Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
unoturbo
Uudistaja
Postitusi: 25
Liitunud: 07 Okt, 2009 17:08
Kontakt:

Postitus Postitas unoturbo »

(9) Otsinguloa väljaandmise ja kultuuriväärtusega asjade otsimisest aruandmise korra ning otsinguloa vormi kehtestab kultuuriminister määrusega.
[RT I, 21.03.2011, 4 - jõust. 01.06.2011]

Mida aga pole, on seesamane kultuuriministri määrus :)
Samas on 1. juunini jäänud napilt üle kahe kuu. Njah... hakkab tunduma, et seda seadust ei saa täita, sest koolituse saamine sellel õppeaastal läheb päris keeruliseks?
Närakas
Liige
Postitusi: 280
Liitunud: 15 Aug, 2007 10:19
Asukoht: planeet maa I-Virumaa kandis
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

§ 30. Kultuuriväärtusega leid
(1) Kultuuriväärtusega leid on maa seest või maa pinnalt, rajatisest, ehitisest, veest või veekogu põhjaladestustest leitud looduslik või ajaloolise, arheoloogilise, teadusliku, kunstilise või muu kultuuriväärtusega vallasasi, millel ei ole omanikku või mille omanikku ei ole võimalik kindlaks teha.
§ 30 1. Kultuuriväärtusega asja otsimine otsinguvahendiga
(1) Muinsuskaitseameti väljastatud ühe kalendriaastase tähtajaga kultuuriväärtusega asja otsimise loata (edaspidi otsinguluba) on keelatud käesoleva seaduse § 30 lõikes 1 nimetatud asja otsinguvahendiga otsimine. Otsinguvahend käesoleva seaduse tähenduses on tehniline vahend või seade, välja arvatud navigatsioonivahend, mille abil on võimalik tuvastada käesoleva seaduse § 30 lõikes 1 nimetatud asja asukohta.
Mõtetu - võin mürki võtta, et kohalikud sibulad, kes on idas karistamatult tegutsevad ütlevad, et nemad ei otsi otsinguvahendiga mingeid kultuuriväärtusega asja, vaid otsivad oma palitu metallnööpi mis eelmisel aastal siinkandis maha pudened. Kuidas sa neid siis 300 trahviühikuga karistad?????
Alati võib ju hullemaks minna....
Kasutaja avatar
martiini
Liige
Postitusi: 381
Liitunud: 13 Mär, 2008 12:09
Asukoht: Rakvere,Helsingi
Kontakt:

Postitus Postitas martiini »

Ja kui ma ilma loata kuskil Sirgala pärapõrgus hülsse metsast korjan,tuleb ka 300 trahviühikut????Mind mündid ei huvita ja veelvähem muistsed nooleotsad vms.Pean ma siis ikka selle loa tegema et hülsse ja muud prahti otsin?
Kasutaja avatar
lant
Liige
Postitusi: 356
Liitunud: 05 Apr, 2005 22:28
Asukoht: Järvamaa
Kontakt:

Postitus Postitas lant »

Jälgin seda teemat juba ammu ja tekkis üks küsimus.Kui kodanik kellel on detektor ja on midagi siiamaani otsinud ja otsib hobi korras edasi ja on korralik seaduse täitja, kas see koolitus ja mingi näkane paber takistab siis teatud asju "na leeva" panemast.
Kahtlen selles sügavalt.Elus näide on jahimeestega, kes lasevad 1 loaga piiramatult.
Ei taha kedagi otseselt solvata, aga nii ta on.
Kurjam
Liige
Postitusi: 1565
Liitunud: 10 Dets, 2007 22:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Võin kihla vedada, et just need röövkaevajad tormavad esimesena koolitustele ja eksamitele. Hiljem hea rahulik toimetada ja lisaboonusena õpivad veel väärtuslikumat kraami ära tundma. Ei pea enam igasugu ru. lõpuga foorumites uurima "što eto takoe". Kogu see jant on vaid raha pärast - riik saab lubasid müüa, mõni äpardunud muinsuskaitsja sokutab end (eeldusel, et õigesse erakonda kuulub) koolitajaks/eksamineeriaks ja sellega asi lõpebki. Mis edasi toimub ei kontrolli keegi, sest polegi kes seda teeks. Järjekordselt taheti paremat aga välja tuli nagu ikka :D .
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Samas on 1. juunini jäänud napilt üle kahe kuu.
Huvitav, mida on tehtud tervelt 1 aasta, 1 nädal ja 2 päeva siinsamas? 62 lehekülge - kuum teema...

Näha ju oli, et nii läheb...

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutaja avatar
lant
Liige
Postitusi: 356
Liitunud: 05 Apr, 2005 22:28
Asukoht: Järvamaa
Kontakt:

Postitus Postitas lant »

Kurjam kirjutas:Võin kihla vedada, et just need röövkaevajad tormavad esimesena koolitustele ja eksamitele. Hiljem hea rahulik toimetada ja lisaboonusena õpivad veel väärtuslikumat kraami ära tundma. Ei pea enam igasugu ru. lõpuga foorumites uurima "što eto takoe". Kogu see jant on vaid raha pärast - riik saab lubasid müüa, mõni äpardunud muinsuskaitsja sokutab end (eeldusel, et õigesse erakonda kuulub) koolitajaks/eksamineeriaks ja sellega asi lõpebki. Mis edasi toimub ei kontrolli keegi, sest polegi kes seda teeks. Järjekordselt taheti paremat aga välja tuli nagu ikka :D .
100 % sinuga nõus.Ametnik või ametnikud, kes selle seaduse tahavad läbi suruda ei ole teinud isegi elementaarset analüüsi.
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Postitusi: 310
Liitunud: 20 Sept, 2008 22:47
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Iga otsimas käinud mees teab et sellist jampsi vedeleb igal pool. Ei ole kohe tegemist maailmalõpu ja kalme ja ma ei tea millega. Seda sodi kanti iga päevaselt ja kaotati iga päev.
Viimati muutis marxionu, 27 Mär, 2011 21:12, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Puhka rahus,Metallidetektor...

