Katsun natuke täpsustada.
KVTS § 27. Sõjaväeline auaste
(1) Eesti sõjaväeline auaste (edaspidi auaste) on
kaitseväelasele või reservväelasele sõltuvalt tema sõjaväelisest väljaõppest ja haridusest, sõjaväelise auastmega ametikohast, tegevteenistuse staažist ning väeliigist Eesti Vabariigi nimel antav nimetus.
Kui ma aru saan, siis hokah ei ole reservväelane. Seega pole tähtis palju ta õpib või kes tema "karjääri" kujundab. Talle ei saa isegi rms auastet anda.
Ma olen nõus sellega, et KL-i tuleks kaasata ka mitte kaitseväekohustuslased, kuid ainult nendele ametikohtadele, kus nad hakkama saavad.

Ah nüüd ütlete, et tegemist on terve mehega! No siis a) miks ta KV kohustuslane pole (loe: mis siis 10 aastat tagasi juhtus) b) miks ta nüüd uuesti komsijoni ei lähe. Komisjoni minnes tuleb muidugi oma "tervenemist" selgitada.
Ühest küljest võiks seadust muuta ja komisjone survestada. Teisest küljest jääb tihti arusaamatuks see tervenemine või tegelikult küll tookordne diagnoos.
Kokkuvõttes pole enamasti tegemist bürokraatiaga või ametnike / ohvitseride mõistmatusega, vaid mitte kaitseväekohustuslase hilise huvi ehk kohusetunde ärkamisega.