Liibüa kodusõda alates 2011

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Postitusi: 2040
Liitunud: 27 Sept, 2005 12:57
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas Würger 190G »

Alguses jutt , et Mirage F1 nüüd siis, et MiG-23

http://www.youtube.com/watch?v=Dj1uaPWO ... ntrinter=1
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Postitusi: 1763
Liitunud: 07 Sept, 2010 6:51
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

Würger 190G kirjutas:Alguses jutt , et Mirage F1 nüüd siis, et MiG-23

http://www.youtube.com/watch?v=Dj1uaPWO ... ntrinter=1
See on eile-üleeile mässuliste poolt alla lastud omaenda lennuk.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Postitus Postitas kana tagumik »

kas üks motivatsioonidest võiks olla, et Gadaffi oli prantsusmaale mõningates asjades ekvatoriaal-aafrikas tülikas konkurent( või vähemalt üritas...) ja see võiks seletada Pariisi erilist innukust Gadaffi vaigistamiseks/ära koristamiseks...või otsustati pariisis, et "nüüd on võimalus!"nagu lugeda on olnud, alustas Prantsusmaa oma operatsioonidega enne liitlasi või nii...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

ludvig kirjutas:Nende viimaste sündmuste valguses võib öelda et elame ikka äärmiselt võltsis ja silmakirjalikus maailmas.
Bahreinis võib valitsus tankide abil tappa rahulikult meeleavaldajaid,ja keegi ei kõssagi selle peale , miks--aga sellepärast näiteks et maailma demokraatia kaitsja USA vajab selle riigi sadamaid oma sõjalaevade tarbeks.
Liibüja ;ülestõusnud; on kari tolguseid relvadega kellest ei ole selle riigi valitsejat ega demokraatiale viiat , aga ometi toetatakse neid maailma vägevate poolt. Muidugi on ka NAFTA siin oluline märksõna.....

Jawohl, - muidugi on tema kõrgeausus OIL kõige taga ja f...ng silmakirjalik on see maailm ka :?

Ja peale šiiitliku Iraani ei koti tõesti kedagi, kui Bahreini sunniitlik vähemus sunniidist kuningaga eesotsas riigi šiiitlikku enamust sunniitlike saudide abiga tapab :oops: :oops:

Ja selle seebiooperi järgmises seerias tutvustab seriaali produtsent STATOIL õige pea meid Eesti uute ja jalustrabavate kütusehinna rekorditega :lol: :lol: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Wrangel
Liige
Postitusi: 637
Liitunud: 20 Okt, 2010 16:26
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Wrangel »

Statoil on tõesti Liibüas tegutsev ja umbes 40 % selle riigi naftast voolas seni otse selle firma abil Liibüast Prantsusmaale, kust osa sai ka Põhja-Itaalia. Huvitav, et selle firma töötajad enamuses ei lahkunud riigist ja naftatarned jätkuvad.
eeru
Liige
Postitusi: 587
Liitunud: 30 Jaan, 2011 21:55
Asukoht: norge
Kontakt:

Postitus Postitas eeru »

Borja kirjutas: Ja selle seebiooperi järgmises seerias tutvustab seriaali produtsent STATOIL õige pea meid Eesti uute ja jalustrabavate kütusehinna rekorditega :lol: :lol: :lol:
STATOILI "kodus" püsivad bensiinil - hinnab väga normaalsed.septembriga võrreldes +kr liitrile. ehk + 1.8 eeku või misasiteilsealiganes käibel nüüd on
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3835
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Bahreinis siiski mingit Liibüaga võrreldavat tapmist ei olnud ja võrrelda ei saa. Meeleavaldus aeti laiali ja paar meeleavaldajat sai surma ja paar sõdurit ka (umbes võrdselt). Ja siis kehtestas kuningas keelutunni ja kutsus naabrid appi. Liibüa füürer ("liider") oleks võinud sama teha ja kõik oleks olnud rahulik edaspidi, ei mingit ÜRO-d, aga jõudu ja mõju niipalju ei olnud. Ainult niipalju oli, et lennukitelt pommitada ja suurtükkidest lasta kõrgelt-kaugelt. Enamasti tsiviilide pihta ja selline asi tekitab ÜRO otsuseid.
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Imelik, et Liibüa pole meediakampaaniat väga käsile võtnud. Välisreporterid käivad rahulikult ringi ja teevad intervjuusid kohalikega "bulgaarlannast kohalik" järgmine on "tundmatu pealtnägija" järgnevalt keegi "arst" telefonitoru otsas jne.

4 Taani F16net on kohanemas oludega.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Zill154
Liige
Postitusi: 276
Liitunud: 08 Juun, 2005 13:26
Kontakt:

Postitus Postitas Zill154 »

Gaddafile lojaalsed väed sisenesid tankidega seni valitsusvastaste kontrolli all olnud Misrata linna, mitu inimest on tapetud.