Teema on pikaks veninud ja lohiseb inertsist veelgi. Kas seda on vaja?
"Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad" - see oli ju enne teada-tuntud "fakt"...

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
kapral
Liige
Postitusi: 186
Liitunud: 20 Sept, 2007 19:57
Asukoht: lõuna eesti
Kontakt:

Postitus Postitas kapral »

ma ei tea miks,aga kogu see kammajaa pole mõeldud mitte millegi kaitsmiseks,vaid oma alaväärsus kompleksi rahuldamiseks.politsei saab trahvida,taga kiusata ja põhjendamatult kahtlustada,mis see muinsuskaitse sitem on.eesmärk pole ilmselt vähendada hauarüüsteid vaid saada võimu.üks asi on endale ette kujutada,et vot nüüd...
mina oma legendide otsingul olen tihti sattund suhtumisele:mis sa tola neist roostes rauajuppidest otsid,sääl on mingi põhjasõjaaegne matmiskoht.vot sealt saab hääd manti,mida hea hinnaga müüa.
haige.
unoturbo
Uudistaja
Postitusi: 25
Liitunud: 07 Okt, 2009 17:08
Kontakt:

Postitus Postitas unoturbo »

Kas sa vihjad, et ma nurisen tühja ja oleksin võinud iseseisvalt selle vastu midagi ära teha? :)
Ma oleksin võinudki ju midagi selle aastaga ära teha, kui see seadus oleks aasta tagasi olemas olnud, aga isegi kui see seadus on nüüd olemas ja rakendub 1. juuni 2011, siis ei saa ma ju ikka midagi teha, sest kultuuriminister pole määrusega näidanud, kuidas ma saan seaduses kirjeldatud loa taotlemiseks ettenähtud tingimused täita. Oletatavalt tahetakse siis korraldada mingid koolitused või kursused kas Tallinna või Tartu ülikooli juures, kuid millised on koolituskavad - kes need välja töötab?
Kui sa tahtsid küsida, et mida on tehtud seaduse vastuvõtmise vältimiseks, siis mõned asjad on tehtud, aga kultuurikomisjon tahtis ikkagi selle koosseisuga seaduse kindlasti läbi suruda - jõu vastu ei saa :)

Kokkuvõtvalt on lihtsam seadust tõlgendada selliselt, et teadlikult kultuuriväärtusega asja ei otsi, seega seadust ei riku. Kui juhtub kultuuriväärtusega leiu tunnustega ese pooli alla jääma, siis saab ju käituda vastavalt seaduses ettenähtud korrale ja MK inspektor kohale kutsuda.
oleeg kirjutas:
Samas on 1. juunini jäänud napilt üle kahe kuu.
Huvitav, mida on tehtud tervelt 1 aasta, 1 nädal ja 2 päeva siinsamas? 62 lehekülge - kuum teema...

Näha ju oli, et nii läheb...

terv
o
ISETEGI
Liige
Postitusi: 162
Liitunud: 20 Jaan, 2005 22:32
Kontakt:

Postitus Postitas ISETEGI »

Üks järjekordne vabalt väänatav seadusepügal juures, poliitik saab linnukese kirja, et seadus TEHTUD ja hunnik paberimäärijaid on oma olemasolu mõnda aega jälle õigustanud, aga tulemus .......... küsitav.


§ 461. Loata otsinguvahendi kasutamine
Muinsuskaitseameti väljastatud otsinguloata kultuuriväärtusega asja otsimise eesmärgiga otsinguvahendi kasutamise eest –
karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut.

Mina kui seaduskuulekas kodanik kasutan otsinguvahendit otsimaks kultuuriväärtuseta asja (peaks nagu j.o.k.k olema) ja kui ma siis leian kultuuriväärtusega asja, siis peaks ikka j.o.k.k olema, kuna ma ei otsinud ju kultuuriväärtusega asja. (n.t kogun pudelikorke ja otsisiin neid, kuid leidsin mündi)
Mis edasi saab, pole veel jõudnud süveneda, et mis seadus ette näeb, kui ma näiteks kuivpeldikut tühjaks visates leian kuluuriväärtusega asja ;)
tõnuv
Liige
Postitusi: 638
Liitunud: 05 Jaan, 2005 19:07
Asukoht: Saaremaa
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

http://www.postimees.ee/?id=420243
Kui metsas küsitakse et, mis teed, siis vastad: otsin kultuuriväärtuseta leidu kaevetööde käigus.
Jutt siis sellest, et keegi kaevas välja tankimiini ja jättis selle teest 20 meetrit kännu otsa. Mürsud olid siiski vaid 20mm Flakid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist