vähesus. Uue põlve silmaringi kitsendab ilmselt ka mõnede relvaliikide puudumine siiani Kaitseväes.:roll:
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Postitusi: 902
Liitunud: 07 Sept, 2007 20:40
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Tahaks veel Trummi kiusata. Meil praktiliselt puuduvad normaalsed ohvitserid, sest ohvitser peaks ju algama oskusest rühma juhtida. Selleks on meil paraku suuteline vaid iga kümnes ohvitser ...
Ja pataljoni kastide joonistamisest kõrgelharitud ohvitseride poolt, kus 90% isikkoosseisust valdab hädapäraselt ehk jao taset on ju samasugune nüüdismuusika festival? Elukauge jänt.
Seega nimesid pole vajagi ...
Samas on see ka lahendus, mis tarkpead sa tahad lollikarja etteotsa! :lol:
Ja miks mõni siin foorumis "nii kuradi tark vend" kaitseväes ei ole?
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

:roll:
Viimati muutis hillart, 22 Jaan, 2011 16:16, muudetud 1 kord kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Ja miks mõni siin foorumis "nii kuradi tark vend" kaitseväes ei ole?
Kuidas siis nii, et - miks?
Siililegi selga. Eestlastel on ju selline puht praktilisest elust võetud ütelus, et - kus viga näed laita, seal tule ja aita ... laita. :lol: :lol:

Aga kuna vähemalt 1 asi on elus 100% kindel, nimelt see, et igaüks meist läheb alati kergema vastupanu teed, siis - laita on ju lihtsam ja kergem, kui miskit ise korda saata. Või kuidas?

P.S.
Kuid mõnele üksikule on see kergem otsustus siiski ka ise teha, tuleb tunnistada.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40142
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

soesilm kirjutas:Tahaks veel Trummi kiusata. Meil praktiliselt puuduvad normaalsed ohvitserid, sest ohvitser peaks ju algama oskusest rühma juhtida. Selleks on meil paraku suuteline vaid iga kümnes ohvitser ...
Seega nimesid pole vajagi ... Samas on see ka lahendus, mis tarkpead sa tahad lollikarja etteotsa! :lol:?
"Normaalsed ohvitserid" ja "iga kümnes" on mulle sõnade suhu panek.

Kõige madalama CP saamiseks on vaja mitu päeva aastas väljaõpet? Minu teada vähemalt 30. Kui suur on keskmise KL liiklme väljaõppepäevade arv aastas? Mõni päev.

Kui palju on vaja staabitooli kulutada aru saamaks, et 1+1=2? Sotsiaalne eksperiment maakaitsepataljonidega algas juba 2000.ndate esimeses pooles. 2010 Kevadtormil teeme endiselt regulaarüksuste augutäidet.
Ja miks mõni siin foorumis "nii kuradi tark vend" kaitseväes ei ole?
Aga kui teeneid ei vajata? Iga hinnaga pole ka mõtet trügida, tsiviilsektoris saab umbes 3 korda niipalju palka.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Hjalmar Nelk
Liige
Postitusi: 548
Liitunud: 01 Apr, 2005 7:47
Kontakt:

Postitus Postitas Hjalmar Nelk »

Tegin paar postitust tagasi ettepaneku nimekirja vanemohvitseride koostamiseks. Et kes on tasemel ja kes parketiohvitserid. Ega ma seda ettepanekut nalja parast ei teinud. Siin foorumis, kus postitan harva, aga loen seda tihedamini, on siiski, minu suureks kurvastuseks, levinud lahmimine. Pohjendatud kriitika on alati asjakohane. Ka ilma ettepanekuid tegemata. Aga lihtsalt inimeste grupi sildistamine on minu arust lubamatu. Koik venelased on joodikud! Koik keskerakondlased on sead! Enamus vanemohvitsere ei ole tasemel! Kas nii siis tohib? Niisiis austet lahmijad, palun esitage oma andmed voi pange suu kinni. Mitte, et mul nende vanemohvitseride nimekirjaga midagi teha oleks, aga asi on ju pohimotteline.
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 30 Dets, 2004 13:13
Asukoht: Tallinn/Tapa
Kontakt:

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Kas sa oled valmis koostama nimekirja oma töökaaslastest ja ülematest, kes on lollpead või lihtsalt halvad inimesed, ning selle oma kodanikunime all avaldama? Arvestusega, et see lugu võib delfi esilehele jõuda?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 9 külalist