"Katustel valvavad snaiperid lasid kaks inimest maha. Nad on endiselt katustel ja neid toetab neli tanki, mis linnas ringi sõidavad. Inimestel ei ole võimalik kodudest välja tulla," rääkis kohalik elanik uudisteagentuurile Reuters.

"Sadamat valvavad alused, nii et abi ei saa ka merelt tulla."

Valitsusvastaste esindaja kinnitusel käib Misratas võitlus. "Nende tankid on linnas ja langenuid on nii palju et pole võimalik kokku lugeda," ütles ta
VABADUS VÄÄRIB VÕITLUST! Kes endale vabadust ei võitle ei ole vabadust väärt
Zill154
Liige
Postitusi: 276
Liitunud: 08 Juun, 2005 13:26
Kontakt:

Postitus Postitas Zill154 »

Rahunege maha ühtegi koalitsiooni lennukit ei ole alla tulistatud ametlike allikate alusel!!
VABADUS VÄÄRIB VÕITLUST! Kes endale vabadust ei võitle ei ole vabadust väärt
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6227
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Littered across the landscape, some 30 miles south of Benghazi, the detritus of the allied airstrikes on Saturday and Sunday morning offered a panorama of destruction: tanks, charred and battered, their turrets blasted clean off, one with a body still caught in its remnants; a small Toyota truck with its roof torn away; a tank transporter still on fire. But it did not end there.

For miles leading south, the roadsides were littered with burned trucks and burned civilian cars. In some places battle tanks had simply been abandoned, intact, as their crews fled. One thing, though, seemed evident: the units closest to Benghazi seemed to have been hit with their cannons and machine guns still pointing towards the rebel capital.

To the south, though, many had been hit as they headed away from the city in a headlong dash for escape on the long road leading to a distant Tripoli.

“They were retreating,” said Col. Abdullah al-Shafi, an officer in the rebel forces which had clamored desperately for the help that arrived on Saturday. “Soldiers had taken civilians cars and fled. They were ditching their fatigues.”
http://www.nytimes.com/2011/03/21/world ... ml?_r=1&hp
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Postitusi: 790
Liitunud: 10 Jaan, 2005 16:35
Asukoht: EW
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

Mnjah, viimaste uudiste Järgi on kolonel Gadaffi järjekordse linna mässulistelt tagasi vallutanud. Kui nii edasi läheb on varsti kõik mässulised tapetud ja liitlastel nagu polegi enam kedagi õhust toetada...
eeru
Liige
Postitusi: 587
Liitunud: 30 Jaan, 2011 21:55
Asukoht: norge
Kontakt:

Postitus Postitas eeru »

ludvig kirjutas:Mnjah, viimaste uudiste Järgi on kolonel Gadaffi järjekordse linna mässulistelt tagasi vallutanud. Kui nii edasi läheb on varsti kõik mässulised tapetud ja liitlastel nagu polegi enam kedagi õhust toetada...
Liibüa diktaator Muammar Gaddafi teatas, et liibüalased on relvastatud ning on valmis pikalt võitlema lääne jõudude vastu, kes ründavad tema riiki.
http://www.postimees.ee/?id=405573

Gaddaffi on nõus NATO-ga edasi sõdima.
Zill154
Liige
Postitusi: 276
Liitunud: 08 Juun, 2005 13:26
Kontakt:

Postitus Postitas Zill154 »

ei toimu seal mingit mässuliste kaitsmist! Vaid omavlitsemine nafta pärast.Kui suur osa naftast tuleb prantsusmaale Liibüast ja ühtäkki õeldakse et see lõpetatakse ära ja hakatakse seda mujale eksportima muidugi ajab see suurriigid tagajalgele!Mässuliste linn on Gaddaffi vägede rünnaku all,samalajal pommitatakse hoopis teisi linnu! Ajab naerma lausa kui lollid saavad inimesed olla kes seda kaitsmise möla ususvad!

Araabia liiga kes oli selle suurtoetaja hüppas nüüd alt ära ja ütleb et koalitsiooni väed on läinud liiga kaugele!!
VABADUS VÄÄRIB VÕITLUST! Kes endale vabadust ei võitle ei ole vabadust väärt
Tiam
Liige
Postitusi: 489
Liitunud: 31 Aug, 2008 3:25
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

Tegemist on küll vana vana dokumentaaliga, aga siin on selgelt näiteks Indoneesia näitel näha, millistel alustel see USA demokraatiakaitsmine tegelikus käib ja kuivõrd "kallutamata" on Lääne meedia: Manufacturing Consent
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 27 külalist